Wat eten we vandaag? #33

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39179
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daniel »

Gisteren alvast uit eten geweest voor m'n verjaardag bij de plaatselijke Griek, vandaag werd het witlof met ham en kaas met aardappels.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 5819
Lid geworden op: zo 13 nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door isadora »

Ook hier smaakte de rauwe wiltof voortreffelijk.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Aardappelen met chinese kool en karbonade wordt het vandaag.
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Vandaag bij de mac gegeten.
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Vandaag weer eens iets gezonds: aardappelen met broccoli en een zigeunersnitzel.
Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 5819
Lid geworden op: zo 13 nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door isadora »

Kapucijners met woksel.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
TomSteyl
Berichten: 309
Lid geworden op: ma 25 mei 2009, 14:33

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door TomSteyl »

Witlofsalade met aardappelen en tartaartjes.
Veel gebruik gemaakt van het OV tussen 2006 en 2012, daarna meer bekeken vanaf de zijlijn.
Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 5819
Lid geworden op: zo 13 nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door isadora »

Dit wordt onderhand een hele witlof-pagina. :)
Lekker hoor. :pos:
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39179
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daniel »

Nou iets anders dan... ik had vandaag een biefstukje met friet en salade :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21346
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Meltrain »

Mexicaanse wraps, met Japanse stukjes biefstuk, Italiaanse tomatensaus en Hollandse roerbakgroenten. :P
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daantje »

Restje nasi met een gebakken ei
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Vandaag was het een restje macaroni uit de diepvries.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39179
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daniel »

Vanwege een tagliatelle-overschot maar eens op zoek gegaan naar wat recepten daarmee... vandaag werd het tagliatelle met kip, boursin en spinazie.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 12816
Lid geworden op: za 31 aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Hainje »

De variant met kipfilet, champignonsoep, champignons, boursin en spekblokjes is ook erg geslaagd vind ik altijd. Om de saus naar wens wat dikker te maken zou je wellicht naar eigen inzicht wat maizena toe kunnen voegen.
🍉
Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 12816
Lid geworden op: za 31 aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Hainje »

Dit zijn trouwens mijn favoriete gerechten:

Geurige kip curry (ca. 6 personen)

zout en peper naar smaak
1 el olijfolie
1 el hete (Madras) currypoeder
1 ui in blokjes gesneden
1 tl geperste knoflook
4 hele kruidnagels
4 kardemompeulen
4 kipfiletjes
1 tl fijngehakte verse gemberwortel
400 gr (traditionele) tomatensaus/pastasaus
1 kaneelstokje
1 blik (400 ml) kokosmelk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min

1. Controleer voor de zekerheid of de bereidingswijze van de rijst past in dit recept, anders moet je het naar eigen inzicht daar op afstemmen.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Spoel de kipfiletjes af en dep droog.
4. Bestrooi met zout en peper.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kip aan.
6. Haal de kip uit de pan en leg opzij.
7. Fruit de ui aan totdat hij doorzichtig is en voeg dan de gember en knoflook toe.
8. Bak aan totdat het gaat geuren en roer dan de currypoeder erdoor.
9. Zet ondertussen een pan met water op voor de rijst.
10. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagels, kardemompeulen en kaneelstokje toe.
11. Breng op smaak met zout en roer alles door elkaar.
12. Breng de rijst aan de kook en behandel het zoals beschreven op de verpakking.
13. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen totdat de kip zacht en helemaal gaar is (hij mag niet meer roze van binnen zijn).

Als je wilt invriezen dan kook je de rijst het beste apart op het moment dat je het gerecht wilt gaan eten. Dat is vaak wel lekkerder.

=================================

Chili con Carne (ca 8 personen)

2 runderbouillonblokjes
1 1/2 tl paprikapoeder
2 1/2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde peterselie
knoflooktenen, geplet
1/2 tl zwarte peper
3 eetlepels bloem
60 ml plantaardige olie
2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden
1 groene paprika, in stukjes
1 ui, in stukjes
1 kilo mager rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes kidneybonen, afgegoten
160 ml rode wijn

1 tl zout
3 eetlepels maïsmeel/maïzena

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur20min › Klaar in:2uur35min

1. Doe de inhoud van de blikjes met gepelde tomaten in een zeep en laat het sap in een schaaltje uitlekken.
2. Snij de groenten in stukjes
3. Pak de kruiden en leg deze bij elkaar op een schaaltje (uiteraard mag je het op een andere wijze toevoegen aan het gerecht)
4. Snij de bouillonblokjes
5. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
6. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn.
7. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is.
8. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken.
9. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor.
10. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen.
11. Breng aan de kook op hoog vuur.
12. Zet dan het vuur lager.
13. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
14. Roer de kidneybonen erdoor.
15. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is.
16. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
17. Klop ondertussen met een garde in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel.
18. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.

Het duurt misschien wat lang voordat het klaar is, maar geloof mij, dat is het waard!
De ongemakken waar Chili Con Carne berucht om is heb ik bij dit recept nog nooit gehad.
🍉
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Vandaag word het aardappelen met paksoi en tartaar met champignons.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daantje »

Patatjes, loempia en salade
Gebruikersavatar
Z2N
Donateur
Berichten: 13183
Lid geworden op: za 10 mar 2012, 23:51
Locatie: Zeist

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Z2N »

Dürüm. :)
Acla da Fontauna, fermada sin damonda.
Flickr!
webguy
OVNL-bestuurslid
Berichten: 8674
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door webguy »

Pita broodjes met kip, parprika en humus.
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Thom91 »

Pizza met een maaltijdsalade.
Komt wel goed schatje.
MdJ
Berichten: 4536
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:47
Locatie: Vleuterweide

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door MdJ »

Bami :)
Bij twijfel: gebruik beton.
Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 5819
Lid geworden op: zo 13 nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door isadora »

Hutspot.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Thom91 »

Andrijviestamppot
Komt wel goed schatje.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39179
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Daniel »

Een beetje oosters-achtige spruitjes-stamppot. De spruitjes en aardappels gewoon op de normale wijze gekookt en met wat melk en boter tot een stamppot gestampt.
Daarnaast spekblokjes uitgebakken en daaraan vervolgens een uitje toegevoegd. Dat even laten fruiten en op het eind honing en zoute ketjap erbij. Het geheel dan nog even laten pruttelen en vervolgens door de stamppot heen mengen.

Was een best lekkere combinatie :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Bericht door Michael »

Ik heb friet met anderhalve loempia, vissticks en salade op.
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 52 gasten