Wat eten we vandaag? #7
Re: Wat eten we vandaag? #7
Voor de foto niet nee, in de praktijk had ik er meer om op te eten.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
Tagliatelle met roomsaus, zalm, uitje, knoflookje, peterselie en zeekraal :)
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
Vandaag tortellini met ricotta/spinazievulling en roomsaus met hamreepjes, doperwtjes en pijnboompitjes (opgewarmd uit de vriezer)
Re: Wat eten we vandaag? #7
@Daantje: Volgens mij kan jij zelfs van een broodje kroket een culinair hoogstandje maken haha
Nou ik vond dat ik wel weer een vette bek had verdiend en heb lekker 2 broodjes doner gehaald bij de Turk aan de achterzijde van Rotterdam Centraal. Krijg je als NS-personeel nog eens korting ook. De bedoeling was dat ik ze tijdens mijn schaft in Vl zou opeten, maar door al dat gedoe onderweg is het Gvc geworden. Bij NS weet je het maar nooit...
Nou ik vond dat ik wel weer een vette bek had verdiend en heb lekker 2 broodjes doner gehaald bij de Turk aan de achterzijde van Rotterdam Centraal. Krijg je als NS-personeel nog eens korting ook. De bedoeling was dat ik ze tijdens mijn schaft in Vl zou opeten, maar door al dat gedoe onderweg is het Gvc geworden. Bij NS weet je het maar nooit...
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Dexter schreef:bij de Turk aan de achterzijde van Rotterdam Centraal. De bedoeling was dat ik ze tijdens mijn schaft in Vl zou opeten,
Je haalt een warm broodje vlees in Rotterdam en wil die dan koud opeten in Vl? Is daar geen plaatselijke pizzabakker te vinden?
Re: Wat eten we vandaag? #7
Een goed broodje Döner is altijd lekker :pos:
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #7
@Freek: Ik heb eigenlijk geen idee of er een goeie shoarmatent op loopafstand in Vl is. Maar een magnetron hebben ze er in elk geval wel. Bovendien is vaak de tijd te kort om Venlo even in te lopen.
Vallend blad maakt rails glad.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
HahaDexter schreef:@Daantje: Volgens mij kan jij zelfs van een broodje kroket een culinair hoogstandje maken haha
Vanavond aardappelpartjes met knoflook en rozemarijn, witlofsla met mandarijntjes en een kipburger :)
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
Gezien de staat waarin m'n keuken op dit moment verkeerd en het lekkere weer maar wat makkelijks gegeten... twee broodjes hamburger en om 't nog enigzins gezond te maken sla erbij.
Was ook erg geschikt om op 't balkon op te eten :)
Was ook erg geschikt om op 't balkon op te eten :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #7
Italiaanse Aardappelschotel :6
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
Gisteren uit eten geweest bij de Mexicaan :) Vooraf guacomole met tacochips, daarna maaltijdsalade met geitenkaas en voor toe koffie :)
Vandaag kibbeling met salade van komkommer, tomaat, croutons, olijven en zelfgemaakte dressing :)
Vandaag kibbeling met salade van komkommer, tomaat, croutons, olijven en zelfgemaakte dressing :)
Re: Wat eten we vandaag? #7
Je bent toch zeker niet bij Popocatepetl geweest he, die is echt gruwelijk lekker. :D
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Eend met whisky. Aanrader voor de echte zuiplap eeh fijnproever.
En het is zo simpel.
-Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen, twee grote flessen Scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
-De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper.
-De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten.
-Een longdrink glas voor de helft vullen met whisky.
-De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven.
-De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken.
-Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
-Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whisky.
-De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen.
-Nog een aalff klas insjenke en opdlinke.
-Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
-Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen.
-Denove nesjot geve.
-Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe.
-De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke.
-De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape.
-Dander glasse bisski oepdrinke.
-Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege.
-Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape.
-Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte.
-Deent oprape en den ove opedoen.
-De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor.
-Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege.
-Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte.
-De bles op de grond sette.
-Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot.
-Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke.
-De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
-De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen.
-De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.
En het is zo simpel.
-Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen, twee grote flessen Scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
-De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper.
-De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten.
-Een longdrink glas voor de helft vullen met whisky.
-De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven.
-De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken.
-Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
-Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whisky.
-De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen.
-Nog een aalff klas insjenke en opdlinke.
-Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
-Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen.
-Denove nesjot geve.
-Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe.
-De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke.
-De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape.
-Dander glasse bisski oepdrinke.
-Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege.
-Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape.
-Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte.
-Deent oprape en den ove opedoen.
-De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor.
-Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege.
-Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte.
-De bles op de grond sette.
-Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot.
-Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke.
-De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
-De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen.
-De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.
Laatst gewijzigd door Ardan op za 26 jun 2010, 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik doe ook maar wat
Re: Wat eten we vandaag? #7
Bij de eerste stap haak ik af, ik zoek juist een recept met duiven
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #7
Jawel :D en juist daarom ;) had er wel weer eens zin in :pos:Dexter schreef:Je bent toch zeker niet bij Popocatepetl geweest he, die is echt gruwelijk lekker. :D
Vanavond heb ik een barbecue :pos:
Re: Wat eten we vandaag? #7
*Kwijl* I Love Mexican food!!!!!Daantje schreef:Gisteren uit eten geweest bij de Mexicaan :) Vooraf guacomole met tacochips, daarna maaltijdsalade met geitenkaas en voor toe koffie :)
Anyway, vandaag BBQ in Zaandam :).
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #7
Vandaag weer eens kant- en klaarmaaltijd uit de koeling -o-
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Ardan, wat zeg je nu toch allemaal?!Ardan schreef:Eend met whiskey. Aanrader voor de echte zuiplap eeh fijnproever.
En het is zo simpel.
-Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie.
-[rest van een leuk recept]
-De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.
Als je het over de Schotse variant hebt, is het whisky i.p.v. whiskey. (En ja, dat ligt heel gevoelig. )
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Have it your way, zeurpiet ;) *ver'beter't*
Ik vind het zo raar staan..
Ik vind het zo raar staan..
Ik doe ook maar wat
Re: Wat eten we vandaag? #7
Net kippensoep en nu een hamburger met salade erbij. :D
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Mmm ik krijg gelijk trek! Ik neem altijd de Wrap con Salmon vooraf en als hoofdgerecht de Carnes Asadas (oftewel: Mixed grill). En dan heb je vervolgens s'nachts in bed Fartos Asadas. (A) De Fajitas zijn ook heerlijk. :pos: Ze zijn helaas niet heel erg goedkoop, dus als je te vaak gaat ben je Fajitas.Daantje schreef:Jawel :D en juist daarom ;) had er wel weer eens zin in :pos:Dexter schreef:Je bent toch zeker niet bij Popocatepetl geweest he, die is echt gruwelijk lekker. :D
Vandaag moest ik het met Julia's doen en wel binnen 10 minuten, dus dat vond ik wel een topprestatie van mezelf. Want:
(Lees dit onderstaande zo snel je kunt achter elkaar, dat draagt bij aan de beleving)
Aankomen om '26 i.p.v '23 met de s5800 op Asd omdat je weer eens voor een rood sein hebt gestaan -> 14 vragende toeristen op zoek naar de trein naar Shl, Tietjerksteradeel Centraal en Emmercompascum Zuid te woord staan in het Engels, Spaans en Fries en reisadvies geven -> naar beneden de Westtunnel inrennen -> struikelen over 17 koffers en Julia's binnenrollen -> snel bestellen, betalen, bon inleveren, 4 minuten wachten, eten meegrissen -> langs C'est Du Pain rennen om thee te halen -> terug naar spoor 13b rennen -> je op de trap een weg banen tussen de hanghippies en ondertussen je fikken verbranden aan het kokendhete theewater dat er overheen gaat -> boven aangekomen weer 19x in het Frans, Russisch en Zeeuws duidelijk maken dat dit niet de trein naar Shl is en dat die aan de andere kant van het perron op spoor 13a staat -> langs de hc rennen, ouwehoerpraatje maken en portotest doen: ("Hoi hoe gaat ie, ga jij met mij mee naar Amf, doet ie het? *PIEPPIEP* Ja ok, dan ben ik echt jouw chauffeur") -> Snel de cabine in, remkraan achter de pal vandaan, stuurstroom in, verbruikers inschakelen, frontseinen aan, P-remproef, EP-remproef, Dodeman-proef, GSM-R instellen, airco aan, stoel op de dwergenstand -> De trein uitrennen, frontseinen controleren -> Het is '35: vertrektijd! *DINGDONG* De Hc sleutelt -> Vertrekken. Hijghijg pufpuf, ik heb het weer gered. Op naar Amf!
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Boooh dat was goed BBQ'en gisteren... *O*
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Vanavond had ik een lange schaft in Gvc, dus heb ik de RR gepakt naar de Grote Marktstraat ("Vergeet niet uit te checken met uw chipkaart") en heb ik lekker bij Irodion een pita giros gehaald. En blijkbaar stonk ik vervolgens enorm uit m'n waffel, want er kwam de rest van de avond niet één hc meer bij me buurten in de cabine.
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #7
Ik heb mezelf na een lange en zweterige dienst getrakteerd op een Hema-hotdog op Asd. Er brak nog een lichte paniek uit toen een Spaans stelletje een enorme koffer achterliet... Je hoorde gewoon iedereen denken: "Hellepie! B-O-M"
Vallend blad maakt rails glad.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 152 gasten