Reiziger in 2014 minder hinder door uitloop

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Reiziger in 2014 minder hinder door uitloop

Berichtdoor Thom91 » vr 19 dec 2014, 13:33

Reiziger in 2014 minder hinder door uitloop
19 dec. 2014 / Nieuwsbericht

Het loopt tegen het einde van het jaar en dus is het traditioneel de tijd om terug te blikken. Ook dit jaar hebben we weer een grote hoeveelheid spoorvernieuwingswerk verricht, vooral in weekenden en vakanties, waardoor er geen of minder treinen konden rijden. Door de buitendienststelling van het spoor goed te plannen samen met vervoerders, proberen we een zo goed mogelijk alternatief te bieden via bussen en alternatieve routes. Maar als je dan alles gepland hebt, is er niets zo vervelend voor reizigers als werkzaamheden die ineens uitlopen. Dan krijg je onverwachte extra hinder. Cijfers over 2014 laten tot nu toe zien dat de mate van onverwachte hinder door uitgelopen werkzaamheden, minder is dan in 2013. De dalende trend zet daarmee voort.

Tilburg

De meest opvallende vernieuwingswerken die in 2014 geplande reizigershinder gaven, vonden plaats in de omgeving Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Zutphen en op regionale lijnen zoals in Friesland, Groningen en Gelderland. In totaal vonden er totnogtoe ruim 366 werkzaamheden plaats met grote buitendienststellingen. De uitloop van het werk in Tilburg, mede als gevolg van een incident met een spoorwerker, was met twee dagen extra hinder een van de meest opvallende van 2014. Reizigers moesten zodoende meer dagen met de bus dan gepland. Dat gold ook voor werkzaamheden bij de A1 in Weesp.

Cijfers

Voordat we hier de cijfers noemen, is het goed te weten dat er verschillende soorten buitendienststellingen van het spoor bestaan. Zo kan het gaan om werk door een actuele storing dat uitloopt of klein onderhoudswerk dat in de nachten plaatsvindt en uitloopt. De hier genoemde cijfers hebben betrekking op de grote buitendienststellingen van vaak een of meerdere dagen achtereen. In 2014 waren er tot nu toe 20 uitlopen van de ruim 366 grotere buitendienststellingen (cijfers tot december). In 2013 waren er 23 uitlopen van de 374 grotere buitendienststellingen. In 2008 waren er nog 61 uitlopen.

Hinderduur

En minstens zo belangrijk: de duur van de hinder. Naast het aantal keer dat er meer hinder wordt veroorzaakt dan vooraf ingecalculeerd, wordt ook bijgehouden hoe lang de extra hinder dan duurde. In 2014 is het totaal aantal uur onverwachte extra hinder van die grote buitendienststellingen ook teruggelopen. We weten het vaker te beperken tot een uitloop van maximaal een half uur. In 2013 kwam het 9 keer voor dat de extra hinder langer dan een half uur duurde. In 2014 was dat tot nog toe 6 keer. In 2008 was dat nog 30 keer.

Bron en meer
Komt wel goed schatje.

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten