Korte vragen

Plaats een reactie

Mouse-overs treinseries, -nummers en materieel:
Plaats een s voor een treinserie, een t voor een treinnummer of een m voor een materieelnummer om het van een verklarende mouse-over te voorzien.

Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :| :mrgreen: :neg: :pos: :N :Y *O* -o- *bus* *trein* :@ (A) :6 :X :') _O- _O_
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Korte vragen

Re: Korte vragen

Bericht door cassie127 » zo 23 feb 2020, 23:59

Ik heb vaak genoeg gehad als ik een ICE ticket geboekt had tot Emmerich en bij controle in het Nederlands tegen het personeel ging praten dat ze mij vragen waar ik heen moet en negen van de tien keer zeggen ze dan dat ik in Oberhausen wel mag blijven zitten tot Arnhem *trein*

Re: Korte vragen

Bericht door PHS » zo 23 feb 2020, 20:23

dennistd schreef:Ik kom bij DB Oldenzaal-Berlin nog voor €29,90 tegen en bij CD Emmerich/Kaldenkirchen-Cheb voor ±€28.

Denk bij DB trouwens ook aan de kortingscodes van €10 bij besteding vanaf €29.


Ik ben uiteindelijk gegaan voor een retourtje Bodensee. In totaal bijna € 140,- (au!), maar wel 1e klas en normale reistijden. Heen via de Schwarzwaldbahn, terug via de Hochrheinbahn, dus dat belooft veel moois te worden *trein*

Chrysa schreef:
Suus schreef:als je een vrijreizenkaart hebt kan je gewoon met een niet-ingecheckte kaart al eerder in de trein plaats nemen natuurlijk

Niet met een studentenov proberen, vinden ze niet zo leuk ben ik achter gekomen. :')

Vertel, want als je niet bent ingecheckt met een studenten-ov doen de meeste NS-conducteurs meestal niet zo moeilijk toch?

Re: Korte vragen

Bericht door Chrysa » zo 23 feb 2020, 18:06

Suus schreef:als je een vrijreizenkaart hebt kan je gewoon met een niet-ingecheckte kaart al eerder in de trein plaats nemen natuurlijk

Niet met een studentenov proberen, vinden ze niet zo leuk ben ik achter gekomen. :')

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » zo 23 feb 2020, 16:04

Bij NSI gaat ook fout dat Nederlandse vrijreiskaarten voor reizen naar Duitsland niet altijd goed worden geïnterpreteerd bij de goedkopere tarieven. Daardoor kan zelfs met 100% korting NL aangevinkt Rotterdam - Hamburg nog altijd duurder zijn dan Hengelo - Hannover (maar als je een vrijreizenkaart hebt kan je gewoon met een niet-ingecheckte kaart al eerder in de trein plaats nemen natuurlijk).

Re: Korte vragen

Bericht door dennistd » zo 23 feb 2020, 14:42

Ik kom bij DB Oldenzaal-Berlin nog voor €29,90 tegen en bij CD Emmerich/Kaldenkirchen-Cheb voor ±€28.

Denk bij DB trouwens ook aan de kortingscodes van €10 bij besteding vanaf €29.

Re: Korte vragen

Bericht door PHS » zo 23 feb 2020, 14:22

Mikos schreef:In Nederland is er dan geen schoolvakantie (op de maandag na, want de 13e is het 2e Paasdag), maar in Duitsland en België wel (En in Frankrijk ook nog een groot gebied), het is daar dan paasvakantie (ook nog enigszins afhankelijk van de regio). Dat verklaart waarom Duitsland en richting Groot-Brittannië dan aanmerkelijk duurder zijn.

Ik begrijp het, niet ver genoeg gekeken dus.

dennistd schreef:Waar wil je precies naar toe? Het kan soms heel erg veel schelen om een stukje regionalverkehr mee te pakken of ergens een uurtje overstap in te plannen.

Dat maakt me dus eigenlijk niet echt uit :') Het gaat er meer om even weg te zijn.
Ik weet pas sinds gisteren dat ik vrij ben. Ik dacht dat het een tentamenweek was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn, alle deadlines voor papers liggen de zondag ervoor _O-

Re: Korte vragen

Bericht door dennistd » zo 23 feb 2020, 13:55

PHS schreef:Onverwacht ben ik week 16 (13 t/m 19 april) vrij, dus ik ben aan het kijken naar treintickets voor Duitsland, Denemarken of het VK. De prijzen vallen mij echter behoorlijk tegen. Er is nauwelijks nog een Sparpreis van onder de 50 euro enkele reis te vinden voor een reis op een enigszins normaal tijdstip en naar het VK met de Eurostar bizar duur vergeleken met het vliegtuig. Andere weken zijn aanzienlijk goedkoper. Nu zijn er volgens mij geen schoolvakanties in week 16, dus heeft iemand een andere verklaring hiervoor, dan wel een goedkope reistip?

Waar wil je precies naar toe? Het kan soms heel erg veel schelen om een stukje regionalverkehr mee te pakken of ergens een uurtje overstap in te plannen.

Re: Korte vragen

Bericht door en-es » zo 23 feb 2020, 13:15

Met Pasen gaan mensen een lang weekend weg. Je bent nu eigenlijk te laat voor de goedkopere spaarprijzen. Ik reis zelf op 2e paasdag van Londen naar Amsterdam. Geboekt op 3 januari voor ruim 90 euro in de 1e klasse.

Re: Korte vragen

Bericht door Mikos » zo 23 feb 2020, 12:44

In Nederland is er dan geen schoolvakantie (op de maandag na, want de 13e is het 2e Paasdag), maar in Duitsland en België wel (En in Frankrijk ook nog een groot gebied), het is daar dan paasvakantie (ook nog enigszins afhankelijk van de regio). Dat verklaart waarom Duitsland en richting Groot-Brittannië dan aanmerkelijk duurder zijn.

Re: Korte vragen

Bericht door PHS » zo 23 feb 2020, 12:39

Onverwacht ben ik week 16 (13 t/m 19 april) vrij, dus ik ben aan het kijken naar treintickets voor Duitsland, Denemarken of het VK. De prijzen vallen mij echter behoorlijk tegen. Er is nauwelijks nog een Sparpreis van onder de 50 euro enkele reis te vinden voor een reis op een enigszins normaal tijdstip en naar het VK met de Eurostar bizar duur vergeleken met het vliegtuig. Andere weken zijn aanzienlijk goedkoper. Nu zijn er volgens mij geen schoolvakanties in week 16, dus heeft iemand een andere verklaring hiervoor, dan wel een goedkope reistip?

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » zo 23 feb 2020, 11:46

^^^Dat niet, maar Ferdinand bedoeld (zoals ik het lees) dat er bij de DB voor 8 euro een reservering voor 2 personen te maken valt.
Dan is 6 euro p.p. niet voordeliger. :wink:

Re: Korte vragen

Bericht door trolly » zo 23 feb 2020, 08:15

Snel rekenwerk geeft me het idee dat dat niet persé in tegenspraak is met wat Z2N beweert.

Re: Korte vragen

Bericht door Ferdinand » zo 23 feb 2020, 07:40

Ik kom uit op 12 euro bij ÖBB voor twee personen op dezelfde verbinding.

Re: Korte vragen

Bericht door Z2N » zo 23 feb 2020, 01:57

Ferdinand schreef:Via de website van interrail kost een reservering voor Utrecht-Wenen met een overstap in Frankfurt voor twee personen 32 euro, op de website van DB kost deze reservering 8 euro. Mag je ze beiden kiezen?

Tip: Bij de ÖBB krijg je dezelfde reserveringen voor zes euro, enige verschil is dat je daar niet je eigen stoelnummer uitkiest. Kan je dan mooi 60% van een kop koffie voor kopen in de ICE. *O*

Re: Korte vragen

Bericht door marvinkok » za 22 feb 2020, 21:22

Neu, maakt eigenlijk niks uit.
Alleen bij goederen waarbij de eerste wagen na de loc bijvoorbeeld een zeildoek heeft, of bij auto's wordt de voorste gebruikt zodat de eventuele vonken van de stroomafnemer geen brand of schade veroorzaken.
Daarbij is er ook materieel dat maar 1 stroomafnemer heeft, zoals de GTW's, maar ook bijvoorbeeld de Eurobahn Flirt heeft per stroomsoort 1 stroomafnemer.

Re: Korte vragen

Bericht door rikthoff » za 22 feb 2020, 20:14

Is het een regel dat de pantografen tegen de rijrichting in op de draad gezet worden? Want ik zie toch verschillende configuraties, met als voorkeur tegen de richting in.

Re: Korte vragen

Bericht door en-es » za 22 feb 2020, 17:21

Je mag gerust de reservering via DB maken. Ik lees vaker dat Interrail hogere prijzen vraagt. Het beste reserveer je rechtstreeks bij de spoorwegmaatschappij. Oftewel op station of online.

Re: Korte vragen

Bericht door Ferdinand » za 22 feb 2020, 17:06

Via de website van interrail kost een reservering voor Utrecht-Wenen met een overstap in Frankfurt voor twee personen 32 euro, op de website van DB kost deze reservering 8 euro. Mag je ze beiden kiezen?

Re: Korte vragen

Bericht door MdJ » vr 21 feb 2020, 11:43

Om te herstellen zijn twee sporen (4+5) buitendienst. Vandaar dat er vanochtend minder treinen konden rijden dan gister, toen alleen 4 buiten gebruik was.

Re: Korte vragen

Bericht door Hendrik » vr 21 feb 2020, 11:11

Ja, spoor 4.

Re: Korte vragen

Bericht door Meltrain » vr 21 feb 2020, 10:49

Spoor 4 toevallig?
Het perron langs dat spoor was namelijk gisteren deels afgesloten, waardoor mijn 2467 vanaf spoor 6 vertrok. Toen reden overigens wel alle treinen.

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » vr 21 feb 2020, 07:17

Defect spoor op Den Haag HS.

Re: Korte vragen

Bericht door Meltrain » vr 21 feb 2020, 07:08

Weet iemand welke herstelwerkzaamheden er momenteel gaande zijn tussen Schiedam en Leiden?

Re: Korte vragen

Bericht door DPDelft » do 20 feb 2020, 08:34

katvis schreef:Geldt mijn RET maandkorting 20% ook na Berkel Westpolder?

Er staat op de website in de voorwaarden geen uitzondering voor het traject naar Den Haag. RET dagkaart is daar bijvoorbeeld ook gewoon geldig.

Dus ik zou zeggen dat de korting gewoon geldig is.
https://www.ret.nl/home/reisproducten/producten-tarieven/kortingsabonnementen.html#tariffs

Re: Korte vragen

Bericht door reisthijs » do 20 feb 2020, 08:14

rikthoff schreef:Merkt dat-ie iets teveel in WIDM-modus staat...
Blijkbaar want je verwachtte veel te veel van "het systeem". Dat berekent simpelweg de ritprijs van A naar B, meer niet.

Omhoog