OVNL Nieuwsfoto: breng het OV-nieuws in beeld

Alle mededelingen over OVNL
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 26124
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

OVNL Nieuwsfoto: breng het OV-nieuws in beeld

Berichtdoor Daniel » Ma 30 Mar 2009, 22:37

Hoi allemaal,

Wellicht was het je in de afgelopen dagen al opgevallen: bij sommige artikelen op de portal en het forum worden nu ook relevante foto's geplaatst. Het voornaamste doel hiervan is de portal wat minder kaal eruit te laten zien, maar in tegenstelling tot de meeste andere nieuwssites plaatsen wij niet zomaar een foto maar uitsluitend foto's die passen bij het nieuws.
Uiteraard kunnen wij als beheer onmogelijk alles wat er gebeurt in het Nederlandse OV op de gevoelige plaat vastleggen: daar hebben we jullie hulp voor nodig. Lijkt het je leuk een bijdrage te leveren, lees dan vooral verder.

Nieuwsfoto.ovinnederland.nl
Op onze eigen nieuwsfoto-site, te vinden op nieuwsfoto.ovinnederland.nl kan je nieuwswaardige OV-foto's uploaden. Bijvoorbeeld een foto van een bus die een aanrijding heeft gehad, een ontspoorde trein en dergelijke. Maar ook algemene foto's zijn welkom, zoals een foto van een bus op een lijn waarop een grote wijziging gaat plaatsvinden.
Het is niet de bedoeling dat je foto's voor een reisverslagje gaat uploaden :!:

Als je een foto wilt uploaden dan moet deze aan een aantal eisen voldoen:
:arrow: je hebt de foto zelf gemaakt of hebt toestemming gekregen om hem te publiceren
:arrow: de foto is niet groter dan 500 kB
:arrow: het bestandsformaat is JPG, JPEG, GIF of PNG
:arrow: de foto is duidelijk en scherp

Voldoet een foto niet aan een of meerdere van deze eisen dan behouden wij ons het recht voor de foto zonder opgaaf van reden te verwijderen.

Ik wil een foto op het forum plaatsen, hoe doe ik dat?
Wil je een foto die op onze nieuwsfoto-site staat plaatsen bij een artikel op het forum dan kan dat heel eenvoudig: plaats de bestandsnaam (bv. bestandsnaam.jpg) tussen de volgende tags...

Code: Selecteer alles

[nieuwsfoto]bestandsnaam.jpg[/nieuwsfoto]

De foto wordt dan vanzelf in je bericht geplaatst. Aan artikelen op de portal kunnen alleen door beheerders foto's toegevoegd worden. Wanneer dit is gebeurd wordt de foto ook automatisch gelinkt in de BBCode die door de portal gegenereerd wordt.

Hoe zit het met m'n rechten?
Wanneer je een foto uploadt op OV in Nederland.nl blijf je zelf verantwoordelijk voor deze foto, wel zullen wij je waar mogelijk ondersteunen als je foto zonder toestemming op andere sites wordt gebruikt.

Nog vragen?
Heb je nog ideeën en/of suggesties om nieuwsfoto.ovinnederland.nl verder te verbeteren of vragen over de werking ervan? Aarzel dan vooral niet en stuur een PB of mail naar het beheer. Je kunt natuurlijk ook een topic in "Denk mee" openen.

Namens het beheer veel plezier met foto's bekijken en toevoegen!

Reiziger Ddrs
Webmaster OV in Nederland.nl

Door het plaatsen van de foto ga je ermee akkoord dat OV in Nederland.nl de foto kan gebruiken op haar websites en voor eventuele promotionele doeleinden. Wanneer een gebruiker herhaaldelijk op illegale wijze verkregen foto's plaatst behouden wij ons het recht voor maatregelen te nemen en eventuele schadeclaims door te sturen.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OVer de site”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast