Korte vragen

Plaats een reactie

Mouse-overs treinseries, -nummers en materieel:
Plaats een s voor een treinserie, een t voor een treinnummer of een m voor een materieelnummer om het van een verklarende mouse-over te voorzien.

Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :| :mrgreen: :neg: :pos: :N :Y *O* -o- *bus* *trein* :@ (A) :6 :X :') _O- _O_
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Korte vragen

Re: Korte vragen

Bericht door BRS » vr 07 aug 2020, 07:40

Ik zat laatst in de RE18 tussen Aachen en Heerlen en zag t.h.v. de spanningssluis in Haanrade Eurobalises (bakens voor ETCS) in het non-geëlectrificeerde zijspoor liggen. Waarom bevinden zich daar van die bakens? Is het een ETCS testtraject oid? Voorzover ik weet is dat traject niet voorzien van ETCS.

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » do 06 aug 2020, 19:04

Anne schreef: (..) Door de invallende duisternis niet helemaal goed te zien, maar het leek een 15G voor het GVB; maar een vreemde richting naar A-dam.


Zal met de transporthoogte te maken hebben, denk ik. Viaduct bij Meerkerk of Arkel zal dan wel te laag zijn.

Daarnaast, met de spoorvorming net na het knooppunt hang je ook aardig scheef met het span, is ook wel een risico, denk ik.

Re: Korte vragen

Bericht door marvinkok » do 06 aug 2020, 00:37

SNG gaat vanaf Rotterdam naar de Zaanstraat bij Amsterdam..

Re: Korte vragen

Bericht door lvdmoosdijk » do 06 aug 2020, 00:28

Die tram heb ik ook zien rijden op de A67 bij Eindhoven. Er stond Luxtram op de zijkant.

Re: Korte vragen

Bericht door Anne » wo 05 aug 2020, 22:57

Vanavond kwam ik op de A15, bij knoppunt Deil, een transport tegen met twee bakken SNG (kop en tussen bak) dat in oostelijke richting reed.
Vraag mij af waar dat heen gaat.

Een of twee weken terug kwam ik nabij Gorichem ook op de A15 in oostelijke richting een transport met een tram tegen. Door de invallende duisternis niet helemaal goed te zien, maar het leek een 15G voor het GVB; maar een vreemde richting naar A-dam.

Re: Korte vragen

Bericht door Bart » di 04 aug 2020, 14:31

Visgraatmodel schreef:Zijn de gekleurde strepen op de pilaren te station Voorschoterlaan inspiratie geweest voor de lijnkleuren of werden die later pas aangebracht toen het nieuwe lijnennet werd geïntroduceerd?
Of zijn dit gewoon de 4 kleuren die het eerste in mensen opkomen, waaronder zowel de kunstenaar als de maker van de lijnnetkaart?

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » di 04 aug 2020, 11:45

Daniel schreef:Zijn er toevallig nog meer stations een dergelijk "kunstwerk", Voorschoterlaan is immers niet de enige waar de huidige lijnkleuren in het tegelwerk te zien zijn.

Goede vraag. Ik weet dat Blaak een circa 120 meter lang kunstwerk op spoor 1 met wit en blauw op grijs/zwart beton heeft, maar verder ken ik geen stations waar de kleuren van De Stijl echt terugkeren. Op plekken waar rood en blauw nadrukkelijk voorkomen is dat eigenlijk allemaal op stations die na de invoering van de lijnnamen in 1997 zijn gemoderniseerd of opgeleverd maar voordat de huidige vijf kleuren werden ingevoerd.
Daniel schreef:Op de link die je plaatste staat sowieso ook een foto van station Marconiplein

Incorrect, dat is ook een foto van Voorschoterlaan. Zo zagen vroegen de borden eruit die verwezen naar de eindpunten :Y

Re: Korte vragen

Bericht door Daniel » di 04 aug 2020, 10:40

Zijn er toevallig nog meer stations een dergelijk "kunstwerk", Voorschoterlaan is immers niet de enige waar de huidige lijnkleuren in het tegelwerk te zien zijn.
Op de link die je plaatste staat sowieso ook een foto van station Marconiplein, maar in mijn herinnering zijn er nog meer stations op de voormalige Oost-Westlijn / Calandlijn met rood/groen/geel/blauwe tegelpatronen.

Welke stations kan ik zogauw even niet op komen, maar het betreft wel de oudere stations. (Bij de nieuwere, zoals Tussenwater, zijn het immers het blauw van de Erasmuslijn en het rood van de Calandlijn waarop het ontwerp gebaseerd is. Net als in de perronkappen van station Hoogvliet trouwens).

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » di 04 aug 2020, 08:42

Voorschoterlaan is een gesamtkunstwerk van Bob Bonies: https://www.bkor.nl/beelden/zonder-titel-89/

Re: Korte vragen

Bericht door Visgraatmodel » di 04 aug 2020, 06:23

Zijn de gekleurde strepen op de pilaren te station Voorschoterlaan inspiratie geweest voor de lijnkleuren of werden die later pas aangebracht toen het nieuwe lijnennet werd geïntroduceerd?

Afbeelding

Re: Korte vragen

Bericht door Suus » ma 03 aug 2020, 21:16

Ardan schreef:Iemand enig idee of het STT in de zomervakantie ook vóór 9 uur 's ochtends geldig is, zoals in eerdere jaren? Ik kan het nergens vinden op de site van DB of mobil.NRW of de VRR.

Nee, en dat is ook nooit zo geweest. Alleen Niedersachsen heeft een zomervakantieactie.

Re: Korte vragen

Bericht door JothamvW » ma 03 aug 2020, 21:15

Als er niks staat over een wijziging in de voorwaarden zijn de voorwaarden meestal niet gewijzigd nee.

Re: Korte vragen

Bericht door en-es » ma 03 aug 2020, 20:47

Er staat daar niks over in op de websites dus ga er maar van uit dat een STT doordeweeks altijd na 9.00 is geldig is. Ook in juli en augustus.

Re: Korte vragen

Bericht door Ardan » ma 03 aug 2020, 20:22

Iemand enig idee of het STT in de zomervakantie ook vóór 9 uur 's ochtends geldig is, zoals in eerdere jaren? Ik kan het nergens vinden op de site van DB of mobil.NRW of de VRR.

Re: Korte vragen

Bericht door nvdw » ma 03 aug 2020, 07:45

Sterhaltes waren overstappunten voor deur-haltevervoer (bustaxi’s), dat systeem was in meer gebieden van Connexxion in gebruik.

Re: Korte vragen

Bericht door Daniel » ma 03 aug 2020, 07:43

Volgens dit document waren sterhaltes bedoeld als overstappunten tussen de lijndienst en ov-taxi's.

Re: Korte vragen

Bericht door Frank93 » ma 03 aug 2020, 00:31

Volgens dit document zouden er 4 van deze sterhaltes geweest moeten zijn. Staan alleen geen locaties bij helaas. Als ik het goed begrijp waren ze duur om te plaatsen/onderhouden maar was reclameposters ophangen onmogelijk, dus werd er niks aan verdiend.

Edit: na wat zoekwerk kwam ik een artikel tegen die het heeft over een weggehaalde sterhalte in Tuitjenhorn:
http://www.noordtopics.nl/verkeer/2012_07_06-4.shtm

Nog eentje gevonden denk ik. De Castricummer heeft ooit een artikel geplaatst over een sterhalte in Limmen.

Re: Korte vragen

Bericht door omaylie » zo 02 aug 2020, 23:41

Ik was laatst in Wijk aan Zee en bij de halte Julianaplein hebben ze een wel heel zeldzaam bushokje neergezet. De halte Julianaplein was blijkbaar een sterhalte, met het oude logo van de provincie Noord-Holland op de glazen wanden. Zijn er nog meer sterhaltes geweest in de omgeving? En wat is het hele verhaal achter de sterhaltes? Moest dat ooit een HOV halte voorstellen? Op internet vond ik alleen dat de sterhalte Julianaplein eigendom was geworden van de gemeente Beverwijk en dat er plannen waren om deze te vervangen door een standaard bushokje.

Re: Korte vragen

Bericht door Frank93 » zo 02 aug 2020, 22:12

De Familiedagkaart is inderdaad geldig in de 3 genoemde concessies en je mag er gewoon de ''grens'' mee over. Op het kaartje is niet te zien in welk van de 3 gebieden deze gekocht is. Een overstap met het kaartje in bijvoorbeeld Castricum of Uitgeest kan gewoon.

Re: Korte vragen

Bericht door Meltrain » zo 02 aug 2020, 18:36

Ik vraag me ook af of een chauffeur / controleur in Haarlem-IJmond kan zien dat je die kaart in Gooi & Vechstreek gekocht en gebruikt hebt.
Voor een chauffeur / controleur in Amstelland-Meerlanden is het een stuk simpeler: de kaart is er überhaupt niet geldig.

Re: Korte vragen

Bericht door Milco » zo 02 aug 2020, 18:22

Frank93 schreef:Lokquote

Frank, jij kan hier mogelijk meer over vertellen? Ik hoor graag! :)

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » zo 02 aug 2020, 18:15

Zo expliciet vind ik die benoemde vervoersgebieden niet. Dat zijn nu net de overgebleven vervoersgebieden in NH.

Zet er dan ook in dat de geldigheid van de kaart vervalt indien er overgestapt wordt naar een ander vervoersgebied waarin de Familiedagkaart wordt aangeboden/geldig is.

Op zich is het ook wel aannemelijk dat er voor 14 euro een dag lang niet in drie vervoersgebieden tegelijk gereisd mag worden.. alhoewel het bij een rit tussen Alkmaar en Haarlem wel weer logisch kan zijn. Dat is niet zo'n grote afstand.

Lastig.

Re: Korte vragen

Bericht door Daniel » zo 02 aug 2020, 17:07

Gezien het expliciete voorbeeld in bovenstaande quote uit de voorwaarden op de website van Overal kan je dus niet met die dagkaart in alle drie de concessies reizen. Maar alleen zolang je binnen de concessie waarin je 'm kocht blijft.

Re: Korte vragen

Bericht door Durashift » zo 02 aug 2020, 16:29

^^^ Lijk mij wel, als ik de CXX voorwaarden zo lees.

(..)
Waar geldig?
De Familiedagkaart is geldig op de bussen van de vervoergebieden Gooi en Vechtstreek, Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond.

De Familiedagkaart is niet geldig op bussen van een andere vervoerder, of vanuit een ander vervoersgebied. Je kunt bijvoorbeeld niet overstappen op de bussen uit de regio Waterland, Zaanstreek of Amstelland-Meerlanden.
De Familiedagkaart is ook niet geldig op Texel of op nachtlijnen. Voor de nachtlijn geldt een speciaal nachttarief. (..)


https://www.overal.nl/nl/shop/e-tickets ... rd-holland

Maar ja, van vervoersgebied NHN naar HIJ is ook overstappen vanuit een ander vervoersgebied... :?:
Denk alleen dat dat niet bedoeld wordt, al kan CXX de onduidelijkheid wegnemen door de zin, naar mijn mening, aan te vullen met de woorden: anders dan die waarin de Familiedagkaart wel geldig is.

Frank93 zal hier wel een antwoord op (moeten) weten.

Re: Korte vragen

Bericht door Lijn 45 » zo 02 aug 2020, 16:27

Naar wat ik begrijp wel,

Omhoog