Vakbondsleden gaan akkoord met nieuwe cao NS

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Mr-W
Berichten: 2887
Lid geworden op: wo 22 mei 2013, 21:19

Vakbondsleden gaan akkoord met nieuwe cao NS

Berichtdoor Mr-W » wo 12 aug 2015, 17:17

De leden van de Vakbond voor rijdend personeel (VVMC) zijn akkoord met de nieuwe cao voor NS-personeel. Ruim 98 procent van de leden gaf aan zich te kunnen vinden in de afspraken. Daarmee is een meerderheid van alle vakbondsleden in de sector akkoord met de cao-overeenkomst die de bonden afgelopen juni met NS op hoofdlijnen hebben gesloten.

De leden van CNV Vakmensen gingen op 24 juni al akkoord, ruim 90 procent van hen stemde in met de collectieve arbeidsovereenkomst. Leden van FNV Spoor brachten hun stem uit tussen 22 juni en 11 juli. Van de 589 meestemmende leden ging ruim 96 procent akkoord.

Seniorenregeling
Behalve een loonstijging van vijf procent in etappes is een gefaseerde onregelmatigheidstoeslag van negen procent binnen dezelfde periode toegekend voor personeel met wisselende diensten. In de nieuwe pensioenregeling wordt het maximale rendement (1,875 procent per jaar) van de premie gewaarborgd.

Hoewel de seniorenregeling voor huidig en nieuw roostergebonden personeel blijft bestaan, is het aantal leeftijdsdagen bevroren. De regeling stelt oudere werknemers in staat vanaf een bepaalde leeftijd minder dagen te werken. Nieuwe medewerkers die niet-roostergebonden werk verrichten (zoals kantoorpersoneel), kunnen geen aanspraak meer maken op dergelijke ouderenregelingen.
OVpro.nl

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JordiBrabant en 4 gasten