Ad blocker gedetecteerd: Dit forum wordt mogelijk gemaakt door het tonen van reclames aan onze bezoekers. Helaas worden deze niet getoond en je ondersteunt onze website nu niet. Misschien wil je voor dit forum een uitzondering maken?
Vanavond pasta gekookt, beetje jammer dat ik bijna alle pasta in de gootsteen gooide in plaats van in de vergiet die er niet stond :N Dat werd dus nog wat langer sudderen voor de groente en de saus terwijl ik een nieuwe lading pasta moest koken -o-
Je moet echt eens een kookcursus bij een italiaanse volgen, die gooit het vergiet meteen het raam uit Je moet namelijk altijd een beetje kookvocht bewaren bij pasta
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Ah, ik was niet de enige uit het beheerdersteam met wat kookprobleempjes vandaag
't werd hier witlof met ham en kaas uit de oven maar dan volgens een iets ander recept: aardappelpuree met witlof en kaas erdoor in de ham gerold. Ware het niet dat de puree wat dun werd door 't restantje kookvocht van de witlof, dus kwam er niet veel van 't rollen terecht.
Achja 't smaakte goed ookal wilde de rest van de kaas die over het geheel heen ging onder de grill niet echt bruin worden...
Morgen dan maar oppassen om niet dezelfde fout te maken met de pasta
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Over kook problemen: het was een frietje bij de Smullers in Leiden. Maar, ik ging dat ophalen, maar was vergeten te vermelden bij het bestellen dat ik dat wilde. Eenmaal bij de fiets bedacht ik: oh ja, de friet wordt zo koud. Naar m'n vriendin fietsen in Leiden is maar 3 minuten, maar nog :) T was nog te eten...
Wat deze rubriek op een OV-forum doet is mij niet helemaal (helemaal niet) duidelijk, mgoed, ik doe mee. Ik maak me sterk voor lokale produkten van het siezoen. Hier volgt een recept van wat ik vanmiddag eet.
Snipper ui, paprika en knoflook. Rasp de wortel en snij de tomaten in stukken. Snij de aubergine in dunne plakken en bak ze in olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze in de gomasio. Fruit ondertussen ook ui en knoflook. Voeg hierbij de rest van de groenten en kruiden.
Laat het geheel 15 min. sudderen. Roer er vlak voor het opdienen de kaas door.
Schep dit mengsel over de plakken aubergine op de schaal en geef er de rijst apart bij.
Variatie:
Leg een laag gebakken plakken aubergine in een ingevette ovenschaal, giet de helft van de groente erop en leg er een plak belegen kaas op.
Daarna weer een laag aubergine, een laag groente en eindig met een plak kaas. Laat in de voorgewarmde oven (160 °C) in ca. 30 min. de kaas smelten.
Kook in de tijd dat de groenten in de oven staan de macaroni in 10 minuten gaar.
Aangezien hier een aantal professionele amateurkoks actief zijn: Wie kan mij helpen aan een goed recept voor zalm in chilisaus? Het is een traditioneel Zweeds gerecht, maar helaas serveren ze het niet bij de IKEA. Het is zalm in een hele dikke rode pitte saus, niet zo'n flesje chilisaus van de supermarkt, maar ik kan geen goed recept vinden voor de saus.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
½ kop rijst
1 paprika
250 g. sperziebonen
bonekruid
tamari
zout
peper
300 g. tomaten
tijm
½ kop geweekte tarwe
Kook rijst en tarwe in 45 min. gaar. Zet ook de snij- of sperziebonen op met wat bonekruid. Fruit de in blokjes gesneden paprika in olie tot ze gaar zijn.
Voeg de halfgare snijbonen toe en ga door met fruiten, onderwijl toevoegend tamari en peper. Snij de tomaten in vieren en meng alle ingredienten door elkaar.
Laat alles nog even pruttelen.
Ingredienten niet allemaal uit de regio, maar ooit een perfekt mens gezien? En beviel het?
Gisteren pizza. Na 3 weken Thai food weer eens wat anders. Vanaaf weet ik nog niet, misschien dat ik zelf wat Thai food in elkaar ga flanzen :) Mis het namelijk nu al :(
@Fles: Heb jij soms mijn vaste menu afgekeken? Ik neem ook altijd Schoppende Kip en een Americana. Maar dan wel een pan-pizza, met zo'n lekkere dikke kleffe bodem.