Korte vragen

Plaats een reactie

Mouse-overs treinseries, -nummers en materieel:
Plaats een s voor een treinserie, een t voor een treinnummer of een m voor een materieelnummer om het van een verklarende mouse-over te voorzien.

Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :| :mrgreen: :neg: :pos: :N :Y *O* -o- *bus* *trein* :@ (A) :6 :X :') _O- _O_
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Korte vragen

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » ma 03 aug 2020, 21:16

Ardan schreef:Iemand enig idee of het STT in de zomervakantie ook vóór 9 uur 's ochtends geldig is, zoals in eerdere jaren? Ik kan het nergens vinden op de site van DB of mobil.NRW of de VRR.

Nee, en dat is ook nooit zo geweest. Alleen Niedersachsen heeft een zomervakantieactie.

Re: Korte vragen

Bericht door JothamvW » ma 03 aug 2020, 21:15

Als er niks staat over een wijziging in de voorwaarden zijn de voorwaarden meestal niet gewijzigd nee.

Re: Korte vragen

Bericht door en-es » ma 03 aug 2020, 20:47

Er staat daar niks over in op de websites dus ga er maar van uit dat een STT doordeweeks altijd na 9.00 is geldig is. Ook in juli en augustus.

Re: Korte vragen

Bericht door Ardan » ma 03 aug 2020, 20:22

Iemand enig idee of het STT in de zomervakantie ook vóór 9 uur 's ochtends geldig is, zoals in eerdere jaren? Ik kan het nergens vinden op de site van DB of mobil.NRW of de VRR.

Re: Korte vragen

Bericht door nvdw » ma 03 aug 2020, 07:45

Sterhaltes waren overstappunten voor deur-haltevervoer (bustaxi’s), dat systeem was in meer gebieden van Connexxion in gebruik.

Re: Korte vragen

Bericht door Daniel » ma 03 aug 2020, 07:43

Volgens dit document waren sterhaltes bedoeld als overstappunten tussen de lijndienst en ov-taxi's.

Re: Korte vragen

Bericht door Frank93 » ma 03 aug 2020, 00:31

Volgens dit document zouden er 4 van deze sterhaltes geweest moeten zijn. Staan alleen geen locaties bij helaas. Als ik het goed begrijp waren ze duur om te plaatsen/onderhouden maar was reclameposters ophangen onmogelijk, dus werd er niks aan verdiend.

Edit: na wat zoekwerk kwam ik een artikel tegen die het heeft over een weggehaalde sterhalte in Tuitjenhorn:
http://www.noordtopics.nl/verkeer/2012_07_06-4.shtm

Nog eentje gevonden denk ik. De Castricummer heeft ooit een artikel geplaatst over een sterhalte in Limmen.

Re: Korte vragen

Bericht door omaylie » zo 02 aug 2020, 23:41

Ik was laatst in Wijk aan Zee en bij de halte Julianaplein hebben ze een wel heel zeldzaam bushokje neergezet. De halte Julianaplein was blijkbaar een sterhalte, met het oude logo van de provincie Noord-Holland op de glazen wanden. Zijn er nog meer sterhaltes geweest in de omgeving? En wat is het hele verhaal achter de sterhaltes? Moest dat ooit een HOV halte voorstellen? Op internet vond ik alleen dat de sterhalte Julianaplein eigendom was geworden van de gemeente Beverwijk en dat er plannen waren om deze te vervangen door een standaard bushokje.

Re: Korte vragen

Bericht door Frank93 » zo 02 aug 2020, 22:12

De Familiedagkaart is inderdaad geldig in de 3 genoemde concessies en je mag er gewoon de ''grens'' mee over. Op het kaartje is niet te zien in welk van de 3 gebieden deze gekocht is. Een overstap met het kaartje in bijvoorbeeld Castricum of Uitgeest kan gewoon.

Re: Korte vragen

Bericht door Meltrain » zo 02 aug 2020, 18:36

Ik vraag me ook af of een chauffeur / controleur in Haarlem-IJmond kan zien dat je die kaart in Gooi & Vechstreek gekocht en gebruikt hebt.
Voor een chauffeur / controleur in Amstelland-Meerlanden is het een stuk simpeler: de kaart is er überhaupt niet geldig.

Re: Korte vragen

Bericht door Milco » zo 02 aug 2020, 18:22

Frank93 schreef:Lokquote

Frank, jij kan hier mogelijk meer over vertellen? Ik hoor graag! :)

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » zo 02 aug 2020, 18:15

Zo expliciet vind ik die benoemde vervoersgebieden niet. Dat zijn nu net de overgebleven vervoersgebieden in NH.

Zet er dan ook in dat de geldigheid van de kaart vervalt indien er overgestapt wordt naar een ander vervoersgebied waarin de Familiedagkaart wordt aangeboden/geldig is.

Op zich is het ook wel aannemelijk dat er voor 14 euro een dag lang niet in drie vervoersgebieden tegelijk gereisd mag worden.. alhoewel het bij een rit tussen Alkmaar en Haarlem wel weer logisch kan zijn. Dat is niet zo'n grote afstand.

Lastig.

Re: Korte vragen

Bericht door Daniel » zo 02 aug 2020, 17:07

Gezien het expliciete voorbeeld in bovenstaande quote uit de voorwaarden op de website van Overal kan je dus niet met die dagkaart in alle drie de concessies reizen. Maar alleen zolang je binnen de concessie waarin je 'm kocht blijft.

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » zo 02 aug 2020, 16:29

^^^ Lijk mij wel, als ik de CXX voorwaarden zo lees.

(..)
Waar geldig?
De Familiedagkaart is geldig op de bussen van de vervoergebieden Gooi en Vechtstreek, Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond.

De Familiedagkaart is niet geldig op bussen van een andere vervoerder, of vanuit een ander vervoersgebied. Je kunt bijvoorbeeld niet overstappen op de bussen uit de regio Waterland, Zaanstreek of Amstelland-Meerlanden.
De Familiedagkaart is ook niet geldig op Texel of op nachtlijnen. Voor de nachtlijn geldt een speciaal nachttarief. (..)


https://www.overal.nl/nl/shop/e-tickets ... rd-holland

Maar ja, van vervoersgebied NHN naar HIJ is ook overstappen vanuit een ander vervoersgebied... :?:
Denk alleen dat dat niet bedoeld wordt, al kan CXX de onduidelijkheid wegnemen door de zin, naar mijn mening, aan te vullen met de woorden: anders dan die waarin de Familiedagkaart wel geldig is.

Frank93 zal hier wel een antwoord op (moeten) weten.

Re: Korte vragen

Bericht door Lijn 45 » zo 02 aug 2020, 16:27

Naar wat ik begrijp wel,

Re: Korte vragen

Bericht door Milco » zo 02 aug 2020, 14:49

Mag ik met de Familie Dagkaart Noord-Holland op een dag in alle drie de concessies reizen waar het ticket geldig?

Re: Korte vragen

Bericht door DDietzen » za 01 aug 2020, 13:55

Voor de dienstregeling 2018 (de vorige grote dienstregelingswijziging in België) had TreinTramBus twee fraaie lijnenkaarten van alle daluurtreinen (dus zonder de P-treinen) op haar website gezet; één voor week en één voor weekend. Is helaas niet 100% actueel meer: doordeweeks rijdt bijvoorbeeld de L Quévy door naar Tournai ipv La Louvière Sud, houdt de stopper Luik - Landen er al mee op bij Waremme, en uiteraard is een sloot L-treinen omgedoopt in S-treinen; ik hoop dat ik ze dan allemaal heb. Hoeveel er veranderd is in het weekend heb ik zo gauw niet paraat.

Re: Korte vragen

Bericht door umbusko » vr 31 jul 2020, 16:26

Oeh, mooie kaarten wel. Heel prettig (en leerzaam) ook dat alle lijnen van de juiste kant bij een station aankomen. :D (Maar hoe je dit in je eentje wilt onderhouden... dat moet een hoop werk zijn.)

Re: Korte vragen

Bericht door rooddolfijn » vr 31 jul 2020, 14:11

Zoiets zocht ik, bedankt *trein*

Re: Korte vragen

Bericht door Zugführer » vr 31 jul 2020, 14:08

Ik ontdekte deze kaarten een tijdje geleden. Dat komt aardig in de richting, al staan de IC's en lokale treinen niet op één kaart.

Re: Korte vragen

Bericht door umbusko » vr 31 jul 2020, 13:50

Met alle treinseries? Voor zover ik weet niet. Er bestaat er wel een met alle lijnen en stations, zie hier.

Re: Korte vragen

Bericht door rooddolfijn » vr 31 jul 2020, 12:47

Bestaat er ook zo'n soort spoorkaart is van België?

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » wo 29 jul 2020, 15:30

umbusko schreef:Weet iemand wat tegenwoordig het materieel is op de lijn Maubeuge-Paris? Ik kan vinden dat er geen IC meer rijdt, maar dat de verbinding TER is geworden (en dat de dienst onder TER Nord-Pas-de-Calais valt) met alleen tweede klas. Maar is er nog kans om oude Corailrijtuigen aan te treffen (gedeclasseerde eerste klas? :D ) of is het moderne rotzooi?

Ik kom hier even op terug, want de inzet van Corail is tot mijn verbazing uitgebreid naar een groot deel van de TER-treinen op de as Parijs - Creil - St.Quentin v.v., waar voorheen bijna uitsluitend de extra lange TER 2N NG van de voormalige regio Picardië werden ingezet. Waarom er nu Corail rijdt snap ik niet helemaal, want ik dacht dat er materieel genoeg was. De V2N-rijtuigen zijn ook steeds nog in dienst en er zijn ook nog een paar Régio2N op Parijs - Creil - Amiens v.v. actief.

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » wo 29 jul 2020, 08:40

Talbot was heel lang de vaste leverancier van NS. Rond de eeuwwisseling werd door NS gekeken naar nieuwe snelle stoptreinen en toen kwam uiteraard de Talent in beeld als de nieuwe innovatie.

Re: Korte vragen

Bericht door Lijn 45 » wo 29 jul 2020, 08:38

Dit was volgens mij een van de eerste designs van het SLT.

Omhoog