Wat eten we vandaag? #33

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daniel » Zo 25 Jan 2015, 19:30

Gisteren alvast uit eten geweest voor m'n verjaardag bij de plaatselijke Griek, vandaag werd het witlof met ham en kaas met aardappels.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 2065
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor isadora » Zo 25 Jan 2015, 19:56

Ook hier smaakte de rauwe wiltof voortreffelijk.

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Ma 26 Jan 2015, 16:41

Aardappelen met chinese kool en karbonade wordt het vandaag.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Di 27 Jan 2015, 22:51

Vandaag bij de mac gegeten.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Do 29 Jan 2015, 17:59

Vandaag weer eens iets gezonds: aardappelen met broccoli en een zigeunersnitzel.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 2065
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor isadora » Do 29 Jan 2015, 18:03

Kapucijners met woksel.

TomSteyl
Berichten: 174
Lid geworden op: Ma 25 Mei 2009, 14:33

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor TomSteyl » Do 29 Jan 2015, 18:16

Witlofsalade met aardappelen en tartaartjes.
Veel gebruik gemaakt van het OV tussen 2006 en 2012, daarna meer bekeken vanaf de zijlijn.

2015: (09-11)
Trein: 1500 km · Metro: 0 km · Tram: 6 km · Bus: 219 km · Veer: 2 km · Auto: >7000 km

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 2065
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor isadora » Do 29 Jan 2015, 18:19

Dit wordt onderhand een hele witlof-pagina. :)
Lekker hoor. :pos:

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daniel » Do 29 Jan 2015, 19:06

Nou iets anders dan... ik had vandaag een biefstukje met friet en salade :)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11162
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Meltrain » Do 29 Jan 2015, 19:37

Mexicaanse wraps, met Japanse stukjes biefstuk, Italiaanse tomatensaus en Hollandse roerbakgroenten. :P
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4456
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daantje » Do 29 Jan 2015, 19:41

Restje nasi met een gebakken ei
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Vr 30 Jan 2015, 19:27

Vandaag was het een restje macaroni uit de diepvries.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daniel » Vr 30 Jan 2015, 19:51

Vanwege een tagliatelle-overschot maar eens op zoek gegaan naar wat recepten daarmee... vandaag werd het tagliatelle met kip, boursin en spinazie.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 5591
Lid geworden op: Za 31 Aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Hainje » Vr 30 Jan 2015, 20:22

De variant met kipfilet, champignonsoep, champignons, boursin en spekblokjes is ook erg geslaagd vind ik altijd. Om de saus naar wens wat dikker te maken zou je wellicht naar eigen inzicht wat maizena toe kunnen voegen.
Ik vind het allemaal prima.

31-12-2015: Trein: 7048,1 km · Bus: 2542,8 km · Tube/Metro: 111,4 km · Tram: 72,7 km
03-11-2016: Trein: 3564,8 km · Bus: 1382,9 km · Tube/Metro: 14,12 km · Tram: 27,2 km · Boot: 23,1 km

Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 5591
Lid geworden op: Za 31 Aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Hainje » Vr 30 Jan 2015, 20:35

Dit zijn trouwens mijn favoriete gerechten:

Geurige kip curry (ca. 6 personen)

zout en peper naar smaak
1 el olijfolie
1 el hete (Madras) currypoeder
1 ui in blokjes gesneden
1 tl geperste knoflook
4 hele kruidnagels
4 kardemompeulen
4 kipfiletjes
1 tl fijngehakte verse gemberwortel
400 gr (traditionele) tomatensaus/pastasaus
1 kaneelstokje
1 blik (400 ml) kokosmelk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min

1. Controleer voor de zekerheid of de bereidingswijze van de rijst past in dit recept, anders moet je het naar eigen inzicht daar op afstemmen.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Spoel de kipfiletjes af en dep droog.
4. Bestrooi met zout en peper.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kip aan.
6. Haal de kip uit de pan en leg opzij.
7. Fruit de ui aan totdat hij doorzichtig is en voeg dan de gember en knoflook toe.
8. Bak aan totdat het gaat geuren en roer dan de currypoeder erdoor.
9. Zet ondertussen een pan met water op voor de rijst.
10. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagels, kardemompeulen en kaneelstokje toe.
11. Breng op smaak met zout en roer alles door elkaar.
12. Breng de rijst aan de kook en behandel het zoals beschreven op de verpakking.
13. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen totdat de kip zacht en helemaal gaar is (hij mag niet meer roze van binnen zijn).

Als je wilt invriezen dan kook je de rijst het beste apart op het moment dat je het gerecht wilt gaan eten. Dat is vaak wel lekkerder.

=================================

Chili con Carne (ca 8 personen)

2 runderbouillonblokjes
1 1/2 tl paprikapoeder
2 1/2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde peterselie
knoflooktenen, geplet
1/2 tl zwarte peper
3 eetlepels bloem
60 ml plantaardige olie
2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden
1 groene paprika, in stukjes
1 ui, in stukjes
1 kilo mager rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes kidneybonen, afgegoten
160 ml rode wijn

1 tl zout
3 eetlepels maïsmeel/maïzena

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur20min › Klaar in:2uur35min

1. Doe de inhoud van de blikjes met gepelde tomaten in een zeep en laat het sap in een schaaltje uitlekken.
2. Snij de groenten in stukjes
3. Pak de kruiden en leg deze bij elkaar op een schaaltje (uiteraard mag je het op een andere wijze toevoegen aan het gerecht)
4. Snij de bouillonblokjes
5. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
6. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn.
7. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is.
8. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken.
9. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor.
10. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen.
11. Breng aan de kook op hoog vuur.
12. Zet dan het vuur lager.
13. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
14. Roer de kidneybonen erdoor.
15. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is.
16. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
17. Klop ondertussen met een garde in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel.
18. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.

Het duurt misschien wat lang voordat het klaar is, maar geloof mij, dat is het waard!
De ongemakken waar Chili Con Carne berucht om is heb ik bij dit recept nog nooit gehad.
Ik vind het allemaal prima.

31-12-2015: Trein: 7048,1 km · Bus: 2542,8 km · Tube/Metro: 111,4 km · Tram: 72,7 km
03-11-2016: Trein: 3564,8 km · Bus: 1382,9 km · Tube/Metro: 14,12 km · Tram: 27,2 km · Boot: 23,1 km

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Za 31 Jan 2015, 17:50

Vandaag word het aardappelen met paksoi en tartaar met champignons.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4456
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daantje » Za 31 Jan 2015, 18:33

Patatjes, loempia en salade
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 3737
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Z2N » Za 31 Jan 2015, 18:34

Dürüm. :)
Le personnel d'accompagnement des CFF vous souhaitent un agréable voyage!

Flickr!

2016 (9-7): trein: 34137,1 km; bus: 1008,1 km; boot: 249,5 km, metro: 30,3 km; tram: 16,8 km; - 2015: 31646,7 km - 2014: 16486 km

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7696
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor webguy » Za 31 Jan 2015, 18:49

Pita broodjes met kip, parprika en humus.
Reisinformatie/nerd

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Thom91 » Za 31 Jan 2015, 18:50

Pizza met een maaltijdsalade.
Komt wel goed schatje.

MdJ
Berichten: 3804
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:47
Locatie: Maartensdijk

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor MdJ » Di 03 Feb 2015, 18:34

Bami :)
Bij twijfel: gebruik beton.

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 2065
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor isadora » Di 03 Feb 2015, 19:02

Hutspot.

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Thom91 » Di 03 Feb 2015, 19:26

Andrijviestamppot
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Daniel » Di 03 Feb 2015, 19:37

Een beetje oosters-achtige spruitjes-stamppot. De spruitjes en aardappels gewoon op de normale wijze gekookt en met wat melk en boter tot een stamppot gestampt.
Daarnaast spekblokjes uitgebakken en daaraan vervolgens een uitje toegevoegd. Dat even laten fruiten en op het eind honing en zoute ketjap erbij. Het geheel dan nog even laten pruttelen en vervolgens door de stamppot heen mengen.

Was een best lekkere combinatie :)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #33

Berichtdoor Michael » Di 03 Feb 2015, 19:40

Ik heb friet met anderhalve loempia, vissticks en salade op.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.


Terug naar “OV Ontmoetingspunt”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten