Pagina 10 van 11

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: zo 02 mei 2010, 01:53
door find_your_spot
Het is 19:53 dus hoogste tijd om de macaroni met pasta op het vuur te zetten.

Als voorgericht een italiaanse salade met blauwe kaas.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: zo 02 mei 2010, 18:14
door Daantje
Ondanks het sombere weer toch zomers eten: pastasalade van farfalle met gerookte kip, ananas, gele paprika, komkommer, ijsbergsla, pijnboompitten en komkommer-dille dressing :)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: zo 02 mei 2010, 19:22
door Stefan
Biefstuk met doperwten en aardappels.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: zo 02 mei 2010, 19:55
door Etienne
Groentesoep met een broodje :X

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: zo 02 mei 2010, 21:15
door waldo79
Spinazie met een slaburger 8-) Bij dit weer leek me dat uitstekend te passen en dat deed het ook :wink:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: ma 03 mei 2010, 09:49
door LaiWong
Vandaag eten we zelfgemaakte pannekoeken. :)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: ma 03 mei 2010, 18:08
door Daantje
Groene curry met kokosmelk, chinese wokgroente, kip, witte rijst en kroepoek :)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: ma 03 mei 2010, 20:38
door Meltrain
bami, nasi, saté en nog wat ander Chinees eten. :P

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: ma 03 mei 2010, 20:50
door Dexter
Argentijnse Beef Chimichurri. Lekker hoor, die wereldgerechten van Knorr. En nog makkelijk ook. :wink:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: di 04 mei 2010, 00:27
door Ardan
Da brèèèkt zòòò lekker de wèèèèk heh, al is die nog maar net begonnen :)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: di 04 mei 2010, 17:06
door Fles
gewoon lasagne uit de oven lijkt me :P

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: di 04 mei 2010, 17:19
door Dexter
Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders. :P

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: di 04 mei 2010, 17:59
door Fles
Dexter schreef:Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders. :P

:shock: Da's met aardappel! Nie van da geheimzinnige gedoe! :mrgreen:

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: di 04 mei 2010, 19:36
door Suus
Dinsdag Vegadag. Met deze week in de aanbieding bij de supermarkt: Valess. De toscaanse variant geprobeerd, en ik moet zeggen, lekker knapperig hoor! Met aardappeltjes uit de oven en een salade.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: wo 05 mei 2010, 21:42
door Ardan
Bwooaah ik heb me op het werk zo ongans zitten vreten van die gehaktballetjes.... heerlijk als er veel overblijft :D (heb lopen cateren bij de heropening van onze verbouwde Appie. Was alleen niet zo lang, van 16 tot 18 uur. In de praktijk: één uur lummelen en één uur beetje met een dienblad door de winkel sjouwen.). Het is zelfs zo erg dat ik verder niks heb gegeten, en nu pas, rond half 10, een beetje honger begin te krijgen.... *gaat een boterhammetje annex soort_van_tosti smeren*

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: do 06 mei 2010, 17:07
door Dexter
@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.

Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's :wink:) en gehakt.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: do 06 mei 2010, 17:11
door Suus
Valess is zelfs wel lekker te noemen. Het heeft een lekker knapperig korstje, en qua structuur lijkt het net op een kipnugget ofzo, alleen met een smaak naar keuze. De Toscaanse was in ieder geval erg lekker. Maar de pikante Tivaliballetjes bij de AH zijn ook goed te doen. En ook de gevulde (groente)burgers van Tivali geven een goede afleiding. Waar je wel van moet wegblijven is het vegetarisch gehakt, dat is namelijk ontzettend sompig.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: do 06 mei 2010, 17:18
door Karl
Dexter schreef:@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.

Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's :wink:) en gehakt.
Er is wel duidelijk een verschil tussen iets vervangends (een gebakken ei is bijvoorbeeld ook een vervanger) en een imitatie.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: do 06 mei 2010, 19:45
door Daantje
De naturel Valess vind ik erg lekker, de Javaanse schijf ook (die hebben ze volgens mij alleen bij de Bas van der Heijden ofzo, ik heb hem iig nog niet bij de appie gezien). Verder vind ik quorn ook lekker en tofureepjes ook :) De Marrokaanse schijf vind ik vies, de falafel is ook niet hoe ik het gewend ben.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: do 06 mei 2010, 19:51
door Suus
Bij mijn Albert Heijn hebben ze de Valess Javaanse schijf wel, of in ieder geval hangt er een prijsbordje van want afgelopen dinsdag was hij uitverkocht.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: vr 07 mei 2010, 13:53
door Dexter
Mmm, bedankt voor de tips, ik zal het eens proberen!

Voor vanavond misschien wel, want ik krijg eters en het moet niet te moeilijk zijn maar wel lekker natuurlijk. Iemand suggesties?

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: vr 07 mei 2010, 13:56
door Suus
Verse spinazie, die kan je ook met olijfolie in een koekenpan klaarmaken. Heerlijk. Spinazie is een echte lentegroente :)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: vr 07 mei 2010, 16:12
door Daantje
Ik eet op m'n verjaardag m'n lievelingseten: risotto, niet heel moeilijk om te maken maar komt wel professioneel over :)

Je hebt nodig voor twee/drie personen:
- een pak risottorijst naturel
- een pakje fetakaas
- een bakje cherry tomaatjes
- een prei (of een paar bosuitjes)
- een bakje champignons
- 150 ml witte wijn
- een (tuinkruiden) bouillonblokje
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- een teentje knoflook
- een beetje olijfolie

Zo maak je het:
- snijd de prei (of de bosuitjes) in ringen, de champignons in stukjes of plakjes, de fetakaas in blokjes en halveer de cherry tomaatjes
- Houd de helft van de fetakaas en cherrytomaatjes apart. Maak hier een tomatensalade van met wat olijfolie, azijn, peper, zout en italiaanse kruiden (of wat je nog in huis hebt)
- Maak bouillon van het bouillonblokje
- Bak in een wok de champignons en de prei met de knoflook even kort aan.
- Haal dit uit de pan en zet apart
- Bak de risottorijst in de wok in een scheutje olijfolie tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn en voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe. Houd dit geheel twintig minuten zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Zorg dat het tussentijds niet droog kookt, eventueel extra (warm) water toevoegen.
- Voeg de rozemarijn toe en roer goed door
- Voeg het prei-champignon-knoflook mengsel toe op en warm even door
- Voeg de cherry tomaatjes en de fetakaas toe en laat de kaas een beetje smelten.

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: vr 07 mei 2010, 16:23
door Etienne
Rijst met kippenpoten (A)

Re: Wat eten we vandaag? #6

Geplaatst: vr 07 mei 2010, 18:48
door Stefan
Asperges. :)