Pilot weergave nieuwsberichten

Alle mededelingen over OVNL
Gebruikersavatar
Chauf21
OVNL-beheerder
Berichten: 3132
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 22:27

Pilot weergave nieuwsberichten

Berichtdoor Chauf21 » Ma 28 Sep 2009, 21:11

In navolging van enkele opmerkingen en discussies over verzameltopics de stickies hebben we het volgende besloten:
Om door elkaar lopende discussies en lange, onoverzichtelijke topics te voorkomen, kan er per nieuwsbericht een nieuw topic worden geopend. Ook wanneer zo'n bericht maar een klein onderdeel van een groter onderwerp is, kan een nieuw topic worden geopend en hoeft er niet te worden gezocht naar een geclusterd of verzameltopic. Moderators zullen er vervolgens op toezien dat bovenaan dergelijke topics een link naar een Wiki-pagina wordt opgenomen. Op die Wiki-pagina, die een breder onderwerp behelst, zal vervolgens een lijst met relevante (nieuws- en discussie)topics worden getoond. De Wiki-pagina neemt dus de functie van een sticky-topic over. Daarnaast zal er op de Wiki-pagina een korte samenvatting van het onderwerp en relevante berichtgeving aanwezig zijn.

Puntsgewijs:
- Op het forum kunnen verschillende deeltopics over een bepaald onderwerp naast elkaar bestaan,
- Bij ieder (relevant) topic komt een link naar de Wiki-pagina over het onderwerp,
- Op die Wiki-pagina staat een overzicht met links naar topics waarin over dat onderwerp wordt gesproken.

Voordelen hiervan zijn dat grote onoverzichtelijke verzameltopics niet hoeven te bestaan; de informatie op de Wiki-pagina voor iedereen makkelijk te bewerken en te controleren is; het toevoegen van relevante links dus eenvoudig kan plaatsvinden en er hierdoor een overzicht van relevante links (zowel binnen als buiten OVNL) ontstaat. Door de samenvattingen die tussentijds gemaakt worden, ontstaat daarnaast altijd een korte weergave van feiten.

Omdat wij zelf ook (nog) niet weten hoe dit gaat uitpakken, willen we dit graag uittesten met een pilot. We hebben ervoor gekozen om hiervoor het topic over het ongeval in Barendrecht te nemen. Afhankelijk van de resultaten en de reacties die op deze werkwijze komen, kan dit beleid verder worden uitgerold.

Vooralsnog willen we wel de scheiding tussen 'OVer treinen' en 'OV nieuws' (scheiding menigen en feiten) in stand houden. Doordat er op de Wiki-pagina's een veelheid aan links/topics kan worden opgenomen, lijkt het ons niet direct nodig deze indeling te herzien. Mocht blijken dat herindeling wel wenselijk is, kan dat altijd nog worden veranderd. Het verzoek is om nieuwsberichten van externe media in 'OV in de media' te plaatsen en eigen inzichten, ervaringen en belevenissen in het desbetreffende OV-onderdeel.

Er zal bij verdere uitrol op het forum één sticky-topic komen met daarin links naar alle relevante Wiki-onderwerpen.

Voor reacties, vragen en andere opmerkingen kan je altijd iets achterlaten in het topic OV in de media of via PB aan een van de moderators/beheerders.

Terug naar “OVer de site”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten