Fout Sjabloon LijnTabel

Voor discussie over de wiki, bijvoorbeeld over de lay-out van een bepaald onderdeel. Inhoudelijke wijzigingen kunnen in de wiki zelf gemaakt worden
Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Do 05 Feb 2015, 23:22

Ik kom er net achter dat er inderdaad een fout zit in het sjabloon wat voor automatisch gegenereerde overzichten op stationspagina's moet dienen. Milco zei dat op Almere 't Oor een fout zit. En dat klopt.

Ik zal even uitleggen hoe het zit:
Er komt een extra buslijn terecht op de pagina van 't Oor die daar helemaal niet stopt. Dit komt omdat er vanaf de pagina van die buslijn verwezen wordt naar 't Oor (in de geschiedenis) en dat de bus ergens anders in Almere rijdt en dus in de categorie Plaats Almere zit.
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

huibe
Berichten: 1089
Lid geworden op: Di 29 Sep 2009, 15:54

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor huibe » Do 05 Feb 2015, 23:56

1 pagina? Het zijn er zelfs 3. Lijn 2, 5 en 159 :mrgreen:
I never understood decimals. I can't see the point.
Ik kan je naam niet meer herinneren, maar aub help me niet.
"The trouble with quotes on the internet is that you never know if they are real" - Abraham Lincoln

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Vr 06 Feb 2015, 08:45

Bij stations zou je dit op kunnen lossen door ook te zoeken op de categorie station. Die wordt alleen aangemaakt als een buslijn daar ook komt op dat moment. Bij busstations moet (denk ik) iets dergelijks te maken zijn, maar ik wil even goed over de gevolgen daarvan nadenken.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31476
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Suus » Vr 06 Feb 2015, 08:54

Ik was hier eerlijk gezegd al een beetje bang voor. Categorieën lijken mij de enige uitweg, dat heb ik al eerder gezegd.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 09:55

Elk station, elk busstation en elke halte heeft zijn eigen categorie nodig. Dan ben je van alle problemen af. Maar dat is wel makkelijk op te lossen.

Je zou RouteRijPlaats kunnen splitsen in RouteRijHalte en RouteRijBusstation, zodat categorie: Busstation *** en Halte *** worden gegenereerd (zelfde idee als bij RouteRijStation). Krijg je alleen wel superveel extra categorieën, maar dat is toch geen groot probleem (gewoon meteen goed ordenen).

Edit:
Krijg je trouwens wel lelijke categorieën als Categorie:Busstation Zierikzee Busstation, dus beter gewoon Categorie:Zierikzee Busstation (dus zonder halte en busstation).
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Vr 06 Feb 2015, 10:31

Je hebt ook nog metrostations en sneltramhaltes. Als je voor iedere soort een apart sjabloon gaat gebruiken wordt het er ook niet echt overzichtelijker op.

Ik zou er ook voor kiezen om gewoon RouteRijPlaats te behouden. Je kunt dan met een kleine aanpassing aan RouteRijPlaats (voorzien van een extra categorie) gewoon door op de huidige manier. Dan krijg je inderdaad categorieën met alleen de paginanaam (dus zonder halte en busstation ervoor), maar dat is op zich niet erg als je de categorieën ook weer op de juiste manier categoriseert.

Dit betekent ook dat je bij bijvoorbeeld Zwolle twee categorieën krijgt: Zwolle Busstation Oostzijde en Zwolle Busstation Westzijde.

En dan is het een kwestie van consequent de categorieën aanmaken als je een pagina aanpast. Dat lost het probleem van de rode links zich vanzelf op.

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 10:34

Roelof88 schreef:Ik zou er ook voor kiezen om gewoon RouteRijPlaats te behouden. Je kunt dan met een kleine aanpassing aan RouteRijPlaats (voorzien van een extra categorie) gewoon door op de huidige manier. Dan krijg je inderdaad categorieën met alleen de paginanaam (dus zonder halte en busstation ervoor), maar dat is op zich niet erg als je de categorieën ook weer op de juiste manier categoriseert.


Owja, dat kan natuurlijk ook. Dat is beter. Ik wil die categorieën wel goed categoriseren. Ben nu met de Categorie Plaats bezig.
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Vr 06 Feb 2015, 10:36

Roelof88 schreef:Dit betekent ook dat je bij bijvoorbeeld Zwolle twee categorieën krijgt: Zwolle Busstation Oostzijde en Zwolle Busstation Westzijde.

Dan krijg je alleen de categorie station niet meer mee als ik het goed begrijp. Ik weet trouwens niet hoe erg dit is.

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 10:38

Frank schreef:Dan krijg je alleen de categorie station niet meer mee als ik het goed begrijp. Ik weet trouwens niet hoe erg dit is.


Ligt eraan; wordt er dan Plaats of Station gebruikt? Je kan ook nog steeds gewoon station houden en laten verwijzen naar de pagina + doorverwijzging. (Kan je dan optioneel linksto= invoeren in het Sjabloon)
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Vr 06 Feb 2015, 11:00

Oké, dan zul je dus bij treinstations met meerdere busstations ook RouteRijPlaats moeten gebruiken als ik het goed heb.

1.) Het artikel Zwolle Busstation Oostzijde wordt een redirect naar Station Zwolle
2.) In de routestrip van een lijn link je met RouteRijPlaats naar Zwolle Busstation Oostzijde.
3.) Je krijgt dan de categorie:Zwolle Busstation Oostzijde
4.) Vervolgens koppel je de categorie:Zwolle Bussstation Oostzijde aan de categorie:Station Zwolle + categorie:Busstation.
5.) Stap 1 t/m 4 herhaal je voor Westzijde.
6.) Op de pagina station Zwolle maak je twee lijntabellen, één voor Oostzijde, één voor Westzijde.

regenmaker schreef:(Kan je dan optioneel linksto= invoeren in het Sjabloon)

Dat linksto vertrouw ik voor geen meter meer eerlijk gezegd :wink:

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 11:12

Roelof88 schreef:Dat linksto vertrouw ik voor geen meter meer eerlijk gezegd :wink:


Hij werkt zoals die moet werken hoor. :P Maar inderdaad hij doet niet wat wij willen. :neg:

Maar laten we dan ook even afspreken in welke categorieën die haltes/busstations geplaatst moet worden (als dat het plan is), zodat het catalogiseren uniform is.
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31476
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Suus » Vr 06 Feb 2015, 11:26

Ik stel dan voor dat we eerst nog eens kritisch kijken naar de pagina's met slechts/alleen een halte en ons goed afvragen of we die wel nodig hebben.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 11:29

Bee schreef:Ik stel dan voor dat we eerst nog eens kritisch kijken naar de pagina's met slechts/alleen een halte en ons goed afvragen of we die wel nodig hebben.


Sommige haltes vind ik wel degelijk belangrijk. (o.a. belangrijk overstappunt of belangrijke bushalte)
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31476
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Suus » Vr 06 Feb 2015, 12:14

Dat kan op individueel niveau besloten worden uiteraard.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3689
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Vr 06 Feb 2015, 12:38

Bee schreef:Dat kan op individueel niveau besloten worden uiteraard.


Ben wel met je eens hoor dat sommige pagina's verwijderd kunnen worden.
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Gebruikersavatar
fogeltje
OVNL-beheerder
Berichten: 5689
Lid geworden op: Zo 20 Sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor fogeltje » Vr 06 Feb 2015, 13:44

Bee schreef:Ik stel dan voor dat we eerst nog eens kritisch kijken naar de pagina's met slechts/alleen een halte en ons goed afvragen of we die wel nodig hebben.

Zelf zie ik in het kader van onderhoudbaarheid eerlijk gezegd zo weinig mogelijk haltepagina's. Ik zelf zou de grens bij stations leggen (in de breedste zin van het woord, dus ook busstations en metrostations). Problemen geven de haltes die niet busstation heten maar wel die functie vervullen, die zou ik op willen nemen. Dat soort haltes zouden we dan apart moeten bekijken en beslissen of we die willen of niet.

Wat is overigens het probleem met "t Oor? Als het het nu goed begrijp dat er ook lijnen getoond worden waar in de geschiedenis de speciale nieuwe routestripdingie voorkomt. Is het dan een oplossing om bij geschiedenis deze links niet te maken? Ik hou sowieso al niet van overmatig gelink.
Wikibeheerder (Overleg gebruiker:Fogeltje)
"Een touringcar is geen bus"

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Vr 06 Feb 2015, 13:50

Nee, het gaat niet eens om een routestripdingie, maar om überhaupt een verwijzing. Er wordt namelijk alleen gefilterd op de combinatie plaats + verwijzing.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Vr 06 Feb 2015, 14:04

Dus in het geval van Almere 't Oor kijkt de tabel nu naar:

De pagina moet voorkomen in de categorie:buslijnen + categorie:plaats almere en moet linken naar Almere 't Oor.

Bij Lijn 5 Almere, Station Centrum - Station Oostvaarders wordt onder het kopje geschiedenis in het verhaaltje gelinkt naar Almere 't Oor. Omdat lijn 5 ook in de categorie:buslijnen en de categorie:plaats Almere staat wordt deze dus ook in de tabel getoond.

Dit los je op door:

De pagina moet voorkomen in de categorie:buslijnen + categorie:plaats almere + de nieuwe categorie:Almere 't Oor.

Ook voor deze versie geldt dat je de nieuwe RouteRijen niet moet gebruiken in oude routes die bij een huidige lijn staan, anders gaat het weer mis.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Di 10 Feb 2015, 16:26

Offtopic, maar ik weet niet zo snel in welk topic ik het anders moet plaatsen.

Ik heb de opmaak van de LijnTabel nog wat gewijzigd (opmaak is nogal lastig te wijzigen bij deze tabellen). Zie bijvoorbeeld: Amsterdam Reigersbos en Elst.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25092
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Daniel » Di 10 Feb 2015, 18:44

Dat ziet er bijzonder fraai uit :pos: Denk dat het nog wel mooier wordt als de tabellen met patroontijden van de treinen op de stationspagina's dezelfde layout krijgen.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Di 10 Feb 2015, 18:55

Ik vind het er mooi en rustig uitzien :pos: .

De volgende stap is het oplossen van het in dit topic beschreven probleem denk ik. Ik zal er zo ook even naar kijken.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Di 10 Feb 2015, 19:09

Ik zal eens kijken of ik de layout van de patroontijden ook kan aanpassen.

Aan het sjabloon RouteRijPlaats heb ik nu de extra categorie toegevoegd. Zie bijvoorbeeld: Lijn_5_Amsterdam_Centraal_Station_-_Amstelveen_Binnenhof

Wat ik mij nog wel afvraag is of we wel of niet aparte tabellen moeten maken voor bussen, trams en metro's of dat alles in één tabel moet komen. Bijvoorbeeld hier Amsterdam_Amstelveenseweg staat nu metro + vervoerder zowel in het kopje als in de tabel en de concessie ontbreekt nog.
Laatst gewijzigd door Roelof88 op Di 10 Feb 2015, 19:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Di 10 Feb 2015, 19:15

Roelof88 schreef:Ik heb nu aan het sjabloon RouteRijPlaats de extra categorie toegevoegd. Zie bijvoorbeeld: Lijn_5_Amsterdam_Centraal_Station_-_Amstelveen_Binnenhof
Ah, fijn. Ik kwam nog niet zo goed uit dat sjabloon :P . Als ik het allemaal goed in m'n hoofd heb moet LijnTabel dan nog worden aangepast zodat deze eist dat de categorie van de halte of het station behoort bij de buslijnpagina.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Di 10 Feb 2015, 19:21

Ja klopt, dan moet gewoon linksto= vervangen worden door category= (heb ik inmiddels gedaan). Bij de parameter halte moet dan wel "Station" voor de stationsnaam komen te staan, dus zo: http://wiki.ovinnederland.nl/w/index.php?title=Almere_Centrum&curid=216&diff=228901&oldid=228165

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Di 10 Feb 2015, 19:27

Fantastisch werk :pos: . Ik zal zelf wat gaan experimenteren en als het allemaal werkt iets van een handleiding schrijven voor het aanmaken van buslijnpagina's. Hoewel er wel een en ander is, is het denk ik ook handig dat er hier op het forum een en ander komt te staan.


Terug naar “OV in Nederland Wiki”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast