Invullen routeparameter

Voor discussie over de wiki, bijvoorbeeld over de lay-out van een bepaald onderdeel. Inhoudelijke wijzigingen kunnen in de wiki zelf gemaakt worden
Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11146
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Meltrain » Do 22 Jan 2015, 22:16

Roelof88 schreef:Wat vul je in bij bijvoorbeeld: Lijn 1 Nijmegen Plein 1944 - Molenhoek Beukenlaan

Een paar suggesties:

route=Nijmegen Plein 1944 - Nijmegen CS - Nijmegen Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen/Plein 1944 - Nijmegen/CS - Nijmegen/Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen: Plein 1944, CS, Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen (via Plein 1944 - CS - Hazenkamp) - Malden - Molenhoek

Ik vind de eerste eigenlijk de minst slechte. Eventueel kun je voor Hazenkamp nog Nijmegen weghalen.
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 4062
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Etienne » Do 22 Jan 2015, 22:18

Optie 1 kan er mee door.
Optie 2 is lelijk met die dwarsstrepen
Optie 3 kan eventuerl ook.
Optie 4 zou ik gebruiken voor streeklijnen die een groot aandeel in het stadsvervoer hebben.
3e jaars student Geodesie / Geo-Informatie

Mijn website: http://busseninnederland.weebly.com.

huibe
Berichten: 1094
Lid geworden op: Di 29 Sep 2009, 15:54

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor huibe » Vr 23 Jan 2015, 10:50

Als ik voor één van deze opties moet gaan, is dat voor optie 4. Waarbij ik CS wel zou uitschrijven.

Optie 1 zou kunnen, maar je zult wel voor de wijken Nijmegen moeten laten staan, want ik als buitenstaander heb geen weet van of Hazenkamp een wijk of plaats is.

Maar ik mis wel optie 5: Nijmegen - Malden - Molenhoek. Wat ook nog steeds duidelijk is en voor nadere beschrijving moet er gewoon worden gekeken op de pagina.
I never understood decimals. I can't see the point.
Ik kan je naam niet meer herinneren, maar aub help me niet.
"The trouble with quotes on the internet is that you never know if they are real" - Abraham Lincoln

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25115
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Daniel » Vr 23 Jan 2015, 11:13

Die vijfde optie is echter alleen duidelijk als er maar één lijn die route aflegt, anders zie je de verschillen alsnog niet op de concessiepagina.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Frank » Za 24 Jan 2015, 21:42

Ik ben voor optie 1 of 4. Ben er ook voorstander van niet te veel verschil te hanteren in opmaak tussen stads- en streeklijnen.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11146
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Meltrain » Za 24 Jan 2015, 22:26

Optie 4 vind ik ook wel prima, maar dan wel zonder het woord "via". Die lijn 1 rijdt niet via Plein 1944, maar begint / eindigt er.
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Frank » Za 24 Jan 2015, 22:27

Eens :) .

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Roelof88 » Za 24 Jan 2015, 23:13

Als je bij optie 4 het woord via weglaat dan is er weinig verschil met een buslijn die soms een deel van de route overslaat.

Vergelijk:
route=Nijmegen (Plein 1944 - CS - Hazenkamp) - Malden - Molenhoek

met:
route=Zwolle - Lichtmis - Rouveen - Staphorst - Meppel (- Nijeveen - Veendijk - Halvelterberg - Steenwijk).

Het enige verschil is het streepje dat ontbreekt na het haakje.

Misschien dan komma's gebruiken:

route=Nijmegen (Plein 1944, CS, Hazenkamp) - Malden - Molenhoek

Frank schreef:Ben er ook voorstander van niet te veel verschil te hanteren in opmaak tussen stads- en streeklijnen.


Dus de plaatsnaam bij een volledige stadslijn niet vetgedrukt?

Leeuwarden: Busstation - Vosseparkwijk - Westeinde

i.p.v.

Leeuwarden: Busstation - Vosseparkwijk - Westeinde

Gebruikersavatar
Ardan
Berichten: 9266
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Ardan » Za 24 Jan 2015, 23:36

Ik ben juist wél voor vetschrijven. Dan is snel duidelijk dat het een stadslijn is, en vooral van welke stad.
2016 (28-11):
Trein 4114 km · S-Bahn/RR 413 km · Zweeftrein 9 km · Metro 293 km · Tram 165 km · Funiculaire 1 km · Bus 124 km · Veer 6 km

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31500
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Suus » Za 24 Jan 2015, 23:43

Er is ook een voorstel gedaan om bij stadslijnen te beginnen met de plaatsnaam in vet en bestemmingen buiten deze stad in cursief, maar ik heb niet het idee dat het daardoor logischer wordt. Ik denk dat het vooral een kwestie van gezond verstand is bij het invullen en als daardoor opmaak geforceerd gebruikt moet worden gaat er wat mij betreft wat mis.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25115
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Daniel » Zo 25 Jan 2015, 19:19

Ik ben ook niet echt voorstander van echt iets strikt voorschrijven in deze. Heb eerlijk gezegd nog nooit iets echt raars op de concessiepagina's zien staan als route dus blijkbaar werkt de huidige aanpak voor de naamgeving. Zie dan niet echt een reden om een bepaalde manier voor te schrijven, het gaat nu immers al verrassend consequent zonder richtlijn.

Sowieso is dit niet echt iets wat makkelijk in een vaste vorm te gieten is, daarvoor is de aard van gebieden te verschillend. En waar je in de ene stad dus een onderscheid niet hoeft te maken, kan dat in de andere juist wel weer relevant zijn.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11146
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Meltrain » Zo 25 Jan 2015, 20:54

Prima, dan gebruik ik (zo veel mogelijk) de routes zoals ze ook op de concessiepagina (en bij de (bus)stations) staan. :pos:
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Milco
Berichten: 3574
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Milco » Do 29 Jan 2015, 14:31

Weet iemand wat ik hier verkeerd doe in de routestrip bij Station Oostvaarders: http://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_ ... ion_Buiten?
Of is het (nog) niet mogelijk om de nieuwe codes te gebruiken i.c.m. een extra tekst in de routestrip, achter de haltenaam?

Edit: probleem is inmiddels opgelost :)
Opleiding Planner Wegtransport behaald.
Oud-stagiair bij Connexxion Tours.
Administratief medewerker USG People.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 07-12-2016
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 26-11-2016

Milco
Berichten: 3574
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Milco » Vr 30 Jan 2015, 23:26

Misschien niet het juiste topic, maar goed...

We gebruiken in de routestrips nu RoutePlaats en RouteStation. Wordt die laatste alleen bij treinstations gebruikt of is het de bedoeling deze ook bij metrostations te gebruiken?
Opleiding Planner Wegtransport behaald.
Oud-stagiair bij Connexxion Tours.
Administratief medewerker USG People.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 07-12-2016
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 26-11-2016

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31500
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Suus » Vr 30 Jan 2015, 23:39

Alleen treinstations, want metrostations hebben geen categorieënstelsel zoals treinstations dat wel hebben.
Rame à l'approche

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Frank » Vr 30 Jan 2015, 23:42

Wat mij betreft is RouteRijPlaats voldoende. Metrolijnen worden op de wiki in principe hetzelfde behandeld als buslijnen (dus niet elk jaar een nieuwe pagina). Scheelt ook een hoop categorieën. De enige metrolijn die al aangepast is, de Amsterdamse lijn 50, gaat hier ook vanuit.

Milco
Berichten: 3574
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Milco » Vr 30 Jan 2015, 23:56

Helder! Bedankt voor jullie antwoorden! (y)
Opleiding Planner Wegtransport behaald.
Oud-stagiair bij Connexxion Tours.
Administratief medewerker USG People.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 07-12-2016
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 26-11-2016

Gebruikersavatar
fogeltje
OVNL-beheerder
Berichten: 5691
Lid geworden op: Zo 20 Sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor fogeltje » Di 03 Feb 2015, 20:17

Roelof88 schreef:Wat vul je in bij bijvoorbeeld: Lijn 1 Nijmegen Plein 1944 - Molenhoek Beukenlaan

Een paar suggesties:

route=Nijmegen Plein 1944 - Nijmegen CS - Nijmegen Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen/Plein 1944 - Nijmegen/CS - Nijmegen/Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen: Plein 1944, CS, Hazenkamp - Malden - Molenhoek

route=Nijmegen (via Plein 1944 - CS - Hazenkamp) - Malden - Molenhoek


Wat mij betreft de eerste. Overmatig kommagebruik vind ik lelijk en zou ik graag zo min mogelijk zien. Dan liever de plaatsnaam een paar keer extra.

Frank schreef:Wat mij betreft is RouteRijPlaats voldoende. Metrolijnen worden op de wiki in principe hetzelfde behandeld als buslijnen (dus niet elk jaar een nieuwe pagina). Scheelt ook een hoop categorieën.

Daar sluit ik me bij aan.
Wikibeheerder (Overleg gebruiker:Fogeltje)
"Een touringcar is geen bus"

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11146
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Meltrain » Do 12 Feb 2015, 12:08

Frank schreef:Wat mij betreft is RouteRijPlaats voldoende. Metrolijnen worden op de wiki in principe hetzelfde behandeld als buslijnen (dus niet elk jaar een nieuwe pagina). Scheelt ook een hoop categorieën. De enige metrolijn die al aangepast is, de Amsterdamse lijn 50, gaat hier ook vanuit.

U zegt wat? :X
Ik heb met veel moeite ook alle Rotterdamse metrolijnen al aangepast hoor. :P (Maar wel met RouteRijPlaats idd.)

Maar even over het invullen:
In de handleiding van Roelof88 staat: "Bij lijnen die een stadsdienst rijden en vervolgens doorrijden naar een andere plaats de stad + halte- of wijknaam hanteren. "
Maar voor lijn 25 wordt dat dan:
Barendrecht Carnisselande - Rotterdam Zuidwijk - Rotterdam Randweg - Rotterdam Wilhelminaplein - Rotterdam Beurs - Rotterdam Centraal - Rotterdam Schiekade - Rotterdam SFG - Rotterdam Schiebroek
Een beetje overdreven lijkt me. :?
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Roelof88 » Do 12 Feb 2015, 13:00

Misschien is het woord 'richtlijn' niet helemaal goed gekozen, want ik bedoelde eigenlijk niet strikte regels, maar meer een aanwijzing/advies. Volgens mij is eerder al min of meer afgesproken om niet strikte regels te hanteren. Ik heb de zin in de handleiding gewijzigd.

Maar over bovenstaande lijn. De invulling is nu:
Carnisselande - Zuidwijk - Randweg - Wilhelminaplein - Beurs - Rotterdam Centraal - Schiekade - SFG - Schiebroek

Op stationspagina's is dit wel duidelijk, maar als je de routeparameter in de toekomst ook in andere overzichten wil gebruiken (bijvoorbeeld Lijn 20 t/m 29) dan misschien niet, hoewel Rotterdam Centraal wel een indicatie geeft waar de lijn rijdt. Voor iedere halte / wijk Rotterdam zetten is inderdaad in dit geval te gortig. Misschien dan beginnen met Barendrecht Carnisselande, dan Rotterdam Zuidwijk en de rest zo laten?

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 4062
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Etienne » Zo 22 Feb 2015, 14:52

In de regio Parkstad rijden buslijn ook door veel verschillende wijken zoals Bleijerheide (Kerkrade), Kakert (Landgraaf) of Welten (Heerlen).

Hoe ga ik dan de route invullen, gewoon als plaatsnamen zijnde: Hoensbroek - Heerlen - Kerkrade of Hoensbroek - Heerlen - Welten - Kerkrade - Bleijerheide?
3e jaars student Geodesie / Geo-Informatie

Mijn website: http://busseninnederland.weebly.com.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25115
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Daniel » Zo 22 Feb 2015, 16:40

Bij een andere lijn waar wijken op de route relevant zijn, lijn 14/15 tussen Dordrecht en Papendrecht, heb ik dat als volgt gedaan:
Dordrecht Centraal Station - Staart West - Papendrecht Buitenwaard - Busstation - Wilgendonk - Oostpolder - Dordrecht Staart West - Centraal Station


Oftewel bij de wisseling van plaats één keer de plaatsnaam erbij vermelden en verder gewoon alleen de wijknamen.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 4062
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Etienne » Vr 27 Feb 2015, 16:18

In Antwerpen heb je het natuurlijk het megalomane busstation Rooseveltplaats. Op die pagina is alles nu mooi onderverdeeld in perrons en haltes. Maar met het sjabloon LijnTabel gaat dit wel teniet gedaan worden, dat zou jammer zijn. Hoe gaan we dit oplossen?
3e jaars student Geodesie / Geo-Informatie

Mijn website: http://busseninnederland.weebly.com.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25115
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Invullen routeparameter

Berichtdoor Daniel » Vr 27 Feb 2015, 16:22

Ik zou zeggen op dezelfde manier als bij stations met meerdere haltes. Redirect voor elk deel die verwijst naar de centrale pagina en dan op de lijnpagina de link naar die redirect opnemen bij RouteRijPlaats.
Zie bv. Barendrecht (dacht dat Utrecht al erg was, maar deze heeft er ook drie)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto


Terug naar “OV in Nederland Wiki”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast