Ik las het tot twee keer toe als chiliconenburger... :@Suus schreef:Chilibonenburger
Wat eten we vandaag?
-
- Berichten: 1630
- Lid geworden op: vr 02 sep 2016, 22:59
Re: Wat eten we vandaag?
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6459
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
De notenburgers zijn ook lekker!
Ik eet een restje pasta pesto en een restje gele rijst met chorizo.
Ik eet een restje pasta pesto en een restje gele rijst met chorizo.
Re: Wat eten we vandaag?
Van dat lekkere Vlaamse notenbrood met pitjes én rozijnen.
Re: Wat eten we vandaag?
Mijn vertrouwde vega-alternatieven voor gehakt en kipstukjes heb ik hier nog niet kunnen vinden, maar wat wel in elke supermarkt ligt is nep-eend _O-
Dus heb ik bij gebrek aan beter maar een chili (sin carne?) met 'vegetarian duck' gemaakt, en het was zowaar nog best goed gelukt!
Dus heb ik bij gebrek aan beter maar een chili (sin carne?) met 'vegetarian duck' gemaakt, en het was zowaar nog best goed gelukt!
請勿靠近車門
Re: Wat eten we vandaag?
Burek! *O* *O* *O*
Re: Wat eten we vandaag?
Uit welk land?
Want je hebt verschillende soorten / smaken:
https://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek
Want je hebt verschillende soorten / smaken:
https://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek
Re: Wat eten we vandaag?
Zoals je kunt zien op de link die je post, is er maar een "burek", dus daar heb je je antwoord zelf al gegeven *O*
Re: Wat eten we vandaag?
Dus helaas moet ik het een keer met KM46 eens zijn :XWikipedia schreef:Het heeft twee verschijningsvormen
Re: Wat eten we vandaag?
(A)Wikipedia schreef:Börek (Turkije)
Burek (voormalig Joegoslavië)
Bosnische (opgerolde) burek
Byrek (Albanië)
Galaktoboureko (Griekenland)
Brik (Tunesië)
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6459
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Flammkuchen met ceasar salade
Re: Wat eten we vandaag?
Ja ... dat bedoel ik dus.Aking schreef:(A)Wikipedia schreef:Börek (Turkije)
Burek (voormalig Joegoslavië)
Bosnische (opgerolde) burek
Byrek (Albanië)
Galaktoboureko (Griekenland)
Brik (Tunesië)
Dus uit welk land heb je hem op?
Re: Wat eten we vandaag?
Welke heet er nou Burek? (A)
Re: Wat eten we vandaag?
Zelfs tussen de burek van de Ap en de burek van de bakker in mijn metrostation zit al een verschil
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag?
precies ... dat .
Re: Wat eten we vandaag?
Nog even en Suus gaat vertellen dat er verschil zit in de Hamkaascroissantjes van de Ap, de Jumbo en de Lidl
Maargoed, er werd je een vraag gesteld:
Maargoed, er werd je een vraag gesteld:
Z2N schreef:Welke heet er nou Burek? (A)
Re: Wat eten we vandaag?
Oh vast, alleen al het feit dat die van de Jumbo vierkant zijn is vrij problematisch.
Maar de Burek is op de ene plek staafvorming en op de andere plek slakvormig. En op de gelinkte wikipagina staat zelfs een taartvormige Burek. En de bakker bij mij in het metrostation heeft Burek met vlees en Burek zonder vlees. Dus vind ik het niet zo vreemd dat mensen vragen hebben over de uitroep "Burek!" :Y
Maar de Burek is op de ene plek staafvorming en op de andere plek slakvormig. En op de gelinkte wikipagina staat zelfs een taartvormige Burek. En de bakker bij mij in het metrostation heeft Burek met vlees en Burek zonder vlees. Dus vind ik het niet zo vreemd dat mensen vragen hebben over de uitroep "Burek!" :Y
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag?
Kijk ... dat bedoel ik :pos: .
Dan mag er wel een uitleg op Wikipedia staan ... maar dan weet je nog niet welke vorm / soort Aking gegeten heeft :? .
Dan mag er wel een uitleg op Wikipedia staan ... maar dan weet je nog niet welke vorm / soort Aking gegeten heeft :? .
Re: Wat eten we vandaag?
Ik haal onze bagu(rek)ette er nog maar even bij :
Maar in moj ljubav Serbistan is de burek dus taartvormig, want we zijn dus niet in Bosnistan :N
Z2N schreef:Welke heet er nou Burek? (A)
de "slak" bestaat ook uit een sraaf, dus staaf en slak zijn dezelfde, en dat is de Bosanski Burek, dus overigens ALTIJD met vlees is, want Burek is met vlees! Als je in Bosnië dus om een Burek sa sirom (met kaas) of sa Krompirom (met aardappel) vraagt, val je gelijk door de mand :YSuus schreef:Maar de Burek is op de ene plek staafvorming en op de andere plek slakvormig. En op de gelinkte wikipagina staat zelfs een taartvormige Burek. En de bakker bij mij in het metrostation heeft Burek met vlees en Burek zonder vlees. Dus vind ik het niet zo vreemd dat mensen vragen hebben over de uitroep "Burek!" :Y
Maar in moj ljubav Serbistan is de burek dus taartvormig, want we zijn dus niet in Bosnistan :N
Re: Wat eten we vandaag?
Nasi met kip en cashewnoten
Re: Wat eten we vandaag?
Nou, ik viste vanochtend een pakje met 2 (american) gekruide kiphamburgers van de AH uit mijn vriezer voor vanavond. Ik keek ff naar de datum.. ik had dat pakje (van de vers afdeling) midden juli vorig jaar kennelijk gekocht. (zat ook 'n 35% sticker op). Oh.. da's wel een tijdje terug. Nou ja, die "binnen 3 maanden consumeren"regel zal wel zo'n vaart niet lopen als het al die tijd ingevroren zat, dacht ik nog.
Nou.. na ontdooiing rook het vlees toch wel wat zuur.. heb het maar in een zakje gedaan en in de prullenbak gestopt. Helaas.
Dat pakje Greenfield burgers van september vorig jaar kan dus ook wel uit de vriezer... :@
Heb een blik goulashsoep opengetrokken. Tot 2020 houdbaar. :pos:
Nou.. na ontdooiing rook het vlees toch wel wat zuur.. heb het maar in een zakje gedaan en in de prullenbak gestopt. Helaas.
Dat pakje Greenfield burgers van september vorig jaar kan dus ook wel uit de vriezer... :@
Heb een blik goulashsoep opengetrokken. Tot 2020 houdbaar. :pos:
Re: Wat eten we vandaag?
Het was in die tijd gelukkig ook niet echt warm, dus dat zal ook wel gescheeld hebben. (A)Durashift schreef:ik had dat pakje (van de vers afdeling) midden juli vorig jaar kennelijk gekocht.
🍉
Re: Wat eten we vandaag?
^^^nah, de supermarkt zit niet al te ver weg.
Re: Wat eten we vandaag?
Witlofschotel met gerookte makreel. :pos:
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Re: Wat eten we vandaag?
Met vlees dat je wil invriezen zijn twee dingen van belang:Durashift schreef:Nou, ik viste vanochtend een pakje met 2 (american) gekruide kiphamburgers van de AH uit mijn vriezer voor vanavond. Ik keek ff naar de datum.. ik had dat pakje (van de vers afdeling) midden juli vorig jaar kennelijk gekocht. (zat ook 'n 35% sticker op). Oh.. da's wel een tijdje terug. Nou ja, die "binnen 3 maanden consumeren"regel zal wel zo'n vaart niet lopen als het al die tijd ingevroren zat, dacht ik nog.
Nou.. na ontdooiing rook het vlees toch wel wat zuur.. heb het maar in een zakje gedaan en in de prullenbak gestopt. Helaas.
Dat pakje Greenfield burgers van september vorig jaar kan dus ook wel uit de vriezer... :@
1. Nooit in de verpakking waarin je het kocht invriezen, maar alles opnieuw verpakken in (nieuwe of gesteriliseerde) diepvrieszakjes en daar zoveel mogelijk het lucht uit persen.
2. Te lang in de diepvries kan zorgen voor vriesbrand en tast de kwaliteit van het vlees aan. Schrijf daarom de datum van invriezen op de zak het gebruik het binnen drie maanden.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag?
:pos:
Diepvrieszakken (medium, van de AH Basic) gebruik ik voor invriezen eigenlijk alleen als ik de porties wil halveren.
Die zakjes gebruik ik nog het meest voor het verpakken van brood om mee te nemen naar werk. Zijn wat groter dan de reguliere boterhamzakjes. :X
Diepvrieszakken (medium, van de AH Basic) gebruik ik voor invriezen eigenlijk alleen als ik de porties wil halveren.
Die zakjes gebruik ik nog het meest voor het verpakken van brood om mee te nemen naar werk. Zijn wat groter dan de reguliere boterhamzakjes. :X
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten