Ad blocker gedetecteerd: Dit forum wordt mogelijk gemaakt door het tonen van reclames aan onze bezoekers. Helaas worden deze niet getoond en je ondersteunt onze website nu niet. Misschien wil je voor dit forum een uitzondering maken?
Hier was het vandaag trouwens kipfilet met gekookte worteltjes en gekookte aardappelen.
(een restje kipfilet schuift door naar morgen.)
Een lekkere oven-stoofschotel
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken! NS gaat "niet" over één nacht ijs.
Fles schreef:Wat vinden jullie toch lekker aan prei allemaal? :?
Ik vind ook niks aan prei, bovendien stinkt het naar pis als je het kookt. Maar ik ben een geval apart, want ik hou helemaal niet van groenten. :N
Dus de gemiddelde SOV is voor aparte gevallen als jou een uitkomst
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken! NS gaat "niet" over één nacht ijs.
Ik lust opzich wel uien maar dan moet het wel in een gerecht verwerkt zitten, ik hoef het dus echt nergens los op te hebben zoals bij haring, bietjes of een frikadel speciaal het geval is.
Haring. Ik vond het helemaal niets totdat ik ontdekte dat je het niet alleen met uitjes moet eten, maar ook met zuur (= augurk!) Dan is haring namelijk opeens wel lekker. Opmerkelijk genoeg hebben ze dat blijkbaar alleen door in Amsterdam en omgeving, want bestel je ergens in de the-middle of the knowhere een haring, dan krijg je een plaatje met een hele haring met uitjes. Bestel je in Amsterdam een haring, dan krijg je een bakje met daarin een in stukjes gesneden haring voorzien van een vorkje, uitjes en plakjes augurk.
Mijn favoriete gerecht met prei is overigens een aardappel-gehaktschotel met (juist) prei en boursin. Beetje kaas en paneermeel bovenop, heerlijk *O*
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Bee schreef:Haring. Ik vond het helemaal niets totdat ik ontdekte dat je het niet alleen met uitjes moet eten, maar ook met zuur (= augurk!) Dan is haring namelijk opeens wel lekker. Opmerkelijk genoeg hebben ze dat blijkbaar alleen door in Amsterdam en omgeving, want bestel je ergens in de the-middle of the knowhere een haring, dan krijg je een plaatje met een hele haring met uitjes. Bestel je in Amsterdam een haring, dan krijg je een bakje met daarin een in stukjes gesneden haring voorzien van een vorkje, uitjes en plakjes augurk.
Ik kan me niet herinneren ooit haring besteld te hebben buiten Amsterdam, maar: zonder zuur?? Dat is inderdaad vreemd. Haring hoort met uitjes en zuur :pos:. Een nadeel voor mij, want ik eet het juist alleen met uitjes, dus moet ik het zuur altijd laten liggen .... Krijg er ineens trek in. Je moet ze overigens niet bij Albert Heijn halen, maar gewoon lekker een vissie vand e visboer die het met een groot hakmes in stukkies hakt en dan verse uitjes erbij. :D
Of dat nou puur en alleen een Amsterdams gebruik is lijkt me wat overdreven maar in een hoop delen van het land inderdaad niet gebruikelijk om er zuur bij te doen.
Markjes schreef:Grappig, ik was gisteren ook in de Barbaarsch. Was jij die jongen die zo opzichtig een meisje probeerde te versieren? (Fijne tent inderdaad).
Ik was daar wel met mn girl, dus versieren was niet meer aan de orde haha. Maarrr het kunnen ook anderen geweest zijn natuurlijk, was er zo tussen 19 en 20 uur. Wie/waar was jij dan?
Ik heb nog helemaal niks gegeten, na het werk zijn wel allebei in slaap gevallen en een half uurtje geleden pas wakker geworden. Ik zit ernstig te twijfelen om even op en neer naar de McDrive te rijden, maar echt honger heb ik niet.
Markjes schreef:Grappig, ik was gisteren ook in de Barbaarsch. Was jij die jongen die zo opzichtig een meisje probeerde te versieren? (Fijne tent inderdaad).
Ik was daar wel met mn girl, dus versieren was niet meer aan de orde haha. Maarrr het kunnen ook anderen geweest zijn natuurlijk, was er zo tussen 19 en 20 uur. Wie/waar was jij dan?
Ah, nee. Ik was er rond half 9. Dus dan zal jij het met je girl wel niet geweest zijn.
Vanavond in de tuin bij m'n schoonouders in het zonetje tomatensoep met balletjes, een broodje, soepstengel, wat komkommertjes en een speklapje van de barbecue
Ik ga zo maar eens een lekkere salade maken met aardappelsalade, veldsla, cherrytomaatjes, komkommer, augurk, zilveruitjes, blokjes oude kaas en wat gebakken pijnboompitten. En een lekker stokbroodje met kruidenboter erbij :)
KM46 schreef:Hier was het vandaag trouwens kipfilet met gekookte worteltjes en gekookte aardappelen.
(een restje kipfilet schuift door naar morgen.)
Gisteren het restje kip met chineese bami, en vandaag friet met een groente kroket en een viandel (en om in de geest van Daantje te blijven aan gevuld met sla, tomaat en komkommer).
Vanavond lekker met vrienden bij Rasa Sayang in Capelle a/d IJssel gegeten. Er werden 3 verjaardagen op dezelfde avond gevierd dus erg rustig tafelen was het niet. Maar het was wel lekker en gezellig.