Proxy fouten

Hier zijn alle ideeën voor OVNL welkom
Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Do 08 Mei 2008, 21:59

Ik krijg relatief veel reverse proxy fouten. Kan de redirector even nagekeken worden? ;)

Code: Selecteer alles

The proxy server received an invalid response from an upstream server.

The proxy server could not handle the request POST /posting.php.

Reason: Document contains no data
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25126
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Daniel » Do 08 Mei 2008, 22:15

Daar kan ik zelf niet zo gek veel aan nakijken... 't probleem verhelpt zich doorgaans vanzelf (nouja, de hosting-provider verhelpt 't) :wink:
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Do 08 Mei 2008, 22:23

Ja maar ik moet mijn lange replies nu ctrl-c+v'en voordat ik "bevestig" en dat is irritant.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

BR628
Berichten: 1554
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:28

Re: Proxy fouten

Berichtdoor BR628 » Do 08 Mei 2008, 22:37

deadlock schreef:Ja maar ik moet mijn lange replies nu ctrl-c+v'en voordat ik "bevestig" en dat is irritant.
Een verstandig mens schrijft lange posts zoiezo eerst in kladblok ;)

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Do 08 Mei 2008, 22:40

BR628 schreef:
deadlock schreef:Ja maar ik moet mijn lange replies nu ctrl-c+v'en voordat ik "bevestig" en dat is irritant.
Een verstandig mens schrijft lange posts zoiezo eerst in kladblok ;)

Sowieso niet want ik ga er vanuit dat het gewoon werkt ;)
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25126
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Daniel » Do 08 Mei 2008, 22:44

Dat is nou iets waar je nooit vanuit moet gaan met phpBB :P
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Do 08 Mei 2008, 23:01

Reiziger Ddrs schreef:Dat is nou iets waar je nooit vanuit moet gaan met phpBB :P

:p Toch zou ik het op prijs stellen als er iets mee gedaan wordt ;)
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

math1985
Berichten: 179
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 15:40

Re: Proxy fouten

Berichtdoor math1985 » Do 08 Mei 2008, 23:13

deadlock schreef:Ja maar ik moet mijn lange replies nu ctrl-c+v'en voordat ik "bevestig" en dat is irritant.

In FireFox kun je gewoon pijltje-terug drukken en dan heb je je post weer.
En in alle browsers die ik ken kun je met F5 opnieuw proberen te psoten.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Do 08 Mei 2008, 23:14

math1985 schreef:
deadlock schreef:Ja maar ik moet mijn lange replies nu ctrl-c+v'en voordat ik "bevestig" en dat is irritant.

In FireFox kun je gewoon pijltje-terug drukken en dan heb je je post weer.
En in alle browsers die ik ken kun je met F5 opnieuw proberen te psoten.

Dat hangt een beetje van je instellingen af en dat gaat hier dus niet altijd goed :o
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Fles » Do 08 Mei 2008, 23:23

Ik krijg ook veel van die proxyfouten idd. Het is sinds een dag of anderhalf.

En notepad ftw, maar dat terzijde ;)

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25126
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Daniel » Vr 09 Mei 2008, 22:59

Inmiddels krijg ik zelf geen proxy-fouten meer, maar tref nog wel af en toe een trage pagina. Mocht je te maken hebben met een link die traag opent dan helpt 't meestal om even op 't rode kruisje in je browser te klikken en de link daarna opnieuw aan te klikken.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
dvdhoven
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 07:09
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor dvdhoven » Za 10 Mei 2008, 06:33

Ik heb net, 10-5-2008, 6:31, die Proxy-fout weer gehad. :) Dus hij is er weer of nog. :P
Dick van den Hoven

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4456
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Daantje » Za 10 Mei 2008, 12:18

Ik zag hem een half uurtje geleden oid ook, ff refreshen en het is weer weg :)
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Fles » Zo 11 Mei 2008, 08:43

als je hem dus net krijgt als je een bericht wilt plaatsen, en je drukt dan op refresh, dan loop je dus de kans dat je bericht dubbel geplaatst wordt. Of als je een bericht wilt editten. Dan moet je weer terug, laatste bericht verwijderen, eerste bericht editten en het nogeens proberen zeg maar. Vrij vervelend. Is niet te achterhalen waardoor die fout komt? :?:

Jurjen
Berichten: 1302
Lid geworden op: Di 08 Apr 2008, 21:38

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Jurjen » Di 13 Mei 2008, 21:25

Fles schreef:als je hem dus net krijgt als je een bericht wilt plaatsen, en je drukt dan op refresh, dan loop je dus de kans dat je bericht dubbel geplaatst wordt. Of als je een bericht wilt editten. Dan moet je weer terug, laatste bericht verwijderen, eerste bericht editten en het nogeens proberen zeg maar. Vrij vervelend. Is niet te achterhalen waardoor die fout komt? :?:

Je bericht wordt niet dubbel geplaatst. Je krijgt als hij al geplaatst is namelijk een scherm 'er is een reactie geplaatst, wilt u alsnog posten' ofzo.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Di 13 Mei 2008, 21:31

Soms wel, maar niet altijd. Dat hagnt van de manier van verversen af.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11939
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Geert » Wo 14 Mei 2008, 00:43

Inmiddels zijn we bezig met een meer structurele oplossing voor deze problemen.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Wo 14 Mei 2008, 08:11

Ligt het aan de reverse proxy of aan de forward proxy die daarna niet naar google analytics kan?
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11939
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Geert » Wo 14 Mei 2008, 08:35

Het probleem ligt bij onze provider en aangezien we niet zoveel invloed hebben op de technische infrastructuur daar is een andere provider gezocht. Overigens lijkt het me een fout bij de reverse proxy (of een rotte server in het cluster), Google Analytics is typisch iets wat door de client aangeroepen wordt (los daarvan gebruiken we alleen Google Ads, geen Analytics) ;-)

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Wo 14 Mei 2008, 10:00

Dat klopt, maar dat kan indirect wel weer zorgen voor reverse proxy fouten.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11939
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Geert » Wo 14 Mei 2008, 10:04

Hoe dan? Als er bij Google problemen zijn met de proxy o.i.d. krijg je geen advertenties te zien maar wordt de pagina wel geladen. Die proxy server wordt volgens ingezet als loadbalancer (je komt ook bij elke request weer op een andere server terecht). Bovendien heb ik het al vaker meegemaakt met sites die bij Lycos worden gehost ;-)

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Wo 14 Mei 2008, 10:06

Nou, bepaalde data moet van de servers via de reverse proxy weer naar de client toegestuurd worden. Maargoed, proxies en routering is niet helemaal mijn ding. Geef mij maar een Netware server met Groupwise en ZENworks ;)
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11939
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Geert » Wo 14 Mei 2008, 10:10

Als die data niet teruggestuurd wordt (wat dus ook het probleem is) krijg je een time out van de proxy server. Maar dat staat los van GA (dat loopt niet via de server maar via de client) ;-) Jij zult dan wel weer meer weten van Netware en Groupwise enzo, dat is niet mijn afdeling (ik gebruik die spullen alleen maar). :mrgreen:

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor deadlock » Wo 14 Mei 2008, 10:39

;)
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25126
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Proxy fouten

Berichtdoor Daniel » Di 20 Mei 2008, 23:45

Met de verhuizing naar onze eigen server is dit probleem als't goed is opgelost, dus voorlopig even 'n slotje voor dit topic :wink:
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto


Terug naar “Denk mee met de site”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast