Nieuwe opzet OV-nieuws op OVNL

Alle mededelingen over OVNL
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 26133
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Nieuwe opzet OV-nieuws op OVNL

Berichtdoor Daniel » Vr 20 Feb 2009, 22:07

Naar aanleiding van diverse berichten over kranten, tijdschriften en andere nieuwsbronnen die aankondigen strenger te gaan optreden tegen schending van hun auteursrecht hebben wij als beheer van OV in Nederland onze procedures met betrekking tot het plaatsen van nieuwsberichten herzien. We hebben ons uiterste best gedaan om de eventuele negatieve effecten hiervan te compenseren met enkele verbeteringen. Hieronder vind je een overzicht van wat er gaat veranderen.

OV in de media
Wanneer je nieuws op het forum wilt plaatsen moet je letten op eventuele auteursrechten. Wanneer een artikel beschermd is, kan je ervoor kiezen alleen nog een citaat te plaatsen met daaronder een link naar het volledige artikel. Dit citaat kan bestaan uit de eerste of meest belangrijke zinnen (maar niet meer dan de helft van het artikel). Het alternatief is een zelfgeschreven samenvatting van het artikel (uiteraard met verwijzing naar het oorspronkelijke artikel).
Als het artikel vrij verspreid mag worden of als je toestemming van de auteur hebt om het volledige artikel te plaatsen, dan staan we plaatsing uiteraard wel gewoon toe. Dit is ook het geval bij persberichten, mits deze uit de oorspronkelijke bron afkomstig zijn.

Naast de citaten van artikelen uit de diverse media zullen wij als beheer ook eigen artikelen gaan plaatsen, met name bij groot nieuws. Jouw bijdrage daaraan is uiteraard ook van harte welkom!

Portal
Onze portal hebben we volledig aangepast aan de nieuwe opzet. Het nieuws wat hierop te lezen is wordt niet langer rechtstreeks vanuit het forum geladen maar wordt opgeslagen in een aparte database. Onderaan elk citaat tref je nu een link “Lees verder” aan die verwijst naar het complete artikel op de site waar het van afkomstig is.
Bestaat er op het forum nog geen discussietopic over dit artikel dan tref je ook een link aan waarmee je het artikel in BBCode kunt genereren, zodat het rechtstreeks naar het forum te kopiëren is. Is er al wel een discussietopic dan staat er in plaats van de bovengenoemde link een link naar dit discussietopic.

Nieuw is ook dat je het nieuws op de portal kunt personaliseren: op de pagina “Instellingen” kan je aanvinken uit welke categoriën je wel of geen nieuws wilt zien als je ingelogd bent. Tot slot is een zoekfunctie toegevoegd waarmee je al het OV-nieuws uit heden en verleden op OVNL kunt doorzoeken.

Draag je steentje bij
Om actuele nieuwsberichten te blijven tonen, is tijd nodig om berichten te verzamelen en eventueel te herschrijven. Binnenkort zullen we een groep gebruikers uitnodigen om ons hiermee te helpen. Als het je leuk lijkt om hieraan mee te werken is een PB of mailtje naar het beheer voldoende. Het blijft mogelijk om berichten te posten op het forum. De 'nieuwsscouts' zullen het bericht dan toevoegen aan de nieuwsbank op de portal. Mogelijk dat het in de toekomst voor alle gebruikers mogelijk wordt om berichten toe te voegen. Suggesties hiervoor horen wij graag.

Nog vragen?
Heb je vragen of opmerkingen over deze veranderingen, stuur dan een PB naar het beheer of stel je vraag in "Denk mee".
Als er iets op de portal niet werkt zoals verwacht of als er foutmeldingen verschijnen dan kan je beter een mail sturen naar de ontwikkelaars van de portal:
* Reiziger Ddrs
* Geert
* Webguy (voor problemen met het Actuele vertrektijden-blokje)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OVer de site”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast