Fout Sjabloon LijnTabel

Voor discussie over de wiki, bijvoorbeeld over de lay-out van een bepaald onderdeel. Inhoudelijke wijzigingen kunnen in de wiki zelf gemaakt worden
Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1272
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Di 10 Feb 2015, 19:36

Duurt het trouwens soms even voordat alle pagina's in de juiste categorie staan? Bij mij is het op moment zo dat in Categorie:Arnhem Gentiaanstraat geen pagina's staan terwijl Lijn 9 Schaarsbergen IPC - Velp Ziekenhuis dit wel zou moeten doen.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Di 10 Feb 2015, 19:40

Dat duurt even inderdaad. Als je hem direct in de categorie wilt zien: Bij lijn 9 op bewerken klikken, niets wijzigen en op pagina opslaan klikken.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31454
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Suus » Di 10 Feb 2015, 19:56

Categorieën die via sjablonen grootschalig aan pagina's worden toegevoegd worden door de wikisoftware niet direct verwerkt maar als "taak" opgeslagen en in stukjes uitgevoerd zodat dergelijke bewerkingen de server niet overbelasten.
Rame à l'approche

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1272
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Wo 11 Feb 2015, 20:59

Heb inmiddels de concessie Arnhem - Nijmegen aangepast. De stations Arnhem, Elst en Nijmegen hebben nu ook een automatisch gegenereerd overzicht van buslijnen (de lijn van MeinFernBus in Arnhem niet meegerekend). Ik ben nog geen rare dingen tegengekomen.

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3677
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Wo 11 Feb 2015, 22:23

Is het niet handig om die inschrijflijst van Roelof in gebruik te nemen, zodat duidelijk is welke concessies volledig gedaan zijn?
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Do 12 Feb 2015, 11:59

regenmaker schreef:Is het niet handig om die inschrijflijst van Roelof in gebruik te nemen, zodat duidelijk is welke concessies volledig gedaan zijn?

Zie hier

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1272
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Do 12 Feb 2015, 16:01

Waarom wordt lijn 662 (Lijn 662 Duiven Schapenweide - Arnhem Gelredome) niet in de tabel van Duiven opgenomen? Ik heb zitten zoeken naar allerlei kleine foutjes, maar kan het even niet vinden. Pagina is gisteravond aangepast en daarna nog diverse malen bewerkt.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Do 12 Feb 2015, 16:32

Dat komt omdat in de LijnTabel plaats=Arnhem stond in plaats van plaats=Duiven :P

huibe
Berichten: 1089
Lid geworden op: Di 29 Sep 2009, 15:54

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor huibe » Di 17 Feb 2015, 14:10

Ik zie net bij Maastricht dat lijn 20a wordt geplaatst tussen lijn 2 en 3. Kan hier naar gekeken worden zodat deze netjes tussen 19 en 21 komt te staan?
I never understood decimals. I can't see the point.
Ik kan je naam niet meer herinneren, maar aub help me niet.
"The trouble with quotes on the internet is that you never know if they are real" - Abraham Lincoln

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Di 17 Feb 2015, 14:48

Ik heb dat nu opgelost, maar de letter A valt dan wel weg in de tabel.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Wo 25 Feb 2015, 21:22

Het is mij net gelukt om ook de formule en de tweede concessie in de tabel te krijgen. Zie bijvoorbeeld: Arnhem en Amsterdam Centraal.

Op een één of andere manier gaat het nu mis bij lijnen die twee LijnInfoboxen op de pagina hebben staan (zie veerlijnen Amsterdam Centraal). Op dit moment geen idee hoe dit op te lossen is. Zijn er veel lijnen met twee LijnInfoboxen op één pagina (LijnInfo + VLijnInfo op één pagina maakt niet uit) en is het een probleem dat deze lijnen dan opgesplitst worden in twee pagina's?

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11118
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Meltrain » Wo 25 Feb 2015, 21:31

Volgens mij is Lijn 370 Alphen aan den Rijn Station - Schiphol Plaza/NS de enige andere lijn.
Opsplitsen lijkt me in dat geval niet handig vanwege hetzelfde lijnnummer (bij 901 en 907 kan dat natuurlijk wel), maar misschien kunnen de nachtfrequenties gewoon in de normale infobox gezet worden (ze zijn toch elke nacht hetzelfde, dus één regel is genoeg)?
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Wo 25 Feb 2015, 21:41

Lijn 190 Schiphol, Zuid P30 - Noord P40 is er ook eentje en er zijn ook nog wat Belgische lijnen. Twee infoboxen hebben bij deze twee lijnen inderdaad weinig nut. Dus een algemene nachtfrequentie (net zoals spits, dal, avond) zou hier een oplossing kunnen zijn.

Bij twee infoboxen en twee gelijke lijnnummers wordt overigens de hele lijn niet getoond in de LijnTabel. Edit: Dat kwam doordat de routestrip van lijn 190 nog niet was voorzien van de nieuwe routerijen.

Inmiddels heb ik aan de LijnInfobox een nachtfrequentie-regel toegevoegd:

Code: Selecteer alles

frequentie_nacht=

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11118
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Meltrain » Do 26 Feb 2015, 11:34

Top. :pos:
Dan is deze discussie ook gelijk beëindigd. :wink:
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Do 26 Feb 2015, 15:45

Zojuist alsnog het probleem met de dubbele infobox opgelost: Gebruiker:Roelof88/Test. De lijn wordt dan dubbel weergegeven in de LijnTabel (dit is dan handig voor de 15 Belgische lijnen die zowel overdag als 's nachts rijden, zoals lijn 5 en lijn 13). Dus je hebt nu de keuze: Of één infobox en de parameter frequentie_nacht= gebruiken of een tweede LijnInfobox gebruiken voor de nachtfrequenties.

wouter15
Berichten: 842
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 23:57
Locatie: Woerden

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor wouter15 » Za 28 Feb 2015, 19:31

Even een vraagje: Is er een mogelijkheid dat specifieke (tijdelijke) lijnen geweerd worden uit de overzichten op de pagina's over (bus)stations? Ik zie namelijk dat de lijnen in de 7xx serie in Utrecht worden weergeven in de overzichten terwijl ze alleen met Koningsdag rijden.

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1272
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Frank » Za 28 Feb 2015, 19:38

Het zou denk ik mogelijk moeten zijn dat tijdelijke lijnen niet meegenomen moeten worden met een stukje extra code (maar eerlijk gezegd weten andere mensen dit vast beter). Een alternatief is natuurlijk om de sjablonen RouteRijPlaats en RouteRijStation niet mee te nemen in de routestrips van die tijdelijke buslijnen, maar alles op de oude manier te doen. Dat zou betekenen dat je zelf kunt kiezen of je een tijdelijke lijn wel of niet wilt zien in het buslijnoverzicht op een stationspagina.

Roelof88
Berichten: 402
Lid geworden op: Wo 24 Dec 2008, 14:05

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Roelof88 » Za 28 Feb 2015, 19:54

Ik zou kiezen voor dat laatste. Je kunt de categorie:Tijdelijke buslijnen wel uitsluiten in de LijnTabel, maar daarmee valt bijvoorbeeld ook Lijn 7 Enschede, Centraal - Van Heekplein weg.

Edit: Is het een idee om de Koningsdagbussen en Nijmeegse Vierdaagsebussen alleen de dagen dat ze daadwerkelijk rijden (en een paar dagen ervoor) als huidige lijn neer te zetten en de rest van het jaar "voormalig"? Eventueel kun je dit automatisch laten switchen. Dan verschijnen ze alleen die dagen in de LijnTabellen (in de LijnTabellen valt wel te verduidelijken dat het om tijdelijke lijnen gaat). In de inleiding van het artikel kun je er dan bijzetten dat de bus dit jaar / het volgende jaar ook weer rijdt.

Gebruikersavatar
regenmaker
OVNL-beheerder
Berichten: 3677
Lid geworden op: Di 29 Jul 2014, 21:49
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor regenmaker » Za 28 Feb 2015, 21:04

Zou je niet iets van siezoensbus of iets dergelijks van kunnen maken (apart type, die wordt dan wordt weergeven tijdens de periodes dat ze rijden). Dan kan je ook die Keukenhof bussen meenemen. Dat ze alleen een paar dagen/weken rijden.
Vaste reiziger van Syntus Gelderland (Veluwe) & Breng (Arnhem-Nijmegen).
Expert op het gebied van Duits busvervoer.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25085
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Fout Sjabloon LijnTabel

Berichtdoor Daniel » Za 28 Feb 2015, 21:22

Die lijnen zouden nu eigenlijk überhaupt nog niet als actieve lijn op de wiki mogen staan, hooguit als voormalig tijdelijke lijn van 2014. Immers, de dienstregeling staat nog nieteens op de U-OV site dus het is helemaal niet bekend of die pagina's nog wel kloppen voor Koningsdag 2015!
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto


Terug naar “OV in Nederland Wiki”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten