Het grote computertopic! #3

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Gebruikersavatar
Stefan
Berichten: 3288
Lid geworden op: Ma 03 Nov 2008, 11:56
Locatie: Numansdorp, Zuid-Holland
Contact:

Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Stefan » Vr 19 Aug 2011, 06:35

Om nog even op mijn probleem terug te komen.. Ik had nog een USB wifi stickje gevonden, die aan m'n pc gehangen, drivers geïnstalleerd en spontaan begint de wifi van m'n pc zelf óók weer te werken. Vreemd. :')
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Vr 26 Aug 2011, 14:40

Vervelende beperking van de drivers voor ingebouwde grafische chipsets van Intel, is dat bij het aansluiten van een beamer op de breedbeeldlaptop of breedbeeldresolutie op de beamer moet gebruiken, of 3:4 resolutie op de laptop, tenzij je voor Multiple Displays kiest, maar dan worden het twee beeldschermen naast elkaar, wat bij presentaties alleen praktisch is met powerpoint :roll:
Rame à l'approche

Klaasje
Berichten: 5994
Lid geworden op: Do 30 Jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer/Amersfoort/Amsterdam

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Klaasje » Vr 26 Aug 2011, 15:20

Grafische chipsets van intel :X Dat is echt het enige waar ik me aan erger bij mijn laptop, als ik eerlijk ben.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Vr 26 Aug 2011, 15:31

Bee schreef:Vervelende beperking van de drivers voor ingebouwde grafische chipsets van Intel, is dat bij het aansluiten van een beamer op de breedbeeldlaptop of breedbeeldresolutie op de beamer moet gebruiken, of 3:4 resolutie op de laptop, tenzij je voor Multiple Displays kiest, maar dan worden het twee beeldschermen naast elkaar, wat bij presentaties alleen praktisch is met powerpoint :roll:

Je kan toch ook Clone doen? Je zit dan wel vast aan de 3:4 resolutie op je laptop, maar dat kan haast niet anders. Overigens kan het nog erger: m'n broertje heeft new een nieuwen Dell met Core i5 waarbij graphics op de processor gebakken zit, maar daarnaast ook nog een ATI kaart. Ouder macbooks hadden dat ook, maar je hebt dus switcheable graphics: gaat 'ie 1 seconden zwart en dan zit 'ie op de andere kaart. Alleen krijg je daarvoor bij Windows dus constant popups over, echt zeer irritant.
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Vr 26 Aug 2011, 15:40

Ja, alleen het probleem is dat het scherm van de laptop (een HP ProBook) heel erg wazig wordt als daar een 4:3 resolutie op staat ingesteld.

Overigens zitten ook in nieuwe modellen van de MacBook Pro nog switchable graphics (alleen bij 15 inch of groter) maar is de softwarematige ondersteuning daarvan verbeterd. Eerst moest je de Macbook opnieuw opstarten geloof ik.
Rame à l'approche

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Vr 26 Aug 2011, 15:42

Overigens heeft dat niks met de drivers te maken, dat heeft alleen met de ondersteunde resoluties te maken. Je merkt het pas als er erg veel afwijking is tussen resolutie beamer en resolutie scherm.
Voor de switceable graphics moest je idd uit en weer inloggen geloof ik...
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor deadlock » Vr 26 Aug 2011, 16:35

webguy schreef:
Bee schreef:Vervelende beperking van de drivers voor ingebouwde grafische chipsets van Intel, is dat bij het aansluiten van een beamer op de breedbeeldlaptop of breedbeeldresolutie op de beamer moet gebruiken, of 3:4 resolutie op de laptop, tenzij je voor Multiple Displays kiest, maar dan worden het twee beeldschermen naast elkaar, wat bij presentaties alleen praktisch is met powerpoint :roll:

Je kan toch ook Clone doen? Je zit dan wel vast aan de 3:4 resolutie op je laptop, maar dat kan haast niet anders. Overigens kan het nog erger: m'n broertje heeft new een nieuwen Dell met Core i5 waarbij graphics op de processor gebakken zit, maar daarnaast ook nog een ATI kaart. Ouder macbooks hadden dat ook, maar je hebt dus switcheable graphics: gaat 'ie 1 seconden zwart en dan zit 'ie op de andere kaart. Alleen krijg je daarvoor bij Windows dus constant popups over, echt zeer irritant.

Mijn laptop met een nVidia kaart heeft dat ook maar ik merk er niets van. Je kan zelf ook niet switchen, dat gaat volledig autometatisch.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Vr 26 Aug 2011, 16:38

Mja, hier kan je aangeven of je "good graphics" of "long battery" wil, per applicatie.
Reisinformatie/nerd

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Thom91 » Ma 29 Aug 2011, 12:22

Kreeg afgelopen week een mailtje dat we een nieuwe internet omgeving hebben op school. Ik denk net, check het even, doet het ut gewoon even niet. -.-
lekker bezig HvA! :X
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Ma 29 Aug 2011, 12:52

Alles werkt, behalve op de KSH, maar daar is het bijna af :-)
Rame à l'approche

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Thom91 » Ma 29 Aug 2011, 12:58

Link in de mail deed het gewoon niet :')
maja, ik snap het niet dus ik ga morgen wel even naar me ibo docent, die woont op een boot dus die weet zeker hoe het werkt *O*
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor deadlock » Ma 29 Aug 2011, 13:04

En we hebben een kapot SAN! Fijne eerste werkdag 8-) :D
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

KM46
Berichten: 8101
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor KM46 » Ma 29 Aug 2011, 14:20

Even een kleine rondvraag:

Hoe kan ik de automatische updates van windows live essentials in windows 7 uitschakelen?

Heb me inmiddels de tandjes gezocht, maar het antwoord nog niet gevonden.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Ma 29 Aug 2011, 16:23

De updates van Live Essentials zijn volledig in Microsoft Update geïntegreerd. Je kan ze niet los van elkaar aan of uit zetten. Dat is overigens ook met recente versies van Office het geval :idea:
Rame à l'approche

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Ma 29 Aug 2011, 16:27

Is geloof ik niet helemaal zo, er is als je een nieuwe Windows Installatie hebt een optie of je wel of niet "updates voor andere producten" wil zoeken. Ik geloof dat je het zo kan uitzetten (sorry, engelse Windows 7)
- Ga naar Windows Update
- Klik "Change Settings" in de linkerbalk
- De 3e vink gaat over Updates voor Microsoft Producten. Denk als je die uit zet dat je geen Office/Live Essentials updates meer krijgt... De 4e vink is misschien ook daarmee verbonden
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor deadlock » Ma 29 Aug 2011, 18:00

Waar is mijn reactie gebleven?

In ieder geval google eens op 'disable live essentials update'
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

KM46
Berichten: 8101
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor KM46 » Ma 29 Aug 2011, 18:31

webguy schreef:Is geloof ik niet helemaal zo, er is als je een nieuwe Windows Installatie hebt een optie of je wel of niet "updates voor andere producten" wil zoeken. Ik geloof dat je het zo kan uitzetten (sorry, engelse Windows 7)
- Ga naar Windows Update
- Klik "Change Settings" in de linkerbalk
- De 3e vink gaat over Updates voor Microsoft Producten. Denk als je die uit zet dat je geen Office/Live Essentials updates meer krijgt... De 4e vink is misschien ook daarmee verbonden

Hartelijk dank voor het antwoord, heb even met de vinkjes gerommeld. Ik hoop dat het goed komt.

deadlock schreef:Waar is mijn reactie gebleven?

In ieder geval google eens op 'disable live essentials update'

Ik had al eens gegoogled op 'uitschakelen live essentials update', maar helaas niets gevonden.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Geert » Ma 29 Aug 2011, 21:49

Losse updates kan je trouwens sowieso verbergen als je ze niet telkens in de lijst wilt zien. Volgens mij rechtsklikken op de update en dan op 'verbergen' klikken.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Ma 29 Aug 2011, 22:06

Na jaren van verbouwing is nu eindelijk het tweede gebouw van de Amstelcampus van de HvA af, waarbij men voor de grap ook maar meteen even de ICT overhoop heeft gegooid en ik kan je zeggen, er zitten nog wat bugs in :')

Alle computers voor studenten zijn eruit (wat ik vrij belachelijk vind, je kan niet iedereen verplichten een laptop te kopen!) maar de paar computers die nog over zijn, bijvoorbeeld voor de bibliotheekcatalogus, krijgen op de een of andere manier geen IP toegewezen, dus dat werkt allemaal niet. Maar de clue zit hem nu: de computers hebben de image van 2007 gekregen, terwijl de drivers die de computers nodig hebben voor het netwerk in de image van 2010 zitten. Maar de computers kunnen alleen de image van 2010 krijgen als ze verbinding hebben met het netwerk :X :')
Rame à l'approche

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Ma 29 Aug 2011, 22:16

Bee schreef:(wat ik vrij belachelijk vind, je kan niet iedereen verplichten een laptop te kopen!)

Ach, de HAN Informatica en Communicatie Academie doet het ook al weer 4-5 jaar... Het kost ook wat om die PCs te aan te schaffen/onderhouden/bijhouden, en kan je verzekeren dat studenten her vooral voor lief nemen en veel regels negeren. Zou je zeggen dat collegegeld zakt, maar minder computers zou meer investeringen in Wifi/Netwerk moeten beteken. Dat dat ze nog altijd niet altijd lukt is punt 2 :)
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Ma 29 Aug 2011, 22:26

Voor ICT-opleidingen en creatieve opleidingen kan ik het nog begrijpen. Maar er zijn ook geen computers meer voor de educatieve opleidingen. Dat vind ik wel slecht.

Op mijn locatie kan ik zo een aantal studenten aanwijzen waarvan ik zeker weet dat ze geen computer hebben. Die houden bijvoorbeeld hun financiële administratie bij op een computer bij ons, of werken totdat het gebouw sluit aan hun werkstukken. Op een andere locatie zijn er diehards die tot 9 uur 's avonds doorgaan, die eten dan bij Sorbon wat.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Geert » Ma 29 Aug 2011, 22:49

Bee schreef:Maar de clue zit hem nu: de computers hebben de image van 2007 gekregen, terwijl de drivers die de computers nodig hebben voor het netwerk in de image van 2010 zitten. Maar de computers kunnen alleen de image van 2010 krijgen als ze verbinding hebben met het netwerk :X :')

Euhm, imagen gaat toch meestal buiten het OS om en dan heb je dat gezeur met drivers niet? (PXE boot)
Ik kan me trouwens niet voorstellen dat er nog studenten zijn zonder eigen computer (niet perse een laptop, maar wel een eigen pc). Onder welke steen leef je dan zeg :')

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7697
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor webguy » Ma 29 Aug 2011, 23:01

Helemaal sinds netbook 200 euro zijn... Ok, ik was een student die amper wat uitgaf, te weinig werkte en amper bijleende, maar heb toch twee laptops in 4 jaar gekocht, rara...
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor deadlock » Ma 29 Aug 2011, 23:27

Bee schreef:Maar de computers kunnen alleen de image van 2010 krijgen als ze verbinding hebben met het netwerk :X :')

Dat is feitelijk onjuist.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31540
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het grote computertopic! #3

Berichtdoor Suus » Di 30 Aug 2011, 13:50

Nieuw: Het anti-cookieregister, te vinden op http://www.youronlinechoices.eu/nl/

deadlock schreef:
Bee schreef:Maar de computers kunnen alleen de image van 2010 krijgen als ze verbinding hebben met het netwerk :X :')

Dat is feitelijk onjuist.

Tja, dat is wat een mannetje van de ICT tegen mij zei. Ik bemoei mij er maar niet mee, teveel ellende van die gasten gehoord.
Rame à l'approche


Terug naar “OV Ontmoetingspunt”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten