Wat eten we vandaag? #24
Wat eten we vandaag? #24
Wat moet ik mij voorstellen bij een Spaans filetlapje? Afkomstig van een varken uit Spanje?
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Of Spaanse pepers?
Ik at tagliatelle met tomaten-groentesaus (met gehakt) en een Griekse salade van de Lidl erbij.
Ik at tagliatelle met tomaten-groentesaus (met gehakt) en een Griekse salade van de Lidl erbij.
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Geen idee, ding heet zo en is lekker gekruid. Heerlijk op bbq kwamen van de zomer achter dus nu meer eens in de pan geprobeerd.Bee schreef:Wat moet ik mij voorstellen bij een Spaans filetlapje? Afkomstig van een varken uit Spanje?
Komt wel goed schatje.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Hier was het vanavond worteltjes, aardappelen en kipfilet. En als toetje een geraspte appel.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Omdat ik zo enorm genoten heb van mijn toetje, heb ik er foto's van gemaakt!
Het begon allemaal met dit fantastische lekkerding. Het nieuwe Hertog Tiramisu Toetje uit het vriesvak.
Nog even een zij-aanzicht <3
De perfectie van het toetje. De heerlijke souplesse van het toetje, gedecoreerd met heerlijke chocolade snippers.
Bij het eruit halen van een hapje ijs ziet het er zo uit. Heerlijke chocoladesaus over het geweldige tiramisu-ijs.
En na een hoop hapjes ziet het bakje er zo uit!
Disclaimer: Ik krijg hier geen geld voor, ik verveelde me gewoon.
Het begon allemaal met dit fantastische lekkerding. Het nieuwe Hertog Tiramisu Toetje uit het vriesvak.
Nog even een zij-aanzicht <3
De perfectie van het toetje. De heerlijke souplesse van het toetje, gedecoreerd met heerlijke chocolade snippers.
Bij het eruit halen van een hapje ijs ziet het er zo uit. Heerlijke chocoladesaus over het geweldige tiramisu-ijs.
En na een hoop hapjes ziet het bakje er zo uit!
Disclaimer: Ik krijg hier geen geld voor, ik verveelde me gewoon.
Komt wel goed schatje.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Haha, het deed me denken aan dit:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qnMWf_JHzFU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qnMWf_JHzFU[/youtube]
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #23
dat ziet er goed uit, ik wil ook
Re: Wat eten we vandaag? #23
De lekkerste vind ik kersentoetje :D! Heb mijn wederhelft er verslaafd aan gemaakt .
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #23
Aardappelen met salade en een zigeunersnitzel. En slagroomvla als toetje.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Aardappelkroketjes, biefstukje en italiaanse roerbakmix. :)
Bij twijfel: gebruik beton.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Vanmiddag was het gebonden groentensoep op het werk.
En vanavond was het gesneden snijbonen, aardappelen en een kalfsschnitzel. En als toetje een geraspte appel.
En vanavond was het gesneden snijbonen, aardappelen en een kalfsschnitzel. En als toetje een geraspte appel.
Re: Wat eten we vandaag? #23
SMS BAN AAN naar 6969 en verban uwzelf van dit forum
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Hoe melig (A)
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6473
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #23
Wij hebben een verlaat nieuwjaarsetentje en omdat veel van onze vriendengroep pas een huis gekocht hebben of werkloos thuis zitten, dit jaar niet in een restaurant maar gewoon thuis (wel bij iemand met een vaatwasser ;) ). We maken allemaal iets. Wij maken pompoen-wortelsoep, verder is er iig salade, ovenschotel aardappel/spek/ui/room en een verrassingtoetje. Ben erg benieuwd :)
Re: Wat eten we vandaag? #23
Oh dat doe ik al 12 jaar met mijn vriendengroep, altijd erg gezellig :)
En al die tijd al dat iedereen iets maakt/regelt. Ik doe altijd het onderdeel Fotografische Verslaglegging Lekker makkelijk
En al die tijd al dat iedereen iets maakt/regelt. Ik doe altijd het onderdeel Fotografische Verslaglegging Lekker makkelijk
Re: Wat eten we vandaag? #23
Vanavond was het hier nasi met kip - anannas en Fu Young Hai (bij de Chinees vandaan). En als toetje een geraspte appel.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Vanavond gaat het worden:
* Voorgerecht: cherrytomaatjes in balsamico azijn met wat spinazie
* Hoofdgerecht: varkenslap uit de oven, gemarineerd met salie en wat lichtgekookt in melk, sperziebonen en ovenaardappeltjes met tijm
* Nagerecht: panna cotta met passievruchtpulp en mango
Dat is het plan. Of het gaat lukken is een tweede, ik zal foto's maken .
* Voorgerecht: cherrytomaatjes in balsamico azijn met wat spinazie
* Hoofdgerecht: varkenslap uit de oven, gemarineerd met salie en wat lichtgekookt in melk, sperziebonen en ovenaardappeltjes met tijm
* Nagerecht: panna cotta met passievruchtpulp en mango
Dat is het plan. Of het gaat lukken is een tweede, ik zal foto's maken .
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #23
Hier wordt het Peënstamp voor dat ik ga werken.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Vanavond was het hier patat met een winterkroket, een viandel, sla, tomaat en komkommer. En als toetje een geraspte appel.
Re: Wat eten we vandaag? #23
Zoals beloofd:
Voorgerecht bestond uit geroosterde cherrytomaatjes, met bladspinazie, basilicum en mozzerella, besprinkeld met bieslook en balsamicoazijn (gewoon maken zoals het er staat, circa 5-10 minuutjes werk):
Het hoofdgerecht was varkenslap uit de oven, met aardappeltjes uit de oven, sperziebonen en paprikapesto (recept zie hieronder, het vergt bijna 2 uur bereidingstijd!):
* Varkenslap: vooraf drooggedept, lichte inkepingen maken met een mens, vervolgens met zout en salie marineren, dan 25 minuten op 230-240 graden, dan beetje melk erbij en anderhalf uur op 180 graden
* Aardappeltjes uit de oven: partjes eerst koken met schil en al, daarna afgieten en in schaal of pan doen. Rozemarijn eroverheen en eigenlijk kan je deze anderhalf uur lang met de varkenslap warm laten worden
* Paprikapesto: 4 rode/gele/oranje paprika's op 240 graden in de oven stoppen voor ca 20-25 minuten totdat het beetje zwart begint te worden. Dan laten koelen onder doek. Ondertussen twee teentjes knoflook in olie fruiten, tezamen met wat paprikapoeder én gerookte paprikapoeder. Nu het zwarte vel van de paprika's ontdoen, kern eruit en in de blender, samen met de knoflook en poeders. Beetje koriander en geroosterde amandelen erbij en dan blenden.
* Groene sperziebonen eerst koken in water, daarna beetje roerbakken met citroensap en nootmuskaat
Toetje is honing-vanille panna cotta met honing, passievruchtpulp en stukjes perzik (voorbereidingstijd meer dan 4 uur):
* Bekertje slagroom (melkachtig, dus niet spuitbus ofzo) licht koken met een stokje vanille, honing en suiker. Roer totdat het suiker weg is en laat minuutje borrellen. Haal vanillestokje eraf, schraap de inhoud eruit en doe dit in het mengsel. Ondertussen met water en smaakloze gelatine mengen en dit bij het mengsel stoppen en roeren. 20 minuutjes koelen en in dat tijdsbestek zo nu en dan roeren. Als het koud is, wat karnemelk erbij en dan in de koelkast stoppen in bakjes ofzo, voor minimaal 4 uur.
* na 4 uur garneren met honing, passievruchtpulp en perzik.
Had overigens geen bijzondere reden - had gewoon zin om een driegangenmenu te koken :).
Voorgerecht bestond uit geroosterde cherrytomaatjes, met bladspinazie, basilicum en mozzerella, besprinkeld met bieslook en balsamicoazijn (gewoon maken zoals het er staat, circa 5-10 minuutjes werk):
Het hoofdgerecht was varkenslap uit de oven, met aardappeltjes uit de oven, sperziebonen en paprikapesto (recept zie hieronder, het vergt bijna 2 uur bereidingstijd!):
* Varkenslap: vooraf drooggedept, lichte inkepingen maken met een mens, vervolgens met zout en salie marineren, dan 25 minuten op 230-240 graden, dan beetje melk erbij en anderhalf uur op 180 graden
* Aardappeltjes uit de oven: partjes eerst koken met schil en al, daarna afgieten en in schaal of pan doen. Rozemarijn eroverheen en eigenlijk kan je deze anderhalf uur lang met de varkenslap warm laten worden
* Paprikapesto: 4 rode/gele/oranje paprika's op 240 graden in de oven stoppen voor ca 20-25 minuten totdat het beetje zwart begint te worden. Dan laten koelen onder doek. Ondertussen twee teentjes knoflook in olie fruiten, tezamen met wat paprikapoeder én gerookte paprikapoeder. Nu het zwarte vel van de paprika's ontdoen, kern eruit en in de blender, samen met de knoflook en poeders. Beetje koriander en geroosterde amandelen erbij en dan blenden.
* Groene sperziebonen eerst koken in water, daarna beetje roerbakken met citroensap en nootmuskaat
Toetje is honing-vanille panna cotta met honing, passievruchtpulp en stukjes perzik (voorbereidingstijd meer dan 4 uur):
* Bekertje slagroom (melkachtig, dus niet spuitbus ofzo) licht koken met een stokje vanille, honing en suiker. Roer totdat het suiker weg is en laat minuutje borrellen. Haal vanillestokje eraf, schraap de inhoud eruit en doe dit in het mengsel. Ondertussen met water en smaakloze gelatine mengen en dit bij het mengsel stoppen en roeren. 20 minuutjes koelen en in dat tijdsbestek zo nu en dan roeren. Als het koud is, wat karnemelk erbij en dan in de koelkast stoppen in bakjes ofzo, voor minimaal 4 uur.
* na 4 uur garneren met honing, passievruchtpulp en perzik.
Had overigens geen bijzondere reden - had gewoon zin om een driegangenmenu te koken :).
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #23
@ Justin: is dit een Indisch recept?
Het ziet er wel trouwens lekker uit .
Het ziet er wel trouwens lekker uit .
Re: Wat eten we vandaag? #23
Nee... Nieuw-Zeelands :). De pesto is niet zo fotogeniek .
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
Re: Wat eten we vandaag? #23
Wanneer mag ik langskomen bij restaurant Chez Justin?
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 103 gasten