Pagina 1 van 1

Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Geplaatst: do 12 jun 2014, 10:35
door Daniel
Connexxion schrapt maximaal veertig banen
Geplaatst op: donderdag 12 juni 2014 10:34
Laatst bijgewerkt: donderdag 12 juni 2014 10:35


Connexxion schrapt de komende maanden dertig tot veertig banen, om zo de managementlaag kleiner te maken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag gezegd.
Het vervoersbedrijf boekte vorig jaar een verlies van 58 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers. Het schrappen van banen is onderdeel van een nieuwe strategie, die tegelijk met de jaarcijfers werd aangekondigd. Naast het platter maken van de organisatie, wil het vervoersbedrijf de taxiafdeling verder scheiden van de openbaarvervoerdiensten, licht de zegsman toe.
Connexxion boekte vorig jaar een omzet van 967 miljoen euro, tegen 1,1 miljard een jaar erder. Onder de streep resteerde echter een flink verlies van 58 miljoen euro, waar vorig jaar nog een kleine winst van twee miljoen euro werd geboekt. Connexxion verloor vorig jaar de ov-aanbestedingen in Utrecht en Twente en het landelijke contract voor taxidiensten voor minder mobielen. Daarom heeft het bedrijf flinke afboekingen moeten doen.
Lees verder | Dossier Connexxion | Meer nieuws over Connexxion

Re: Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Geplaatst: do 12 jun 2014, 16:46
door Kevster
Men snijdt tenminste in de hogere regionen, dat vind ik altijd beter nieuws dan in het chauffeursbestand. Door in de managementlaag te snijden kun je tenminste efficiƫnter gaan werken, dat kan de dienstverlening uiteindelijk ook nog eens ten goede komen.

Re: Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Geplaatst: do 12 jun 2014, 19:31
door Vinny
Op het uitvoerend personeel kan Connexxion nauwelijks bezuinigen, want dan kan het bedrijf niet volgens de concessievoorwaarden leveren...

Re: Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Geplaatst: do 12 jun 2014, 20:27
door Frans F
Dat laatste valt nog te bezien. Ook in de gewone dienstuitvoering zijn de kosten per DRU hoger dan bij de concurrentie.

Re: Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Geplaatst: do 12 jun 2014, 21:17
door Vinny
Dan is het niet raar dat ze concessies verliezen...