Wat eten we vandaag? #6

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
find_your_spot
Berichten: 3050
Lid geworden op: wo 18 mar 2009, 09:13

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door find_your_spot »

Het is 19:53 dus hoogste tijd om de macaroni met pasta op het vuur te zetten.

Als voorgericht een italiaanse salade met blauwe kaas.
For Your Railroad Adventures
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6458
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Daantje »

Ondanks het sombere weer toch zomers eten: pastasalade van farfalle met gerookte kip, ananas, gele paprika, komkommer, ijsbergsla, pijnboompitten en komkommer-dille dressing :)
Stefan
Berichten: 4303
Lid geworden op: ma 03 nov 2008, 11:56
Locatie: Duisburg, Duitsland

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Stefan »

Biefstuk met doperwten en aardappels.
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.
Etienne
Donateur
Berichten: 7907
Lid geworden op: vr 26 dec 2008, 14:01
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Etienne »

Groentesoep met een broodje :X
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
waldo79
Berichten: 7603
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door waldo79 »

Spinazie met een slaburger 8-) Bij dit weer leek me dat uitstekend te passen en dat deed het ook :wink:
LaiWong
Berichten: 18
Lid geworden op: di 27 apr 2010, 11:13
Locatie: Spijkenisse

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door LaiWong »

Vandaag eten we zelfgemaakte pannekoeken. :)
Vertragingen zijn de boosdoener voor laatkomers.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6458
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Daantje »

Groene curry met kokosmelk, chinese wokgroente, kip, witte rijst en kroepoek :)
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21269
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Meltrain »

bami, nasi, saté en nog wat ander Chinees eten. :P
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Dexter »

Argentijnse Beef Chimichurri. Lekker hoor, die wereldgerechten van Knorr. En nog makkelijk ook. :wink:
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13017
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Ardan »

Da brèèèkt zòòò lekker de wèèèèk heh, al is die nog maar net begonnen :)
Ik doe ook maar wat
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Fles »

gewoon lasagne uit de oven lijkt me :P
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Dexter »

Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders. :P
Vallend blad maakt rails glad.
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Fles »

Dexter schreef:Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders. :P

:shock: Da's met aardappel! Nie van da geheimzinnige gedoe! :mrgreen:
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50851
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Suus »

Dinsdag Vegadag. Met deze week in de aanbieding bij de supermarkt: Valess. De toscaanse variant geprobeerd, en ik moet zeggen, lekker knapperig hoor! Met aardappeltjes uit de oven en een salade.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13017
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Ardan »

Bwooaah ik heb me op het werk zo ongans zitten vreten van die gehaktballetjes.... heerlijk als er veel overblijft :D (heb lopen cateren bij de heropening van onze verbouwde Appie. Was alleen niet zo lang, van 16 tot 18 uur. In de praktijk: één uur lummelen en één uur beetje met een dienblad door de winkel sjouwen.). Het is zelfs zo erg dat ik verder niks heb gegeten, en nu pas, rond half 10, een beetje honger begin te krijgen.... *gaat een boterhammetje annex soort_van_tosti smeren*
Ik doe ook maar wat
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Dexter »

@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.

Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's :wink:) en gehakt.
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50851
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Suus »

Valess is zelfs wel lekker te noemen. Het heeft een lekker knapperig korstje, en qua structuur lijkt het net op een kipnugget ofzo, alleen met een smaak naar keuze. De Toscaanse was in ieder geval erg lekker. Maar de pikante Tivaliballetjes bij de AH zijn ook goed te doen. En ook de gevulde (groente)burgers van Tivali geven een goede afleiding. Waar je wel van moet wegblijven is het vegetarisch gehakt, dat is namelijk ontzettend sompig.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Karl »

Dexter schreef:@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.

Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's :wink:) en gehakt.
Er is wel duidelijk een verschil tussen iets vervangends (een gebakken ei is bijvoorbeeld ook een vervanger) en een imitatie.
Het is een spectrum.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6458
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Daantje »

De naturel Valess vind ik erg lekker, de Javaanse schijf ook (die hebben ze volgens mij alleen bij de Bas van der Heijden ofzo, ik heb hem iig nog niet bij de appie gezien). Verder vind ik quorn ook lekker en tofureepjes ook :) De Marrokaanse schijf vind ik vies, de falafel is ook niet hoe ik het gewend ben.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50851
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Suus »

Bij mijn Albert Heijn hebben ze de Valess Javaanse schijf wel, of in ieder geval hangt er een prijsbordje van want afgelopen dinsdag was hij uitverkocht.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Dexter »

Mmm, bedankt voor de tips, ik zal het eens proberen!

Voor vanavond misschien wel, want ik krijg eters en het moet niet te moeilijk zijn maar wel lekker natuurlijk. Iemand suggesties?
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50851
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Suus »

Verse spinazie, die kan je ook met olijfolie in een koekenpan klaarmaken. Heerlijk. Spinazie is een echte lentegroente :)
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6458
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Daantje »

Ik eet op m'n verjaardag m'n lievelingseten: risotto, niet heel moeilijk om te maken maar komt wel professioneel over :)

Je hebt nodig voor twee/drie personen:
- een pak risottorijst naturel
- een pakje fetakaas
- een bakje cherry tomaatjes
- een prei (of een paar bosuitjes)
- een bakje champignons
- 150 ml witte wijn
- een (tuinkruiden) bouillonblokje
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- een teentje knoflook
- een beetje olijfolie

Zo maak je het:
- snijd de prei (of de bosuitjes) in ringen, de champignons in stukjes of plakjes, de fetakaas in blokjes en halveer de cherry tomaatjes
- Houd de helft van de fetakaas en cherrytomaatjes apart. Maak hier een tomatensalade van met wat olijfolie, azijn, peper, zout en italiaanse kruiden (of wat je nog in huis hebt)
- Maak bouillon van het bouillonblokje
- Bak in een wok de champignons en de prei met de knoflook even kort aan.
- Haal dit uit de pan en zet apart
- Bak de risottorijst in de wok in een scheutje olijfolie tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn en voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe. Houd dit geheel twintig minuten zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Zorg dat het tussentijds niet droog kookt, eventueel extra (warm) water toevoegen.
- Voeg de rozemarijn toe en roer goed door
- Voeg het prei-champignon-knoflook mengsel toe op en warm even door
- Voeg de cherry tomaatjes en de fetakaas toe en laat de kaas een beetje smelten.
Etienne
Donateur
Berichten: 7907
Lid geworden op: vr 26 dec 2008, 14:01
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Etienne »

Rijst met kippenpoten (A)
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
Stefan
Berichten: 4303
Lid geworden op: ma 03 nov 2008, 11:56
Locatie: Duisburg, Duitsland

Re: Wat eten we vandaag? #6

Bericht door Stefan »

Asperges. :)
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 37 gasten