Wat eten we vandaag? #9
Re: Wat eten we vandaag? #9
Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39211
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #9
Daniel schreef:Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)
Oeh leuk *O* Ben ik al heeeel lang niet meer geweest eigenlijk :N
-
- Berichten: 6431
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
- Locatie: Reisdorf - Luxemburg
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6474
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Tuurlijk is het een rotklus maar ik doe het wel regelmatig en gebruik vloeibaar vet. Moet het wel binnenkort weer eens doen trouwens.
Ik at vanavond Zwitserse aardappelschotel met doperwtjes en een hamburger :)
Ik at vanavond Zwitserse aardappelschotel met doperwtjes en een hamburger :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Water erin, vaatwastablet in het mandje en 'frituren' maar. Zo schoon! :pos:STF schreef:Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6474
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ow, werkt dat echt? En is dat ook niet slecht voor je frituurpan? Dan ga ik dat dit weekend eens proberen :) Wat een goede tip!
Re: Wat eten we vandaag? #9
Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
Re: Wat eten we vandaag? #9
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6474
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ja, had ook al zo'n verhaal gevonden op een of andere oma's tips site :D Maar eens zo'n vaatwastablet meenemen van m'n schoonouders en dan proberen :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
NS-Reiziger schreef:Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!
Boeiend, water wordt toch niet warmer Alleen af en toe bijvullen zodat ie niet droogkookt
Re: Wat eten we vandaag? #9
Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven. Sinds het toch niet warmer kan, kan je hem dan voor de veiligheid net zo goed ook op z'n laagst zetten.
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
-
- Berichten: 6431
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
- Locatie: Reisdorf - Luxemburg
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik gebruik professionele friteusereiniger, maar afwaspoeder is voor thuisgebruik een goed alternatief. Eerst voorspoelen, daarna ongeveer een uur laten laten verhitten op 95 graden met friteusereiniger of afwaspoeder erin en daarna goed naspoelen.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6474
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik deed het nu eigenlijk altijd met een sopje van warm water en biotex en dan even laten weken. Werkt ook goed maar is waarschijnlijk wel meer geklodder. Lastigste is vooral dat het oude vet altijd naast de fles loopt als ik het eruit wil halen omdat ik niet echt een schenkgootje ofzo in die bak heb zitten.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Die warmte raakt hij kwijt aan het verdampen van het water. Maar idd, de laagste stand is vet hoog genoeg natuurlijk :YNS-Reiziger schreef:Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven.
-
- Berichten: 6431
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
- Locatie: Reisdorf - Luxemburg
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Wij hebben er enorme aftapkranen op zitten maar dat werkt ook totaal niet handig hoor.
Re: Wat eten we vandaag? #9
bij de friettent waar ik werkte hadden we gewoon een soort stofzuiger waarmee je het vet uit de pannen kon zuigen. En dan alleen ff de filterkokers leegkiepen en nieuw vet erin. En gaan met die banaan *O*
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik ga proberen een pompoen taart te maken. Hoop dat het een beetje te eten valt.
Re: Wat eten we vandaag? #9
ik eet vanavond aardappelen met spruitjes en cordon-bleu
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6474
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik een restje ovenschotel met aardappelschijfjes, brocolli, spekreepjes, tomaat en aardappel anders kruiden/knoflook :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Daarnet 3 mexicaanse Wraps naar binnen gewerkt. Mijn complimenten voor mijn huisgenoot die vandaag kookte *O*
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: di 28 sep 2010, 13:48
Re: Wat eten we vandaag? #9
vandaag gegeten:
Aardappelen met doperten en 2 stukken varkenslap. En zometeen nog effe 5 botenhammen opeten :D
Aardappelen met doperten en 2 stukken varkenslap. En zometeen nog effe 5 botenhammen opeten :D
218 always turns up..
Gr. Alliance2181
Gr. Alliance2181
-
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 20:52
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Na een aantal dagen bratwursten, currywursten, hele kippen en ander Oktoberfest voer. Gisteren maar pasta met spinazie, kaas en nog wat meuk gemaakt. Vandaag gebakken lekkerbekje met sla en krieltjes.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Pizza. De UU betaalde toch wel .
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik heb een uur geleden de lekkerste Kip Tandoorischotel ooit gemaakt *O* Ontzettend zachte smaakvolle stukjes kip, perfecte rijst, ultieme romige saus.
Als afsluiter een lobbige appel-kaneel yoghurt.
Als afsluiter een lobbige appel-kaneel yoghurt.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 136 gasten