Pagina 1 van 11

Het grote computertopic! #4

Geplaatst: do 20 okt 2011, 13:09
door deadlock
webguy schreef:Nee, maar er zit groot verschil of je met een server in Amsterdam, Timbuktu, of Duitsland test. Het geeft een goede indicatie, en real world experience zit er meestal onder, niet boven. 90% van al je internet verkeer van "standaard" gebruikers gaat naar datacenters in Amsterdam, Europa en de VS naar Hyves, Google, Facebook, etc etc. Niet naar jou eigen servertje die op je werk staat die inderdaad erg dichtbij is.
Je weet wat een pathping/tracert is neem ik aan? Laat ik je in ieder geval vertellen dat mijn 'servertje' verder verwijderd is van mijn beginpunt dan de servers van speedtest en een stuk meer hops moet verwerken.

Speedtest is géén goede test en al helemaal niet voor hele snelle verbindingen.

Vandaag klopt van de upload bijvoorbeeld weer geen hol:
Afbeelding

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 13:27
door webguy
Het is natuurlijk een momentopname, als je echt de snelheid goed wil testen moet je gedurende een week elke dag testen ja. En die upload heeft in jou geval deels ook te maken met andere gebruikers, waar je thuis geen last van hebt.

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 14:03
door deadlock
Dit is thuis. Direct aan het kabelmodem. Op het werk zou ik het rustig kunnen doen omdat daar niemand aan het werk is (herfstvakantie).

Ik roep dit soort dingen echt niet zomaar.

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 14:08
door webguy
We kunnen geloof ik eindeloos doorgaan, maar mijn punt is vooral dat het redelijke indicator is. Nee, perfect niet, maar welke meetmethode is wel perfect... Als je voor 100Mbps up/down betaalt en de lijn is naast behoorlijk assymetrisch ook maar een kwart van de snelheid is er echt wel wat mis.

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 14:14
door deadlock
Mijn punt is dus dat het géén goede indicator is en dat bij mij bij voorgaande plaatje de uploadsnelheid de helft is van wat het hoort te zijn.

http://www.bbned.nl/scripts/speedtest/d ... 1000mb.bin dit is een goede test.

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 14:20
door webguy
Die kan je overigens ook flink verdraaien door gzip aan te zetten en het bestand met nulletjes te vullen ipv random bit patterns. Verder doet die test van speedtest precies dat, alleen met een veel kleiner bestand...

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 14:27
door deadlock
En via Flash. Onbetrouwbaar als de neten dus.

Die bbned test is al sinds jaar en dag een geijkte, werkende test.

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 15:05
door Fles
deadlock schreef: Flash. Onbetrouwbaar als de neten dus.
Nee jouw moeder is lekker :evil:

:mrgreen:

Anyway, ik zal die BBned test eens proberen dan :)

edit: na wat "opwarmrondjes" ( :') ) kom ik stabiel uit rond de 65 - 70 Mbps. Down tenminste, up kun je daar niet testen zo te zien.

Wel een beetje teleurstellend dat er nog steeds zo veel pakketen blijkbaar niet goed oonder Windows x64 draaien. AVS Video Converter doet niks, Winamp is soms HEEL traag...

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 15:29
door webguy
Volgens noem je nu ook programmas die in jaren al geen sprong vooruit hebben gedaan of van zodanige kwaliteit zijn...
Qua video covnerter zoek je een goede frontend voor ffmpeg. http://avanti.arrozcru.com/#features ofzo...

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 16:26
door Geert
Wat wil je met Winamp in x64, nog sneller mp3'tjes luisteren? :P

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 16:35
door Fles
Geert schreef:Wat wil je met Winamp in x64, nog sneller mp3'tjes luisteren? :P
GEEN twintig seconden wachten op het hervatten van een gepauzeerd nummer als ik op play klik :idea:
webguy schreef:Volgens noem je nu ook programmas die in jaren al geen sprong vooruit hebben gedaan of van zodanige kwaliteit zijn...
Qua video covnerter zoek je een goede frontend voor ffmpeg. http://avanti.arrozcru.com/#features ofzo...
Oh ja dat gaat lekker :lol:
Avanti is a 32-bit (x86)
application and need to be
set up accordingly on
64-bit OS' (not tested).
:')

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 16:45
door webguy
Ok, ok, slecht voorbeeld, nu ik thuis ben even de goede zoeken...

Als je echt iets simpels wil, gewoon drag en drop: http://www.mirovideoconverter.com/

Als je ingewikkeldere dingen wil doen met o.a. DVDs, gebruik ik Handbrake

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 16:53
door Fles
OKee met dat Handbrake gebeurt er echt iets :D Alle 12 threads 80+ % belast _O_ Fan gaat ook meteen opstijgen zowat :') En het gaat zeker 10 keer zo snel als het met AVS gegaan zou zijn. Alleen jammer dan je alleen maar naar MP4 kan converteren (en niet naar WMV of AVI). Maar dit is al heel bruikbaar *O*

Re: Het grote computertopic! #3

Geplaatst: do 20 okt 2011, 17:01
door webguy
Hij doet inderdaad alleen x264 of MPEG-4 in MP4 of MKV-containers. MKV wordt vaak ipv AVI gebruikt voor HD.
Deze krijgt ook goeie reviews, is recent geupdate, en ondersteunt bijna alle formaten: http://www.freemake.com/free_video_converter/

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: vr 21 okt 2011, 11:39
door Stefan
Nog even over WinAmp, ik heb nergens last van trouwens. Bij mij loopt 'ie altijd prima en zonder problemen. Ik draai op 7 Home Premium x64 btw. :P

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 00:04
door Geert
Sinds ik Linux Mint heb geïnstalleerd start ik Windows nog maar sporadisch op, maar de afgelopen jaren heb ik met Winamp geen problemen mee gehad. Niet onder 32-bits en niet onder 64-bits Windows :)

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 01:30
door STF
Ik heb me vanmiddag in de winkel rot gezocht naar een USB muis met balletje i.p.v. optisch maar helaas hebben ze dat niet meer. Lastig want optische muizen doen het niet op dit glazen bureau en voor een muismat is eigenlijk geen ruimte, dan staat het toetsenbord er half op wat zo'n vervelend gewiebel geeft.
Waarom zit er nou niet gewoon PS2 op die nieuwe computer... Ik heb stapels met muizen met balletje, maar allemaal met PS2 stekker...

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 01:57
door Suus
Com-poort, PS2-poort, muizen met een balletje, wat een berg oude meuk probeer je toch aan de praat te houden :X

Overigens, op het werk heeft de IT nog een bak muizen met balletje en USB in de opslag liggen, maar de laatste keer dat ik een muis uit die voorraad kreeg heb ik binnen een week de klantenservice gebeld dat ik toch echt een nieuwe muis wilde, dat we daar ooit mee konden werken vroeger :')

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 02:37
door STF
Wat is er in hemelsnaam mis met een muis met balletje? Op scholen minder praktisch doordat de balletjes gestolen worden maar thuis is dat niet ter sprake.
Net zo goed als COM en PS2 aansluitingen; het werkt echt altijd terwijl USB toch zo nu en dan kuren heeft (is in de loop der jaren wel wat betrouwbaarder geworden maar toch niet echt een storingsvrije aansluiting te noemen).

Het stoort me echt dat moederbordfabrikanten altijd maar voorlopen op de randapparatuurfabrikanten; aansluitingen die al verdwijnen terwijl ze nog best veel worden gebruikt maar vervolgens wel allerlei aansluitingen erop maken die bij de randapparatuurfabrikanten nooit van de grond komen.

Zo kocht me vader vorig jaar een duur en geavanceerd keyboard (om muziek mee te maken, geen toetsenbord voor een PC hoor :wink: ) waar een diskettestation in zit om midi files in te laden, terwijl ten eerste de meeste computerfabrikanten sinds 2003 er geen diskettestation meer in monteren en sinds kort de aansluiting op het moederbord ook weglaten.
En zo ken ik veel meer van dat soort voorbeelden, dat je splinternieuwe apparatuur niet eens kunt aansluiten doordat de aansluiting al in het jaar daarvoor op computers is verdwenen.

Nou ja, momenteel hebben we nog geen probleem met dat keyboard, mijn computer heeft een diskettestation aan boord omdat de SATA controllers puur en alleen vanaf het A:/ station in DOS geinstalleerd kunnen worden wanneer je Windows opnieuw wilt installeren, ook dat is dus weer zo'n vreemde keus van de fabrikant want in die tijd was het diskettestation al zo'n twee jaar uit de roulatie...

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 02:52
door Suus
Muizen met balletjes zijn echt inferieur aan optische muizen. De binnenkant van de muis (balletje en rolwieltjes) worden hoe proper je ook bent op den duur vies, waarna je het geheel met een wattenstaafje schoon kan gaan maken of leren omgaan met een schokkende muis. Optische muizen zijn preciezer en hebben geen last ophopend vuil in het binnenste van het apparaat.

En USB ervaar ik niet als onbetrouwbaar. Het enige probleem waar ik met USB tegenaanloop is dat de kabel er door een ongelukje uit valt (struikelen, te hard trekken e.d.), men zou gewoon magnetische stekkertjes moeten maken net zoals de Magsafe op een MacBook, de overige problemen zijn tot nu toe altijd softwareproblemen geweest. Maar muizen, scanners, printers, ventilators, headsets, harde schijven, warmhoudplaatjes voor koffie: nooit problemen mee.

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 20:47
door webguy
USB is overigens ook gewoon een serieel protocol net als COM-poort, dus de gegevensoverdracht is zelfde idee, er is alleen een protocol en afspraken over stroomgebruik etc overheen gelegd.
Op een glazen plaat kan je ook gewoon een papiertje leggen voor een muis, dan werkt een optische muis ook prima. Waar een muis past past ook een a4tje onder het toetsenbord. PS2 is echt oud, en vervangen door USB. Er zijn nog wel PS2 > USB verloopstukjes, maar die zijn vaak fabrikant specifiek en sowieso muis/keyboard specifiek.

Verder is een floppystation belachelijk om nog te hebben: dat keyboard is vast gewoon een oud model, niet bepaald slim om dat dan te kopen... Floppys waren gewoon niet betrouwbaar, en was altijd wel wat mee. USB Sticks werken gewoon. DOS voor windows installeren? Alle BIOSen en CD Drives sinds minimaal 2000 ondersteunen Bootable CDs, scheelt weer gedoe.

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 22:08
door ODRAIL
STF schreef:Zo kocht me vader vorig jaar een duur en geavanceerd keyboard (om muziek mee te maken, geen toetsenbord voor een PC hoor :wink: ) waar een diskettestation in zit om midi files in te laden, terwijl ten eerste de meeste computerfabrikanten sinds 2003 er geen diskettestation meer in monteren en sinds kort de aansluiting op het moederbord ook weglaten.
En zo ken ik veel meer van dat soort voorbeelden, dat je splinternieuwe apparatuur niet eens kunt aansluiten doordat de aansluiting al in het jaar daarvoor op computers is verdwenen.
Bij een bekenbde (web)winkel uit Berkel en Rodenrijs berkel en Rodenrijs verkopen ze nog steeds interne als externe diskettestations, voor pc's. Dus dat moet probleem niet meer zijn voor je vader.

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 22:17
door Suus
Diskettes zijn passé en zouden zo ondertussen toch wel verdwenen moeten zijn uit elke fatsoenlijke computer. Het is een achterhaald idee, een magnetisch schijfje waar nog geen foto van een fatsoenlijke digitale camera op past. Gevoelig voor storingen, niet alleen fysieke maar ook magnetisch en het medium is buitengewoon traag.

Het volgende medium wat gaat verdwijnen zijn de CD-Roms, al bijna volledig weggejaagd door de DVD, en ook de DVD en Blu-Ray gun ik geen tien jaar meer hoor. Niet dat er een nieuw optisch medium komt, maar het lijkt mij vrij duidelijk dat met de nog steeds sneller wordende internetverbindingen, het steeds goedkoper worden van online opslag en het steeds verder naar het internet verschuiven van software uiteindelijk optische media het gaan afleggen.

Steeds meer TV's zijn direct of indirect op het internet aangesloten. Wat gebeurd is met muziek, dat bijna alleen maar digitaal wordt verkocht gaat ook gebeuren met films. In Amerika zijn Netflix en de iTunes Store al erg groot op dat gebied, dat soort diensten laten in Europa ook niet lang meer op zich wachten.

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 23:09
door deadlock
STF schreef:Wat is er in hemelsnaam mis met een muis met balletje? Op scholen minder praktisch doordat de balletjes gestolen worden maar thuis is dat niet ter sprake.
Net zo goed als COM en PS2 aansluitingen; het werkt echt altijd terwijl USB toch zo nu en dan kuren heeft (is in de loop der jaren wel wat betrouwbaarder geworden maar toch niet echt een storingsvrije aansluiting te noemen).
Ze zijn duurder om te maken, ze slijten harder, ze werken op meer oppervlakken minder goed, ze hebben meer onderhoud nodig en ze zijn minder ergonomisch.
Het stoort me echt dat moederbordfabrikanten altijd maar voorlopen op de randapparatuurfabrikanten; aansluitingen die al verdwijnen terwijl ze nog best veel worden gebruikt maar vervolgens wel allerlei aansluitingen erop maken die bij de randapparatuurfabrikanten nooit van de grond komen.
Best veel? Dus jij kan dat bepalen aan de hand van jullie setup? Ik ken heel veel mensen in de detailhandel en ik ken niemand die zijn apparatuur niet kan vervangen door apparatuur met een USB aansluiting. Alsof dat nog niet erg genoeg is heb ik op de zaak nog een USB-to-Serial converter van een tientje waarmee ik ieder oud apparaat kan gebruiken op de nieuwste machines.
Zo kocht me vader vorig jaar een duur en geavanceerd keyboard (om muziek mee te maken, geen toetsenbord voor een PC hoor :wink: ) waar een diskettestation in zit om midi files in te laden, terwijl ten eerste de meeste computerfabrikanten sinds 2003 er geen diskettestation meer in monteren en sinds kort de aansluiting op het moederbord ook weglaten.
Ik heb nog geen enkel moederbord met een normale chipset gezien waar ze op weggelaten worden behalv mobiele mobo's en Atom's bijvoorbeeld.

Ik denk dat je je niet beseft wat het kost om van die eeuwenoude technologie aan de praat te houden naast nieuwe ontwikkelingen die wel goed op elkaar ingespeeld zijn.
En zo ken ik veel meer van dat soort voorbeelden, dat je splinternieuwe apparatuur niet eens kunt aansluiten doordat de aansluiting al in het jaar daarvoor op computers is verdwenen.
In het geval van dat keyboard is het natuurlijk simpelweg een fout van de fabrikant. Ten tweede koop je een USB diskettestation voor een tientje. Dat is evenveel als een interne of misschien een euro duurder. Waar heb je het in hemelsnaam dan nog over.
Nou ja, momenteel hebben we nog geen probleem met dat keyboard, mijn computer heeft een diskettestation aan boord omdat de SATA controllers puur en alleen vanaf het A:/ station in DOS geinstalleerd kunnen worden wanneer je Windows opnieuw wilt installeren, ook dat is dus weer zo'n vreemde keus van de fabrikant want in die tijd was het diskettestation al zo'n twee jaar uit de roulatie...
Dat is een beperking van Windows XP.

Re: Het grote computertopic! #4

Geplaatst: zo 23 okt 2011, 23:11
door deadlock
webguy schreef:USB is overigens ook gewoon een serieel protocol net als COM-poort, dus de gegevensoverdracht is zelfde idee, er is alleen een protocol en afspraken over stroomgebruik etc overheen gelegd.
Op een glazen plaat kan je ook gewoon een papiertje leggen voor een muis, dan werkt een optische muis ook prima. Waar een muis past past ook een a4tje onder het toetsenbord. PS2 is echt oud, en vervangen door USB. Er zijn nog wel PS2 > USB verloopstukjes, maar die zijn vaak fabrikant specifiek en sowieso muis/keyboard specifiek.
Om nog maar te zwijgen van de vervelende feature van PS/2 dat het uitpluggen en inpluggen van apparaten terwijl de computer aanstaat je moederbord aan gort kan helpen.
dat keyboard is vast gewoon een oud model, niet bepaald slim om dat dan te kopen...
Mijn broertje heeft er een van enkele jaren ouder en die had al een USB-poort en CF poorten.