Treinen in Groot-Brittanië

Plaats een reactie

Mouse-overs treinseries, -nummers en materieel:
Plaats een s voor een treinserie, een t voor een treinnummer of een m voor een materieelnummer om het van een verklarende mouse-over te voorzien.

Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :| :mrgreen: :neg: :pos: :N :Y *O* -o- *bus* *trein* :@ (A) :6 :X :') _O- _O_
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Treinen in Groot-Brittanië

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door quakkerillo » ma 08 jul 2019, 11:16

Suus schreef:Je kan op Realtimetrains zien met wat voor materieel een trein wordt gereden (niet of het bijvoorbeeld meerdere stellen zijn). Aan de hand van de afgelopen dagen kan je daarmee de verwachte inzet aardig voorspellen.


Dit is wel niet foolproof; bij sommige maatschappijen klopt het bijna altijd wel; Virgin Trains, Chiltern met locomotieven, maar bij andere totaal niet; de info die in Realtimetrains staat is eigenlijk alleen een 'timing load'; een dienstregeling-planning gebaseerd op het optrekvermogen en maximumsnelheid van een trein. Bij maatschappijen als Northern, Scotrail, of Transport for Wales kan je dan soms ineens een andere trein krijgen, die dan wél die dienstregeling kan bijhouden. Je weet bijvoorbeeld dan alvast dat als de planning zegt "High Speed Train" je geen "Pacer" gaat krijgen.

Voor speciale gevallen kan je al hier kijken: https://www.railforums.co.uk/threads/fr ... ms.170615/ Dit is een lijst met niet-standaard treinen of standaard treinen op niet-standaard routes.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door umbusko » zo 07 jul 2019, 20:29

Thanks! :D

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Suus » zo 07 jul 2019, 20:23

Je kan op Realtimetrains zien met wat voor materieel een trein wordt gereden (niet of het bijvoorbeeld meerdere stellen zijn). Aan de hand van de afgelopen dagen kan je daarmee de verwachte inzet aardig voorspellen.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door umbusko » zo 07 jul 2019, 20:18

Is er een manier om te zien welke trein met welk materieel rijdt? Of is het gewoon afwachten? (Via de Wikipediapagina's van de verschillende vervoerders kun je de soorten materieel per lijn vinden, maar het gaat me er dus om of je het ook per trein kunt zien in het geval er meerdere opties zijn.)

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door ChrisEastWest » do 06 jun 2019, 11:51

Tips & Tricks:
Zondags kunnen moeilijk zijn door "rail replacement bus service" - National Rail Enquiries voor details bij: https://www.nationalrail.co.uk/service_ ... uture.aspx

Ook zondags, momenteel zijn problemes bij Northern in de omgeving van Manchester, treinannuleringen door niet genoeg personeel.

Voor realtime informatie:
https://www.opentraintimes.com/
http://www.realtimetrains.co.uk/search/advanced
- deze hebben ook niet-passagier treinen, als dat interessant is.

Voor realtime kaarten:
https://traksy.uk/live/

Bon voyage!

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Durashift » do 30 mei 2019, 22:48

Wel hopen dat de envelop niet openscheurt / is gesneden.. OF zal men in de tussentijd de verbetering ervan procedureel doorgevoerd hebben bij alle verzendingen?

:wink:

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Jef400 » do 30 mei 2019, 20:57

Top, thanks.

Dan weet ik waar ik mijn kaartje ga halen, en is het straks een kwestie van plannen.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Jultar » do 30 mei 2019, 17:21

Jep, dat is van ACP Rail, de officiële verkoper. Als je bij de Treinreiswinkel de tickets zou kopen komen ze ook daar vandaan (alleen print de TRW ze zelf ter plekke).

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Jef400 » do 30 mei 2019, 16:17

Hi,

ik had nog een vraagje. Is https://www.britrail.net/ een betrouwbare site om Britrail tickets te kopen, of moet ik dat op een andere manier doen?

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Timon91 » di 14 mei 2019, 18:50

Dank voor de uitleg! Een paar dagen van te voren dus een IR-reservering maken via internet, in de UK gewoon in de trein stappen. Duidelijk! :)

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door quakkerillo » ma 13 mei 2019, 23:25

Timon91 schreef:Bovendien lees ik bij seat61 dat je voor treinen van East Midlands Railway een reservering nodig hebt (om reizigers met een pas weg te jagen, zo staat het omschreven). Nu zijn de treinen van London (King's Cross) naar Selby van dat bedrijf. Moet ik dan aan het loket vlak voor vertrek nog een reservering halen? Of is het wel "veilig" genoeg om gewoon zonder reservering in de trein te gaan zitten?


Naar Selby rijdt East Midlands Trains niet; ofwel neem je Hull Trains vanaf Kings Cross (elke 2-3 uur), ofwel de 1x/dag directe van London Northeastern Railway. Laatste opties zijn met dezelfde LNER naar Leeds of York, en van daaruit met Transpennine Express (Leeds) of Northern (Leeds en York) naar Selby (eindbestemming Selby danwel Hull).
Of als je een mooiere - toeristische - route wil kan je East Midlands Trains naar Sheffield, dan naar Manchester Piccailly en vervolgens de trein naar Hull nemen; dan kruis je twee keer door de Pennines, wat zeker een mooi ritje is.

Geen enkele van deze treinen heeft een reservering nodig. De enige (binnenlandse) treinen in Groot-Brittanië waar je - met interrail - verplicht reserveringen voor moet hebben is de Caledonian Sleeper, en eventuele speciale treinen (bijvoorbeeld rondom FA cup finales e.d.).

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Meltrain » ma 13 mei 2019, 20:36

Timon91 schreef:Bovendien lees ik bij seat61 dat je voor treinen van East Midlands Railway een reservering nodig hebt (om reizigers met een pas weg te jagen, zo staat het omschreven). Nu zijn de treinen van London (King's Cross) naar Selby van dat bedrijf.

Nee, de rechtstreekse trein van London King's Cross naar Selby wordt geëxploiteerd door London North Eastern Railway.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door reisthijs » ma 13 mei 2019, 18:59

Eurostar kan je regelen via https://www.eurostar.com/nl-nl/speciale ... /interrail

In de praktijk vinden conducteurs het al snel prima als je met een Brit/Interrail reist. Mijn ervaring is dat ze die moeilijke dingen vaak niet of nauwelijks bekijken.
Om een reservering heb ik ze nog nooit horen vragen.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Timon91 » ma 13 mei 2019, 18:19

Ik ga voor werk binnenkort naar Selby (Yorkshire) en ik ga voor de verandering eens met de trein i.p.v. het vliegtuig. Omdat ik nog onder de 28 ben is een Interrail wel zo voordelig en bovendien ben je erg flexibel. Alleen de Eurostar reservering zit ik nog mee: voor een dinsdagavond heen in juni en een vrijdagochtend terug in juni, hoe groot is de kans dat het Interrailquotum al bereikt is een paar dagen van te voren? Kan ik die reservering ergens online maken of is telefonisch via Eurostar het beste?

Bovendien lees ik bij seat61 dat je voor treinen van East Midlands Railway een reservering nodig hebt (om reizigers met een pas weg te jagen, zo staat het omschreven). Nu zijn de treinen van London (King's Cross) naar Selby van dat bedrijf. Moet ik dan aan het loket vlak voor vertrek nog een reservering halen? Of is het wel "veilig" genoeg om gewoon zonder reservering in de trein te gaan zitten?

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Z2N » ma 13 mei 2019, 15:28

In mijn ervaring valt dat wel mee. Langere afstand betekent meer catering, en als je het echt wilt plannen is dit soort informatie altijd via de site van de vervoerder beschikbaar.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door reisthijs » ma 13 mei 2019, 15:25

Leuk lijstje maar het geldt in veel gevallen maar voor een beperkt aantal treinen. Dat moet je wel goed plannen om in de juiste treinen terecht je komen.

Overigens biedt Crosscountry ook warme maaltijden aan op "selected services". GWR ook maar daar zijn de maaltijden niet inbegrepen.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Z2N » ma 13 mei 2019, 14:52

reisthijs schreef:Eerste klas is vooral leuk als je doordeweeks met LNER reist maar bij de meeste andere vervoerders stelt het niet zo veel voor.

Niet alleen bij LNER hoor, als ik een lijstje maak met soorten eerste klasse kom ik ongeveer op dit uit:
Eerste klas met volledige maaltijden:
*LNER
*Virgin Trains
*Transport for Wales (alleen de Gerald, maar dat is misschien wel de beste trein van het VK)
*Hull Trains
*East Midlands Trains (IC-treinen)
*Caledonian Sleeper (ontbijt)

Eerste klas met koffie/thee/snacks
*Greater Anglia (IC-treinen)
*GWR
*Crosscountry
*Scotrail
*Transpennine Express
*Gatwick Express

Eerste klas zonder gratis catering
*South West Trains

Eerste klas, geen catering beschikbaar
*Southern
*Southeastern
*Great Northern
*Thameslink

Geen eerste klas
*Transport for Wales (behalve de Gerald)
*Northern

Behalve bij de laatste categorie is de eerste klas altijd een heel stuk comfortabeler en rustiger, niet alleen qua zitplaatskans maar ook qua publiek (ik kan mij voorstellen dat er weinig fans zijn van dronken Britten die om 11 uur 's ochtends 24-pak pint-blikken naar binnen werken 'omdat het lekker weer is'). Bij de meeste langeafstandstreinen is het dus een goede optie om eerste klas te nemen, en Transpennine Express en Scotrail zijn ook druk bezig om het aanbod in de eerste klas te verbeteren met de nieuwe treinen die zij krijgen.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Stefan » ma 13 mei 2019, 13:17

Het bovenstaande van de Voyagers kan ik inderdaad bevestigen... Als ik in de UK ben met de trein, probeer ik ze zoveel mogelijk te mijden...

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door quakkerillo » ma 13 mei 2019, 10:50

Als je vanuit Cardiff richting Newcastle wilt, dan adviseer ik je wel om niet via Birmingham en CrossCountry te reizen met de Class 220/221. Deze treinen zijn te krap voor de route, oncomfortabel, en hebben ook een beetje een reputatie voor ingress van geuren uit het toilet (rententie-tanken).

Persoonlijk, zeker als je een 1e-klas ticket neemt, zou ik dan via Londen gaan voor de 1e-klas maaltijden, of via Birmingham en dan met Virgin Trains naar Carlisle, vanwaar je met een lokale stoptrein - wel iets minder comfortabel - mooi langs de rivier en Hadrian's Wall naar Newcastle geraakt.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Jef400 » ma 13 mei 2019, 10:38

Dat is ook nog een optie Suus.
Ik wil starten in Cardiff, want daar heb ik vrienden zitten. Maar misschien kan ik daar vandaan een mooie ronde maken richting het Noordoosten. Daar heb ik ook vrienden zitten. Dus misschien iets van vliegen Amsterdam -> Cardiff, Cardiff week -> paar dagen richting Newcastle -> Newcastle een nacht en dan met de boot terug naar IJmuiden.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Suus » ma 13 mei 2019, 10:24

TS woont boven het NZK, waarom ga je niet varen vanaf IJmuiden?

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door en-es » ma 13 mei 2019, 09:51

En ook niet onbelangrijk: ruimbagage inchecken in vliegtuigen kost extra.

Ik ga zelf een week in augustus en heb in maart al mijn ticket voor eurostar besteld. Wat me opviel dat de heenreis met overstappen aanzienlijk duurder was dan de terugreis zonder overstappen. De overige reizen binnen het VK boek ik los.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door umbusko » ma 13 mei 2019, 09:48

Het hangt er natuurlijk vanaf van waar naar waar je wilt gaan. Maar ik heb zelf vorige week dus nog voor deze zomer een Eurostar Brussel-Londen geboekt voor €49 en andersom voor €45. Twee halve dagen in Londen en voor de acht dagen ertussen een BritRail Pass voor 8 dagen aaneensluitend.

Als ik even snel bij Eurostar kijk, zie ik ook nog rechtstreekse Eurostars Londen-Amsterdam voor €40. Van/Naar Mt heb ik daar natuurlijk niks aan, maar jij misschien wel?

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door en-es » ma 13 mei 2019, 09:19

In principe wel. Maar ik zou eerst gaan uitrekenen hoe en wat.

Re: Treinen in Groot-Brittanië

Bericht door Jef400 » ma 13 mei 2019, 09:09

Dus in dat geval zou een Britrailpass plus vliegtickets lonen?

Omhoog