Grenskaartjes

Plaats een reactie

Mouse-overs treinseries, -nummers en materieel:
Plaats een s voor een treinserie, een t voor een treinnummer of een m voor een materieelnummer om het van een verklarende mouse-over te voorzien.

Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :| :mrgreen: :neg: :pos: :N :Y *O* -o- *bus* *trein* :@ (A) :6 :X :') _O- _O_
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Grenskaartjes

Re: Grenskaartjes

Bericht door Plutona » di 10 sep 2019, 17:17

Dit onderwerp heb ik ook met enige regelmaat andersom, dus dat je in het buitenland een treinkaartje koopt, maar geen korting op het Nederlandse traject kunt aanvinken. Ik doe dit via NS International, maar - zeker in België - heb je niet altijd goed internet op stations.

Grenskaartjes

Bericht door Suus » di 10 sep 2019, 06:04

Als een vervoerder eenmaal in het lijstje staat wordt er geen aandacht aan de inhoud geschonken lijkt het wel. De QDL is ook geldig bij Start, Go-Ahead en Abellio Baden-Württemberg, staan ook niet in het lijstje.

Vroeger was er voor dit soort zaken een aparte website: https://www.diebefoerderer.de. Wordt ook niet meer serieus bijgehouden.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Floris » ma 09 sep 2019, 23:41

Suus schreef:Die PDF is al een flinke tijd niet meer bijgewerkt.


volgens de url is de pdf van juli 2019 (kan zijn dat ie inhoudelijk natuurlijk ouder is, maar oudere verbindingen dan Hengelo, zoals Enschede, staan er ook niet in)

Re: Grenskaartjes

Bericht door trolly » ma 09 sep 2019, 20:52

Geeft niks, 't is een reactie op je post van een half jaar terug :')

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » ma 09 sep 2019, 16:31

Die PDF is al een flinke tijd niet meer bijgewerkt.

Re: Grenskaartjes

Bericht door MaartenD » ma 09 sep 2019, 14:45

Er is een PDF met geldigheid en daar staat Hengelo of Arnhem niet bij (er worden geen bestemmingen in Nederland genoemd). Dus officieel mag het niet. Arnhem lijkt me ook heel erg de grenzen opzoeken, tot Zevenaar doen ze waarschijnlijk niet zo moeilijk. En als ze tot Arnhem en Hengelo niet moeilijk doen heb je geluk. :D

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » wo 22 mei 2019, 22:33

Ik heb meer vertrouwen in de kennis van een conducteur van de Eurobahn m.b.t. geldigheid van een ticket dan in Vinny. Komt goed uit, want SWT en QDL zijn geldig vanaf stations, niet vanaf grenspunten. En om de conducteurs te assisteren hangen in de meeste treinen van Eurobahn posters op A2-formaat die alle regeltjes ook nog uitleggen.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Vinny » wo 22 mei 2019, 21:49

De kans is ook redelijk aanwezig dat de conducteur uit zijn nek kletst. Mijn ervaring is overigens wel dat wanneer een vervoersbewijs verder op dezelfde lijn geldig is de meeste blauwpetten niet moeilijk doen al is het vervoersbewijs formeel nog niet geldig. Maar goed in feite is het grijsrijden natuurlijk wanneer je volgens de voorwaarden geen gebruik mag maken van de grensovergang. Je kunt altijd nog een kaartje uit de automaat halen tot aan het grenspunt. Arnhem-Zevenaar (Gr.) lijkt me niet superduur, ik denk dat het hooguit zo'n 5 euro kost, maar dat weet ik niet zeker.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » ma 20 mei 2019, 12:18

Een conducteur van Eurobahn heeft tegen mij gezegd dat QDL tot Hengelo geldig is en ik ga er vanuit dat die een cursus hebben gehad.

Re: Grenskaartjes

Bericht door cassie127 » ma 20 mei 2019, 11:17

Nitein-Repart schreef:Quer-Durch-Land-Tickets zijn NIET geldig op Emmerich-Zevenaar-Arnhem in tegenstelling tot NRW-tickets. En aangezien er stevig gecontroleerd wordt op de Abellio-treinen zou ik er ook niet op gokken.

https://de.wikipedia.org/wiki/Grenztarifpunkt

Het Quer-Durch-Land-Ticket is wel geldig tot Salzburg HBF, Kufstein (beide Oostenrijk), Schaffhausen en Basel Badische Bahnhof (beide Zwitserland, niet geldig naar Basel SBB), want het Duitse tarief geldt tot deze stations. Oldenzaal, Enschede, Zevenaar, Venlo en Landgraaf liggen voorbij het grenstariefpunt en op die trajecten gelden op enkele uitzonderingen na, enkel internationale vervoersbewijzen.

Volgens de website van Treinreiswinkel wel geldig vanaf Enschede en/of Venlo, waar je dit kaartje ook onder deze voorwaarden kan boeken https://www.treinreiswinkel.nl/treinpas ... urchs-land

Hou er overigens rekening mee dat het Schöne Wochenende Ticket na 8 juni 2019 komt te vervallen

Re: Grenskaartjes

Bericht door henrivanderweijden » zo 19 mei 2019, 20:21

Oké duidelijk. Bedankt voor de info.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Nitein-Repart » zo 19 mei 2019, 20:18

Quer-Durch-Land-Tickets zijn NIET geldig op Emmerich-Zevenaar-Arnhem in tegenstelling tot NRW-tickets. En aangezien er stevig gecontroleerd wordt op de Abellio-treinen zou ik er ook niet op gokken.

https://de.wikipedia.org/wiki/Grenztarifpunkt

Het Quer-Durch-Land-Ticket is wel geldig tot Salzburg HBF, Kufstein (beide Oostenrijk), Schaffhausen en Basel Badische Bahnhof (beide Zwitserland, niet geldig naar Basel SBB), want het Duitse tarief geldt tot deze stations. Oldenzaal, Enschede, Zevenaar, Venlo en Landgraaf liggen voorbij het grenstariefpunt en op die trajecten gelden op enkele uitzonderingen na, enkel internationale vervoersbewijzen.

Re: Grenskaartjes

Bericht door en-es » zo 19 mei 2019, 20:15

Volgens de link van dennistd is de QDL niet geldig in Nederland. Lijkt me dus duidelijk.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » zo 19 mei 2019, 20:03

Het SWT is het wel dus kans dat het voor de QDL ook geldig is, maar zeker weten doe ik het ook niet.

Re: Grenskaartjes

Bericht door dennistd » zo 19 mei 2019, 19:52

Strikt genomen niet volgens de voorwaarden in elk geval: https://www.bahn.de/p/view/mdb/bahninte ... s-land.pdf

Re: Grenskaartjes

Bericht door henrivanderweijden » zo 19 mei 2019, 19:28

Iemand enig idee of een QDL ticket geldig is op de RE 19?
En dan bedoel uit uiteraard van/tot Arnhem.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » zo 05 feb 2012, 23:07

Venlo is inderdaad een tariefgebied geworden van de VRR, maar alleen voor de trein naar Duitsland en bus 929.

Geldig zijn kaartjes van tariefgebied D-nord en E. Er zijn kaarten waar het foutief op staat in omloop, maar de grens van E bevat in principe ook Venlo (zie daarvoor ook de informatie op de site van de VRR). Voor kaartjes A t/m C en D-Süd moet je wel een Zusatzticket hebben.

Je wordt als je de trein gebruikt eigenlijk direct naar het E-ticket gestuurd aangezien D-Nord niet geldig is in Viersen. Gelukkig is dat niet zo heel erg, aangezien D en E even duur zijn, het verschil zit hem in een aantal randgebieden van de VRR waar tickets voor D wel geldig zijn maar E niet (D-Nord is geldig in Nijmegen, E niet bijvoorbeeld).

Re: Grenskaartjes

Bericht door Thomas » zo 05 feb 2012, 22:37

Ronald schreef:QDL/STT/SWT/VRR-tickets gelden van/tot Kaldenkirchen, voor het traject Venlo-Kaldenkirchen is officiëel een internationaal kaartje of een VRR-Zusatzticket nodig (te koop binnen het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, zeg maar het Roergebied). Is erg lastig als je uit Keulen komt bijvoorbeeld, dan heb je in Mönchengladbach geen tijd om een Zusatzticket te kopen (overstap 5 minuten).
Het schijnt dat vanaf 2012 het Zusatzticket niet meer nodig is vanwege de Floriade in Venlo. Dus dan wordt het een stukje makkelijker.

Topic-kickje: Sinds 1 januari is het in ieder geval bij een STT niet meer nodig om een Zusatzticket te kopen van/naar Venlo. Zie ook http://www.fachportal.nahverkehr.nrw.de/index.php?id=314#c2630. Over de andere kaartjes geeft die site geen uitsluitsel.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Fles » wo 07 dec 2011, 18:26

Bee schreef:Ow chips, ik ben in de war, ik heb niets gezegd. :')


Gelukkig denkt iedereen dat je een onwetende newbie bent met die nieuwe avatar :lol:

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » di 06 dec 2011, 09:52

Ow chips, ik ben in de war, ik heb niets gezegd. :')

Re: Grenskaartjes

Bericht door webguy » di 06 dec 2011, 09:16

Inderdaad? Dat is al jaren zo, heb vorig jaar een kaartje gekocht naar Brussel Airport met NS traject gratis.

Re: Grenskaartjes

Bericht door Ardan » di 06 dec 2011, 05:48

Eeeeh, die knop gebruik ik al jaren..

Re: Grenskaartjes

Bericht door Suus » di 06 dec 2011, 00:37

Ik ga even het topic afstoffen want mij bereiken geluiden dat de knop NS-traject gratis aan de kaartjesautomaten zijn toegevoegd :o Dat ga ik morgen even controleren bij de kaartautomaat hier om de hoek :D

Re: Grenskaartjes

Bericht door Stefan » di 16 aug 2011, 14:52

Fles schreef:Behalve dan soms in de IC van Leer naar Norddeich Mole, begreep ik. Of is dat niet meer?
Als het goed is nog wel, maar vanaf december 2013 (Joost mag weten waarom dat zo lang gaat duren :') ) vervalt het IC-tarief voor deze intercities, geldt voor het traject Bremen - Norddeich Mole. :)

Re: Grenskaartjes

Bericht door Thomas » ma 15 aug 2011, 21:47

Ardan schreef:Op de terugweg ga ik altijd bij Venlo de grens over, hoewel daar strikt gezien het STT slechts tot Kaldenkirchen geldig is, en de SOVC vanaf Venlo. Nooit op het grensstuk gecontroleerd, maar mocht het gebeuren doe ik of mijn neus bloedt en doe ik alsof ik niet weet dat de Enschedese situatie daar niet is.

De SOVC is geldig vanaf Venlo grens, dus je kunt met een retourtje Venlo grens-Kaldenkirchen (gewoon in de NS-automaat te krijgen) een maand lang heen en weer (tenzij het gestempeld wordt uiteraard). Kost 2,80 volgens de NS Hispeed-planner. Een Zusatzticket kost 2,60 voor een enkele reis.
Heb me er zelf in de tijd dat DB nog naar Venlo kwam ook een keer gewoon uit weten te kletsen door in het Engels te vertellen dat ik van een DB-servicemedewerker had gehoord dat de STT tot de grens geldig was en mijn SOV (toen nog geen chipkaart) gewoon geldig was vanaf de grens. De conducteur had volgens mij geen zin om Engels te praten, want hij zei niets, knipte het kaartje en liep door.

Maar eigenlijk wilde ik wat anders vragen. Als ik geld teveel heb, ga ik met de ICE terug naar Nederland. Ik koop dan keurig een kaartje van het vertrekstation naar Arnhem.
Vraag:
Kan ik het Nederlandse deel gratis krijgen, met alleen de toeslag?

Zou wel moeten kunnen, in ieder geval als je het van tevoren on line via NS Hispeed koopt met 'vrij reizen op NS-traject' ingevuld. Als je in de gelegenheid bent om enigszins van tevoren te boeken, kun je zo voor 18 euro retour naar bijvoorbeeld Düsseldorf of Keulen.
Ik neem aan dat je bij de DB-loketten ook wel een enkeltje naar Emmerich grens kunt krijgen, maar daar zal vast ook nog een balietoeslag bij komen.

Omhoog