Wat eten we vandaag? #17

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 15345
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door ODRAIL »

Hier liggen slavinkjes in de koelkast.
M57
Berichten: 1157
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:25

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door M57 »

Vandaag even uitpakken met vooraf bruin brood met pesto, dan een quiche van geitenkaas, spinazie, walnoten en tomaatjes en als toetje citroenkwark.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Geert »

Lekkah! (y)
Gertjan
Berichten: 302
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:30
Locatie: Zwijndrecht

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Gertjan »

Zelf gemaakte kip piri piri met patat :lol:
Most things are designed to be user friendly...
But nothing is ever designed to be idiot proof!
Mark
Berichten: 1968
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Mark »

Aardappels met spinazie en een flinke rookworst.
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 15345
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door ODRAIL »

KM46 schreef:Hier liggen slavinkjes in de koelkast.
Het werd dus: Boontjes (uit een potje) met aardappelen en slavinken. Ens als toetje een gerapte appel en een banaan.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Dexter »

Fles schreef:Kom DL, we gaan bij Dexter eten inderdaad :P
Ik ben niet zo moeilijk hoor, hoe meer zielen hoe meer vreugd! :D
deadlock schreef:Goed idee! Dex, hoe laat is de tafel gedekt? :p
Dat wordt dan de stuurtafel dekken, want deze week heb ik late dienst. Maar tussen de rijrichtingschakelaar en de remhendel passen vast wel drie bordjes en een kaarsje. :P
Klaasje schreef:Zou Dex wel voldoende bier hebben voor jullie behoeften? :mrgreen:
Toevallig heb ik de Biertender nog staan, van toen ik vorige week mijn verjaardag vierde. Ik had 12 liter bier gehaald (3 vaten) maar de eerste is nog niet eens op gegaan en ik kon zondag aan Caspar niets slijten, dus er is nog zat! :mrgreen:
Daantje schreef:Heb je die vis gemaakt met zo'n zakje braadstomen voor vis? Is dat lekker? Wil het ook nog eens maken namelijk :)
Ja, klopt, het was zo'n zakje van Maggi Braadstomen. Ik had het een paar weken daarvoor al eens bij vrienden gegeten en ik vond het best lekker: De vis wordt lekker zacht en mals door het stomen. Caspar zei dat hij de citroen niet helemaal rook, dus misschien is een beetje extra citroen (een schijfje verse of een scheutje citroensap) erbij wel lekker.
Vallend blad maakt rails glad.
deadlock
Berichten: 9305
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door deadlock »

Okay Dexie, pm een voorstel en fles en ik komen wel (y)
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13032
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Ardan »

Vraag ik me dan toch af of jullie niet een beetje raar aangekeken gaan worden als je al die kratten bier de cabine mee inzeult :lol:
Ik doe ook maar wat
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 15345
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door ODRAIL »

Hier was het vanavond witlof met aandappelen en een gehaktrolletje. En als toetje een geraspte appel.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50896
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Suus »

Vraag me niet hoe ik er terecht ben gekomen, maar het werd een spek-ui-champignonpannenkoek in een pannenkoekenhuis in... Ede _O-
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 15345
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door ODRAIL »

Bee schreef:Vraag me niet hoe ik er terecht ben gekomen, maar het werd een spek-ui-champignonpannenkoek in een pannenkoekenhuis in... Ede _O-
Nu willen we wel meer weten hoor :wink:. Hoe kom je daar precies ... helemaal in Ede.
Etienne
Donateur
Berichten: 7942
Lid geworden op: vr 26 dec 2008, 14:01
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Etienne »

Momenteel pepernoten, maar vanavond waarschijnlijk macaroni of spaghetti :P
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39183
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Daniel »

Snijboontjes met aardappels en een cordon bleu.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Daantje »

Voor het eerst dit seizoen weer boerenkool met worst :) Zo lekker.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Dexter »

Penne Rigate met pittige pastasaus en gehakt gekruid met chili, om het nog wat pittiger te maken. Daarover heen (pere-)strooikaas (hij blijft leuk Justin) :lol: en gegarneerd met peterselie. En een Mona-toetje na. :mrgreen:

Op de een of andere manier staat er bij mij altijd wat vocht op de borden, hoewel ik de pasta goed afgiet en ook het gehakt door de zeef haal. Heeft iemand enig idee waar dat aan ligt, doe ik iets fout of ligt het aan de pastasaus? :roll:
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50896
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Suus »

Pasta blijft altijd een beetje vochtig, en als je penne hebt is dat zelfs onvermijdelijk of je moet met een föhn alle pijpjes droog gaan blazen :wink:
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Daantje »

Volgens mij zit het ook in de saus. Ik vries namelijk vaak alleen de saus is en daar komt dan ook altijd een hoop vocht uit. Vergeet ook niet dat als je warm eten in een bord doet je ook altijd condens hebt.
Gekko123
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 2327
Lid geworden op: za 25 apr 2009, 22:12
Locatie: Delft

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Gekko123 »

Eten invriezen zorgt altijd voor wat extra vocht (kun je zien aan de ijsvorming op/rondom het eten).
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Dexter »

@Daantje: Ik heb ook het idee dat het van de saus afkomt. Heb weleens een andere saus geprobeerd, maar daarbij had ik dat niet of in ieder geval minder. Maar deze vinden we verreweg de lekkerste, dus neem ik het maar op de koop toe.
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 15345
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door ODRAIL »

Hier was het vanavond bloemkool met aardapelen en een stukje kalfsschnitzel. Als toetje een geraspte appel.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Geert »

Dexter schreef:@Daantje: Ik heb ook het idee dat het van de saus afkomt. Heb weleens een andere saus geprobeerd, maar daarbij had ik dat niet of in ieder geval minder. Maar deze vinden we verreweg de lekkerste, dus neem ik het maar op de koop toe.
Misschien de saus wat langer in laten koken? Meestal laat ik het zaakje altijd wat langer pruttelen dan de fabrikant wenselijk acht en dan is het uiteindelijk niet zo vochtig, maar sommige sauzen zijn uit zichzelf inderdaad al heel vochtig.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Dexter »

@Geert: Bedankt voor de tip, dat ga ik de volgende keer eens proberen. Ik heb meestal saus die je (volgens de verpakking) niet moet laten koken, dus ik dacht dat het misschien daardoor kwam.

Vanavond in huize Dex: Argentijnse Beef Chimismurrie, met (jawel) rode paprika en groene peultjes. Niet dat ik daar wat van opschep overigens. :mrgreen:
Vallend blad maakt rails glad.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Daantje »

Ik laat de saus idd ook altijd even inkoken maar soms krijg je hem dan alsnog niet mooi dik.

Vanavond eet ik Ovenpasta met pompoen, staat nu in de oven :)
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Wat eten we vandaag? #17

Bericht door Fles »

Boerenkool stamppot met worst :)
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 110 gasten