De afgelopen dagen

Hier zijn alle ideeën voor OVNL welkom
Durashift
Berichten: 2188
Lid geworden op: Za 23 Mei 2015, 08:39
Locatie: Rhenen

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor Durashift » Wo 17 Jan 2018, 01:09

Alargule schreef: (..) Ik merk dat ik me snel kan laten meezuigen in discussies. Ik wil de ander graag van de juistheid van mijn argumenten overtuigen (en dus indirect van de onjuistheid van de zijne/hare) en heb graag het laatste woord. Dat leidde soms tot frustraties aan mijn kant, zeker als de andere partij er op dezelfde manier in staat als ik.

Om dat te ondervangen besloot ik in het verleden wel eens cold turkey te stoppen met forumbezoek. Dat was natuurlijk niet vol te houden, dus probeerde ik het met eenmaal per week of alleen op bepaalde uren van de dag. (..)

En mocht ik toch in een welles-nietes-discussie verzeild raken, dan 'moet' ik er na 3 reacties sowieso mee stoppen. Ik kan er de dag erop dan nog wel op doorgaan, maar doorgaans is die behoefte dan al wel verdwenen.

(..)


Voor mij herkenbaar Alargule. :pos:

'even op mijn handen zitten' noem ik dat dan. Gaat soms wel, vaak niet.

Met het 'alleen lezen' van fora discussies heb ik dan wel moeite.. want op één of andere manier is het geven van een reactie, door mij, voor mijzelf ook een 'beloning' voor de tijd die ik in het volgen van het onderwerp / fora gestoken heb. Zonder dat voelt het vaak als 'verloren tijd'..
Bizar misschien..

KM46
Berichten: 10146
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor KM46 » Do 18 Jan 2018, 17:26

regenmaker schreef:Nee, dat zeg ik niet. Het zou mooi zijn als we tot een goed compromis kunnen komen. Sommige gebruikers hebben bijvoorbeeld aangegeven dat oud-beheerders niet dezelfde mogen hebben als echte beheerders. Je zou bijvoorbeeld kunnen afspreken dat oud-beheerders voortaan niet meer zichtbaar ingrijpen om dit soort situaties te voorkomen (alleen nog spam etc. opruimen). Het zijn nu nog een beetje loze woorden allemaal (als je snapt wat ik bedoel), maar er is niet echt iets concreets uit komen rollen.

Even nog hier op terugkomend: Die uitspraken over de oud-beheerders en hun rechten heb ik gedaan toen voor de buitenwereld nog niet duidelijk was hoe de relatie was / is tussen het huidige beheerteam en de oud-beheerders. Inmiddels heb ik nadat er meer duidelijkheid was gekomen over het wel en wel van de oud-beheerders hier vrede mee dat zij achter en mocht het nodig zijn ook voor de schermen iets doen mocht dit nodig zijn. De verdere voorwaarden heb ik al eerder in dit topic gemeld.

Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 7780
Lid geworden op: Za 31 Aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor Hainje » Do 18 Jan 2018, 17:39

Ok.
Details blijf je houden, maar uiteindelijk vind ik het allemaal prima.
10-03-2018: Trein: 3324,4 km * Bus: 332,50 km * Tram: 0,0 km * Metro: 0,0 km * Boot: 0,0 km.

Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 2826
Lid geworden op: Di 04 Dec 2012, 22:52
Locatie: Maarssen-Dorp

Re: Mag ik even kwijt

Berichtdoor Zugführer » Vr 09 Mar 2018, 21:50

Ik wil de situatie rond JWM hier wel even kort toelichten. Het is inderdaad wat Hainje en Akingin Mag ik even kwijt omschrijven, een combinatie van factoren. We zullen nooit iemand verbannen om een grapje dat niet goed valt, een misplaatste cynische opmerking of wat dan ook. Als dat echter met grote regelmaat gebeurt, je daar op wordt aangesproken en er de afspraak wordt gemaakt daar in de toekomst voorzichtiger mee te zijn (wat we in januari hebben gedaan) is er op een gegeven moment een grens bereikt als je toch door blijft gaan met dubbelzinnig posten, mensen bewust op de kast proberen te jagen etcetera.
Daar wil ik het graag bij houden, mocht je er nog iets over kwijt willen dan per voorkeur via PB aan het forumbeheer.
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km

KM46
Berichten: 10146
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: Mag ik even kwijt

Berichtdoor KM46 » Vr 09 Mar 2018, 21:56

@Zugführer: Helder ... bedankt voor je uitleg :pos: :wink: .

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 12729
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Mag ik even kwijt

Berichtdoor Meltrain » Vr 09 Mar 2018, 22:04

Bedankt voor de uitleg.
Misschien voelt Gekko123 zich nu ook geroepen om zijn tijdelijke, langere, afwezigheid toe te lichten?
In elk mensenhart, daar vind je Rotterdam.

Gebruikersavatar
Ronaldussen
Berichten: 4018
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:21

Re: Mag ik even kwijt

Berichtdoor Ronaldussen » Za 10 Mar 2018, 00:34

Alargule schreef:Nou, dat 'ff' was bij jou inderdaad letterlijk bedoeld.

Als iemand een bedankje stuurt, is het wel zo netjes om erop te reageren. Maar hang jij maar weer lekker de lolbroek uit, veel makkelijker dan kijken naar je eigen aandeel in het geheel. :pos:

Over JWM, hij heeft welgeteld 1 bericht over nummertjes geschreven in de afgelopen anderhalve maand dat hij weer postrechten heeft. De berichten die door vele van jullie zijn geschreven (en nu nog) met een sterk demoniserend en zuigend karakter richting JWM (ook tijdens zijn afwezigheid, wat ik erg laf vind!) zijn haast niet te tellen, ook al reageerde hij zelf vooral inhoudelijk en niet ironisch. Maar dat is blijkbaar geen probleem? En waar was het beheer op die momenten? De vraag is of JWM hier wel een eerlijke kans heeft gekregen. Die vraag kan ik vrij simpel beantwoorden met een nee.

@Beheer: Het zou fijn zijn als jullie eens uit jezelf met een toelichting zouden komen in plaats van te wachten tot wij er om vragen.
Jullie hebben het erover dat hij zich niet aan de afspraken hield, maar jullie dan? Na de hele Kwestie van eind december zijn door jullie ook een aantal zaken beloofd en daar is tot nu toe niets van terecht gekomen. In hoeverre kun je dan iemand anders wel strak aan de afspraken houden?
Het bewust op de kast jagen herken ik niet. Hij gaf gewoon zijn mening. Dat een aantal gebruikers met lange tenen en/of een bovengemiddelde behoefte aan structuur daar niet tegen kunnen is toch echt hun probleem. Daar moet de boodschapper niet voor gestraft worden. Het komt op mij vooral over dat jullie hem sowieso al wilden bannen en op zoek waren naar een reden :neg: Blijkbaar mag je geen afwijkende mening hebben als je op 'scherp' staat :') Verder wordt er hier gewoon gemeten met twee maten. Er zijn hier gebruikers die ik zelden op een inhoudelijke bijdrage heb kunnen betrappen en vooral zuigend en denigrerend (zeker als het over bepaalde ov-bedrijven en hun medewerkers gaat) reageren. Maar dat mag blijkbaar weer wel :')
Doei.

Gebruikersavatar
Alargule
Berichten: 2590
Lid geworden op: Ma 10 Mei 2010, 12:57

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor Alargule » Za 10 Mar 2018, 09:02

Jeetje.

En hoe zou jij mijn 'eigen aandeel in het geheel' willen omschrijven?
Nu op Wordpress: Rails in Amsterdam

Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 2826
Lid geworden op: Di 04 Dec 2012, 22:52
Locatie: Maarssen-Dorp

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor Zugführer » Za 10 Mar 2018, 09:24

Het is lastig om altijd een goede afweging te maken tussen zaken tussen het beheer en de gebruikers houden (wat normaal gesproken de standaard is) en openheid van zaken te geven. Ik had het gevoel dat er in deze kwestie behoefte was aan een toelichting vanuit het beheer, dus vandaar mijn berichtje in MIEK, dat ik wellicht beter meteen hier had kunnen plaatsen.

Wat ook lastig is als beheerder, is een balans vinden tussen aanwezig zijn (ingrijpen) en de boel gewoon zijn gangetje laten gaan. Dat laatste is wat we meestal hanteren hier en over het algemeen prima gaat, er worden genoeg grapjes tussendoor en off-topic opmerkingen gemaakt die doorgaans zichzelf weer oplossen. Soms is het echter onoverkoombaar om in te grijpen en in dit geval was het gehele beheer (met mij nu in de ondankbare rol van boodschapper) van mening dat de manier van posten van JWM aanleiding was om over te gaan tot deze beslissing, die ook voor ons echt niet makkelijk was. Daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn, maar het is een weloverwogen beslissing die niet door één persoon is gemaakt.

Welke zaken zijn er volgens jou beloofd in december waar niets van terecht is gekomen? Ik wil niet de discussie opnieuw gaan voeren, volgens mij schieten we daar ook niets mee op, maar de conclusie van beide kanten was volgens mij dat de hele situatie ontstond door een onhandige samenloop van omstandigheden. Ik zal niet beweren dat de gang van zaken rond die gebeurtenissen de schoonheidsprijs verdient van het beheer uit, maar je kunt ook niet de bal alleen bij het beheer leggen.
Tot slot zie ik niet waarom JWM geen eerlijke kans gehad zou hebben, zoals gezegd zullen we nooit iemand verbannen om een afwijkende mening.
De rest van dit weekend ben ik niet veel online, dus een eventuele volgende reactie van mijn kant uit zal even op zich laten wachten.
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km

Jef400
Berichten: 4374
Lid geworden op: Ma 06 Jun 2011, 18:46
Locatie: Purmerend

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor Jef400 » Za 10 Mar 2018, 11:23

@Zugfürhrer - Dank voor je eerlijke uitleg.

@Ronaldussen - Probeer eens met argumenten te komen in plaats van met gevoel. Het is nu een hoop afschuivend wol.
Leven, en laten leven.

Gebruikersavatar
ArrivaBas
Berichten: 4002
Lid geworden op: Ma 20 Apr 2015, 13:39
Locatie: Dordrecht
Contact:

Re: De afgelopen dagen

Berichtdoor ArrivaBas » Za 10 Mar 2018, 18:52

Het is natuurlijk niet zo dat iemand voor niks verbannen wordt. De berichten van JWM kunnen altijd dubbelzinnig opgepakt worden, maar hij schreef de berichten dan op een dusdanige manier dat het gros van de gebruikers met autisme (waaronder ook ik trouwens) net de verkeerde bedoeling van die zin lezen of er een persoonlijke aanval in zien. Hij heeft zoals gezegd altijd zijn houding geprobeerd goed te praten, of weigerde gewoonweg zich aan te passen aan de rest van het forum. "leer een beetje relativeren." is een letterlijk citaat van hem uit mijn PB-box. Het aandeel van inhoudelijke bijdragen in zijn aantal posts is tot slot aan de lage kant ten opzichte van andere gebruikers.
Volg hier Mijn Flickr!
Favoriete bussen: Mercedes-Benz Integro 1 en Solaris Urbino III en IV, Favoriete Treinen: DDZ, FLIRT3 en NPZ


Terug naar “Denk mee met de site”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast