Wat eten we vandaag? #9

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31489
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Suus » Wo 06 Okt 2010, 15:11

Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25102
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daniel » Wo 06 Okt 2010, 15:55

Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Fles » Wo 06 Okt 2010, 16:44

Daniel schreef:Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)



Oeh leuk *O* Ben ik al heeeel lang niet meer geweest eigenlijk :N

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6307
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor STF » Wo 06 Okt 2010, 18:00

Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N


Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4452
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daantje » Wo 06 Okt 2010, 19:05

Tuurlijk is het een rotklus maar ik doe het wel regelmatig en gebruik vloeibaar vet. Moet het wel binnenkort weer eens doen trouwens.

Ik at vanavond Zwitserse aardappelschotel met doperwtjes en een hamburger :)
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3523
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Ruben » Wo 06 Okt 2010, 19:33

STF schreef:
Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N


Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.

Water erin, vaatwastablet in het mandje en 'frituren' maar. Zo schoon! :pos:
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4452
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daantje » Wo 06 Okt 2010, 20:19

Ow, werkt dat echt? En is dat ook niet slecht voor je frituurpan? Dan ga ik dat dit weekend eens proberen :) Wat een goede tip!
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3523
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Ruben » Wo 06 Okt 2010, 20:25

Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3523
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Ruben » Wo 06 Okt 2010, 20:28

De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4452
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daantje » Wo 06 Okt 2010, 20:30

Ja, had ook al zo'n verhaal gevonden op een of andere oma's tips site :D Maar eens zo'n vaatwastablet meenemen van m'n schoonouders en dan proberen :)
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Fles » Wo 06 Okt 2010, 20:31

NS-Reiziger schreef:Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!



Boeiend, water wordt toch niet warmer :lol: Alleen af en toe bijvullen zodat ie niet droogkookt :P

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3523
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Ruben » Wo 06 Okt 2010, 20:35

Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven. Sinds het toch niet warmer kan, kan je hem dan voor de veiligheid net zo goed ook op z'n laagst zetten.
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6307
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor STF » Wo 06 Okt 2010, 20:54

Ik gebruik professionele friteusereiniger, maar afwaspoeder is voor thuisgebruik een goed alternatief. Eerst voorspoelen, daarna ongeveer een uur laten laten verhitten op 95 graden met friteusereiniger of afwaspoeder erin en daarna goed naspoelen.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4452
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daantje » Wo 06 Okt 2010, 21:08

Ik deed het nu eigenlijk altijd met een sopje van warm water en biotex en dan even laten weken. Werkt ook goed maar is waarschijnlijk wel meer geklodder. Lastigste is vooral dat het oude vet altijd naast de fles loopt als ik het eruit wil halen omdat ik niet echt een schenkgootje ofzo in die bak heb zitten.
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Fles » Wo 06 Okt 2010, 22:07

NS-Reiziger schreef:Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven.


Die warmte raakt hij kwijt aan het verdampen van het water. Maar idd, de laagste stand is vet hoog genoeg natuurlijk :Y

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6307
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor STF » Wo 06 Okt 2010, 22:08

Wij hebben er enorme aftapkranen op zitten maar dat werkt ook totaal niet handig hoor.

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Fles » Wo 06 Okt 2010, 22:15

bij de friettent waar ik werkte hadden we gewoon een soort stofzuiger waarmee je het vet uit de pannen kon zuigen. En dan alleen ff de filterkokers leegkiepen en nieuw vet erin. En gaan met die banaan *O*

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 6588
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:37

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Caspar » Do 07 Okt 2010, 16:47

Ik ga proberen een pompoen taart te maken. Hoop dat het een beetje te eten valt.

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9086
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Michael » Do 07 Okt 2010, 17:11

ik eet vanavond aardappelen met spruitjes en cordon-bleu
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4452
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Daantje » Do 07 Okt 2010, 18:32

Ik een restje ovenschotel met aardappelschijfjes, brocolli, spekreepjes, tomaat en aardappel anders kruiden/knoflook :)
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gekko123
OVNL-beheerder
Berichten: 1932
Lid geworden op: Za 25 Apr 2009, 22:12
Locatie: Nootdorp
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Gekko123 » Do 07 Okt 2010, 19:43

Daarnet 3 mexicaanse Wraps naar binnen gewerkt. Mijn complimenten voor mijn huisgenoot die vandaag kookte *O*
Vaak te vinden op de volgende trajecten:
Den Haag Ypenburg - Utrecht
Utrecht - 's-Hertogenbosch
Utrecht - Zwolle
Zwolle - Almere

Gebruikersavatar
BjornAlliance2181
Berichten: 18
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 13:48

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor BjornAlliance2181 » Do 07 Okt 2010, 21:28

vandaag gegeten:

Aardappelen met doperten en 2 stukken varkenslap. En zometeen nog effe 5 botenhammen opeten :D
218 always turns up..

Gr. Alliance2181

Gebruikersavatar
JeePee
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1471
Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 20:52
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor JeePee » Do 07 Okt 2010, 22:11

Na een aantal dagen bratwursten, currywursten, hele kippen en ander Oktoberfest voer. Gisteren maar pasta met spinazie, kaas en nog wat meuk gemaakt. Vandaag gebakken lekkerbekje met sla en krieltjes.

Gebruikersavatar
Justin
Berichten: 4164
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 23:14

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Justin » Vr 08 Okt 2010, 00:08

Pizza. De UU betaalde toch wel :P.
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31489
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Wat eten we vandaag? #9

Berichtdoor Suus » Za 09 Okt 2010, 21:22

Ik heb een uur geleden de lekkerste Kip Tandoorischotel ooit gemaakt *O* Ontzettend zachte smaakvolle stukjes kip, perfecte rijst, ultieme romige saus.

Als afsluiter een lobbige appel-kaneel yoghurt.
Rame à l'approche


Terug naar “OV Ontmoetingspunt”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten