Wat eten we vandaag? #10
Wat eten we vandaag? #10
Worteltjes, gekookte aardappels en een rundervinkje:)
Bij twijfel: gebruik beton.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Gekookte aardappelen met spinazie en rookworst. :pos:
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier was er als toetje Herfstvla Appel/kaneel :)Michael schreef:Dat is toevallig ik heb vandaag precies hetzelfde op. En als toetje vanillevlamarvinkok schreef:vandag spruitjes met aardappels en verse worst :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ja, dat moet je niet in de lente eten; appel kaneel :D
Re: Wat eten we vandaag? #9
En niet in Zweden gaan eten ;)Caspar schreef:Ja, dat moet je niet in de lente eten; appel kaneel :D
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Herfst brengt nog een veel lekkerder gerecht met fruit en kaneel voort: Stoofpeertjes. :D :D :D
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik vond de stoofpeertjespudding toch wat tegenvallen eigenlijk (die is net te vlak van smaak). Binnenkort maar eens kijken of ik zelf stoofpeertjes kan maken :).
Re: Wat eten we vandaag? #9
Bij stoofpeertjes zijn per definitie alle aftreksels slecht. Je moet de echte hebben :)
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #9
De echte is een aantal peren met kaneel en een kruidnagel en wijn ofzo, en dan....?
Re: Wat eten we vandaag? #9
Het recept wat ik zo voor handen heb (uit het Het Albert Heijn Basiskookboek) heeft geen kaneel als ingrediënt. Het familierecept wat al een paar generaties meegaat in mijn (qua achternaam uitstervende tak) familie bevat wel kaneel.
En daarnaast natuurlijk peren (bijvoorbeeld Doyenne du Comice), rode wijn en suiker. Die peren doe je geschild in een pan met al die ingrediënten, dat breng je eerst op hoog vuur aan de kook, en zodra het kookt doe je de deksel erop, het vuur op de laagste stand en daarna heel langzaam gaar worden. Als ze boterzacht zijn is het perfect. Ze zijn dan ook mooi rood. Zijn zowel warm als koud lekker, maar laat ze vooral altijd in hun vocht zitten totdat ze op je bord terecht komen
En daarnaast natuurlijk peren (bijvoorbeeld Doyenne du Comice), rode wijn en suiker. Die peren doe je geschild in een pan met al die ingrediënten, dat breng je eerst op hoog vuur aan de kook, en zodra het kookt doe je de deksel erop, het vuur op de laagste stand en daarna heel langzaam gaar worden. Als ze boterzacht zijn is het perfect. Ze zijn dan ook mooi rood. Zijn zowel warm als koud lekker, maar laat ze vooral altijd in hun vocht zitten totdat ze op je bord terecht komen
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Voor echte stoofperen neem je natuurlijk stoofperen en dat is dus geen doyenne du comice maar gieser wildeman ;) Van die kleine harde peertjes (en ze niet zo, ongekookt eten want daar krijg je hartstikke buikpijn van).
Ik heb afgelopen weekend zelf appelmoes gemaakt, was ook zo lekker :)
Ik heb afgelopen weekend zelf appelmoes gemaakt, was ook zo lekker :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Italiaans: tortelini, ravioli en meer van dat soort spul, heerlijk :pos:
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hetzelfde als gisteren, gegourmet, vandaag met het gene wat overgebleven was van gisteren.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39192
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Mooi passend bij het weer op dit moment... andijviestamppot met een gehaktbal.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #9
Toch maar weer DOmino's pizza. Ik was er min of meer mee gestopt nadat ik vorige keer anderhalf uur moest wachten in plaats van de beloofde 30 minuten, maar ik kreeg vrij makkelijk 15 euro besteltegoed kado van Just-Eat :pos:
Dus een grote pizza en kipstukjes met cayennesaus besteld, en betaald, en wat denk je? Een kleine pizza en kipstukjes met Barbecuesaus geleverd. Weer een kwartier te laat. Graf domino's pizza, dat is de laatste keer geweest :r
Dus een grote pizza en kipstukjes met cayennesaus besteld, en betaald, en wat denk je? Een kleine pizza en kipstukjes met Barbecuesaus geleverd. Weer een kwartier te laat. Graf domino's pizza, dat is de laatste keer geweest :r
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
@ Fles: heb je niet een goede gewone pizzaboer in de buurt zitten dan?
Ik eet vandaag kibbeling met een grote salade met komkommer, cherrytomaatjes, croutons en een zelfgemaakte dressing
Vanmiddag al vissoep en broodjes zalm, krab en paling op de cursus dus heb wel weer genoeg vis gehad voor deze week (y)
Ik eet vandaag kibbeling met een grote salade met komkommer, cherrytomaatjes, croutons en een zelfgemaakte dressing
Vanmiddag al vissoep en broodjes zalm, krab en paling op de cursus dus heb wel weer genoeg vis gehad voor deze week (y)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Eigenlijk wel.Daantje schreef:@ Fles: heb je niet een goede gewone pizzaboer in de buurt zitten dan?
-
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 8674
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
- Locatie: Ede
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #10
Hmm, in Leiden van New York Pizza en Domino's beide geen klachten. Eerder dat ze bijna te snel zijn, dus dat je wat later moet bestellen :)
Re: Wat eten we vandaag? #10
Vandaag tussen een kapote SLT door een Lasagne van Johnny's pizza gegeten. Echt een lekkere grote portie, met gratis stokbrood en kruidenboter voor 8€ bezorgd.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #10
Spirelli met kaassaus, spekreepjes, knoflook, gemalen kaas en komkommersalade :)
Re: Wat eten we vandaag? #10
Spirelli? Dat klinkt als een kruising tussen spaghetti en vermicelli? Of tussen spinazie en vermicelli?
Hier is het Kip Tandoori Wraps wat de pot schaft. Een traktatie na een lange werkweek. Hoewel die werkweek voor mij eigenlijk juist morgen weer begint, ik heb het weekend juist achter de rug.
Hier is het Kip Tandoori Wraps wat de pot schaft. Een traktatie na een lange werkweek. Hoewel die werkweek voor mij eigenlijk juist morgen weer begint, ik heb het weekend juist achter de rug.
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #10
Gekruide gehaktballetjes met een salade. Met daarbij een bakje Hollandse (???) Tzaziki Salade van de Albert Heijn. Lekker gespeld weer...
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #10
Vandaag heb ik aardappelen met bloemkool en kippenpoten op
Re: Wat eten we vandaag? #10
Gisteren spinazie met Gelderse schijf en vandaag bloemkool met Gelderse schijf
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 189 gasten