Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 3728
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Z2N » Di 30 Jun 2015, 12:04

Mag niet, en hoort men V&S voor te bellen.
Le personnel d'accompagnement des CFF vous souhaitent un agréable voyage!

Flickr!

2016 (9-7): trein: 34137,1 km; bus: 1008,1 km; boot: 249,5 km, metro: 30,3 km; tram: 16,8 km; - 2015: 31646,7 km - 2014: 16486 km

Gebruikersavatar
Mr-W
Berichten: 2378
Lid geworden op: Wo 22 Mei 2013, 21:19

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Mr-W » Di 30 Jun 2015, 13:03

baladid schreef:In een coupé in de ICE (Frankfurt-)Arnhem-Amsterdam hebben ze afgelopen vrijdag een feestje gebouwd met grote speakers, aangesloten op het stopcontact. Je hoorde het in de hele wagen, de conduteurs hebben er ook wat van gezegd maar het feestje ging gewoon door...

Was dit op Duits of op Nederlands grondgebied ? Op Nederlands grondgebied is er maar 1 personeelslid aanwezig dat maatregelen kan en mag nemen,
Z2N schreef:Mag niet, en hoort men V&S voor te bellen.

Meestal belt het DB personeel gewoon hun eigen veiligheidscentrale en die regelen het dan verder.

Gebruikersavatar
baladid
Berichten: 1362
Lid geworden op: Ma 30 Dec 2013, 13:00
Locatie: Gießen

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor baladid » Di 30 Jun 2015, 14:42

Daarom had ik "Frankfurt" tussen haakjes gezet, het was ergens rond Ede. Ik moest er in Utrecht uit, kon helaas niet zien of daar S&V er bij kwam...
«Das Beste an Gießen ist sein Bahnhof» ‍‍— Justus von Liebig, beroemdste Gießenaar

Moshi
Berichten: 179
Lid geworden op: Wo 13 Mei 2015, 17:36

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Moshi » Di 30 Jun 2015, 16:20

Z2N schreef:Mag niet, en hoort men V&S voor te bellen.


Je maakt een grap zeker? Waarom kan een piano wel door normaal personeel op slot worden gedaan en is voor een speaker V&S nodig?

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 3728
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Z2N » Di 30 Jun 2015, 18:25

Aangezien dit een groep mensen is, en je in je met één of twee conducteurs niet op kan tegen een groep feestende dronken Duitsers. Bovendien mogen de mensen de trein uit gestuurd worden voor dit soort gedrag, en dan is personeel op het station wel zo prettig. (A)
Le personnel d'accompagnement des CFF vous souhaitent un agréable voyage!

Flickr!

2016 (9-7): trein: 34137,1 km; bus: 1008,1 km; boot: 249,5 km, metro: 30,3 km; tram: 16,8 km; - 2015: 31646,7 km - 2014: 16486 km

Gebruikersavatar
n-evo
Berichten: 1449
Lid geworden op: Di 27 Mei 2014, 23:33

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor n-evo » Ma 13 Jul 2015, 13:01

Mr-W schreef:Zeker met een laptop of lege telefoon is het prettig,maak er bij de NMBS dankbaar gebruik van.Tegen het gebruik van ontbijtapparatuur valt al iets te doen door het stopcontact zo te plaatsen dat een broodrooster of waterkoker niet makkelijk staat. Met een verlengsnoer wordt het natuurlijk een ander verhaal....

Nog makkelijker: gebruik een stopcontact waar alleen zeshoekige lichtstekkers in gaan. Prima voor een MacBook Pro, smartphone, tablet, etc. maar een waterkoker gaat er niet in.

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Thom91 » Ma 13 Jul 2015, 13:05

Macbook eet dat niet hoor..
Komt wel goed schatje.

verfmeer
Berichten: 490
Lid geworden op: Di 08 Apr 2014, 21:31

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor verfmeer » Ma 13 Jul 2015, 13:21

n-evo schreef:
Mr-W schreef:Zeker met een laptop of lege telefoon is het prettig,maak er bij de NMBS dankbaar gebruik van.Tegen het gebruik van ontbijtapparatuur valt al iets te doen door het stopcontact zo te plaatsen dat een broodrooster of waterkoker niet makkelijk staat. Met een verlengsnoer wordt het natuurlijk een ander verhaal....

Nog makkelijker: gebruik een stopcontact waar alleen zeshoekige lichtstekkers in gaan. Prima voor een MacBook Pro, smartphone, tablet, etc. maar een waterkoker gaat er niet in.


Mijn laptop vreet dat ook niet.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31479
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Suus » Ma 13 Jul 2015, 13:45

Bedoel je een Eurostekker n-evo?
Rame à l'approche

microshit
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 02 Feb 2011, 17:53
Locatie: Culemborg
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor microshit » Ma 13 Jul 2015, 18:25

n-evo schreef:
Mr-W schreef:Zeker met een laptop of lege telefoon is het prettig,maak er bij de NMBS dankbaar gebruik van.Tegen het gebruik van ontbijtapparatuur valt al iets te doen door het stopcontact zo te plaatsen dat een broodrooster of waterkoker niet makkelijk staat. Met een verlengsnoer wordt het natuurlijk een ander verhaal....

Nog makkelijker: gebruik een stopcontact waar alleen zeshoekige lichtstekkers in gaan. Prima voor een MacBook Pro, smartphone, tablet, etc. maar een waterkoker gaat er niet in.

Een groot deel van de laptop adapters gaat daar niet standaard in passen hoor :p

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6307
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor STF » Ma 13 Jul 2015, 19:37

Dan kun je beter de stopcontacten extreem laag afzekeren (0,5 of 1A) in combinatie met het automatisch terug inschakelen na bijvoorbeeld 1 minuut. Zulk soort installaties hebben ze op sommige campings maar kan natuurlijk ook prima in een trein worden gebruikt.

verfmeer
Berichten: 490
Lid geworden op: Di 08 Apr 2014, 21:31

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor verfmeer » Ma 13 Jul 2015, 20:37

STF schreef:Dan kun je beter de stopcontacten extreem laag afzekeren (0,5 of 1A) in combinatie met het automatisch terug inschakelen na bijvoorbeeld 1 minuut. Zulk soort installaties hebben ze op sommige campings maar kan natuurlijk ook prima in een trein worden gebruikt.


Ik heb even op m'n laptop gekeken, maar die verbruikt 1,5A, en het zou mij niks verbazen als andere laptops dat ook nodig hebben. 1,5A bij 230V is zo'n 350W, dus een koffiezetapparaat of waterkoker kan je daar niet op draaien. Ik zou dus voor een limiet gaan van 2A per stopcontact. Dan heb je een buffer zodat je laptop er niet steeds uit vliegt.

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6307
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor STF » Ma 13 Jul 2015, 21:35

Bij mij staat er ook 1,5A op de adapter van de laptop maar in de praktijk spreken ze zo'n hoge stroom nooit aan hoor.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor deadlock » Ma 13 Jul 2015, 21:47

1,5A bij de omgezette spanning ja. Dat is niet de inputwaarde, 350W voor een laptop is echt achterlijk, kantoor-PC's zitten daar tegenwoordig niet eens meer aan.

65-90W is normaal.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

verfmeer
Berichten: 490
Lid geworden op: Di 08 Apr 2014, 21:31

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor verfmeer » Ma 13 Jul 2015, 22:11

deadlock schreef:1,5A bij de omgezette spanning ja. Dat is niet de inputwaarde, 350W voor een laptop is echt achterlijk, kantoor-PC's zitten daar tegenwoordig niet eens meer aan.

65-90W is normaal.


De outputwaarde is inderdaad 19V 3.42A (65W), maar ik begrijp dan niet waar die 350W vandaan komt. Misschien een heel inefficiënte transformator?

Gebruikersavatar
n-evo
Berichten: 1449
Lid geworden op: Di 27 Mei 2014, 23:33

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor n-evo » Di 14 Jul 2015, 16:49

Bee schreef:Bedoel je een Eurostekker n-evo?

Nee, zulke:

Afbeelding

Bij m'n MacBook Pro en Asus notebook zit ook zo'n stekker in de doos, maar van wat ik hier begrijp veel andere notebooks dus niet? Raar.

Thom91 schreef:Macbook eet dat niet hoor..

Nou echt wel hoor... Er zitten in de doos twee stekkers: een ronde geaarde aan een lange kabel en een klein blokje met zeshoekige plug. Zie hier:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door n-evo op Di 14 Jul 2015, 17:12, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31479
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Suus » Di 14 Jul 2015, 17:01

Dat zij eurostekkers...
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
n-evo
Berichten: 1449
Lid geworden op: Di 27 Mei 2014, 23:33

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor n-evo » Di 14 Jul 2015, 17:02

O sorry. Kreeg bij Google een heel ander ding te zien haha :P

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Thom91 » Di 14 Jul 2015, 17:12

n-evo schreef:
Bee schreef:Bedoel je een Eurostekker n-evo?

Nee, zulke:

Bij m'n MacBook Pro en Asus notebook zit ook zo'n stekker in de doos, maar van wat ik hier begrijp veel andere notebooks dus niet? Raar.

Thom91 schreef:Macbook eet dat niet hoor..

Nou echt wel hoor........

Ja die gebruik ik dus echt nooit :')
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
n-evo
Berichten: 1449
Lid geworden op: Di 27 Mei 2014, 23:33

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor n-evo » Di 14 Jul 2015, 17:26

Dat jij persoonlijk het niet gebruikt wil niet zeggen dat zo'n MacBook lader het niet ondersteund. :wink:

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11929
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Geert » Wo 15 Jul 2015, 00:13

Blijft staan dat de gemiddelde laptop niet met zo'n ding wordt geleverd (op zich ook wel terecht, want eurostekkers hebben geen randaarde).

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31479
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor Suus » Wo 15 Jul 2015, 01:02

De normale stekker van een MacBook is dan ook gewoon een Schuko.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor deadlock » Wo 15 Jul 2015, 01:26

Stekker misschien wel maar er zit geen randaarde aan de kabel. BOEM. Falend kutbedrijf.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
n-evo
Berichten: 1449
Lid geworden op: Di 27 Mei 2014, 23:33

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor n-evo » Wo 15 Jul 2015, 09:40

deadlock schreef:Stekker misschien wel maar er zit geen randaarde aan de kabel. BOEM. Falend kutbedrijf.

Zat stopcontacten nog te vinden die toch niet geaard zijn. En de oplader zal de klap wel opvangen i.p.v. een MacBook Pro zelf. Bij een desktop computer ligt dat anders en die worden ook niet geleverd door Apple met een eurostekker.

Valt wel mee dus.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Nieuwe treinen krijgen ook in 2e klas stopcontact

Berichtdoor deadlock » Wo 15 Jul 2015, 18:11

Valt niet mee. Elektrische apparaten zouden wat mij betreft 100% geaard moeten zijn en stopcontacten ook. Dat zijn ze bij mij in huis dus ook.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 3 gasten