Reizen over de hogesnelheidslijn

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34222
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Reizen over de hogesnelheidslijn

Berichtdoor Daniel » wo 10 sep 2008, 20:53

Reizen over de hogesnelheidslijn

Een nieuwe manier van reizen
De hogesnelheidslijn van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Antwerpen en Brussel, de HSL-Zuid, nadert zijn voltooiing. Dit betekent straks snel en comfortabel in 2,5 uur van Rotterdam naar Parijs bijvoorbeeld. Voor nu houdt het in dat NS Hispeed, samen met ProRail 8 september begint met het testprogramma voor het noordelijke deel van de HSL-Zuid, Amsterdam - Rotterdam.

Nieuwe fase
Het testprogramma houdt in dat er de komende maanden op doordeweekse dagen een trein rijdt op het traject Amsterdam-Rotterdam. Hiermee gaat een belangrijke nieuwe fase van het project in. De tests zijn namelijk de aanloop naar de nieuwe treinservice van NS Hispeed tussen de twee steden. Deze treinservice wordt daarna uitgebreid door Breda, Antwerpen en Brussel als be-stemming toe te voegen.

Testprogramma
Tijdens de tests wordt er van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds gereden volgens de dienstregeling bij aanvang. Alle denkbare procedures worden getest. De alarmoproep, rijtijden bij afwijkende snelheid en het rangeerproces bij Rotterdam zijn een paar voorbeelden daarvan. Op die manier krijgen de technici van NS Hispeed en ProRail een goed beeld van het functioneren van het materieel en de procedures.

Testen met reizigers
In eerste instantie zullen er tijdens de tests geen passagiers in de trein zitten. Voor de laatste fase is dit wel het geval. Onder andere omwonenden worden dan uitgenodigd om mee te rijden. Zij ervaren dan als eerste hoe het is om in 43 minuten van Amsterdam naar Rotterdam te reizen. Omdat NS Hispeed veel belang hecht aan de mening van reizigers, vragen wij hen een oordeel te geven over de trein en de service aan boord.

Van start met de nieuwe treinservice tussen Amsterdam en Rotterdam
Na afloop van de testperiode gaat NS Hispeed van start met een nieuwe treinservice tussen Amsterdam en Rotterdam. Dit houdt in dat op de doordeweekse dagen elk uur een trein gaat van Amsterdam naar Rotterdam en van Rotterdam naar Amsterdam.

NS Hispeed biedt de snelste verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam
Amsterdam en Rotterdam in minder dan drie kwartier? NS Hispeed doet ‘t. Deze comfortabele trein maakt hierbij gebruik van de hogesnelheidslijn en is met een reistijd van 43 minuten veruit de snelste verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam.

Dienstregeling en route
Albatros van NS Hispeed rijdt op werkdagen 1x per uur van Amsterdam, via Schiphol naar Rotterdam en terug. Op feestdagen geldt een aangepaste dienstregeling.
Vertrek- en aankomststations:
• Amsterdam Centraal
• Schiphol
• Rotterdam Centraal

NS Hispeed verder vooruit
NS Hispeed gaat van start met een dienstregeling tussen Amsterdam en Rotterdam. Als ook het zuidelijk deel getest is, worden Breda, Antwerpen en Brussel toegevoegd als bestemming. Ook zal dan Thalys via de hogesnelheidslijn naar Parijs gaan rijden.

Tarieven
Geen enkele reis is hetzelfde. Dat beseffen wij maar al te goed en daarom bieden wij voor elke reissituatie het meest passende tarief. Dit houdt in dat het tarief zal gaan afhangen van het moment dat u gaat reizen en het moment dat u het ticket koopt.
Zodra de prijzen bekend zijn, zal dit op NSHispeed.nl vermeld staan.

Tickets kopen
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden wij onze tickets op verschillende manieren aan. Tickets voor de treinen van NS Hispeed zijn te koop via NSHispeed.nl, de NS kaartautomaat en Telesales (0900-92926) maar ook via de NS-balies en reisagenten.

In de trein
De nieuwe trein van NS Hispeed telt twee reisklassen: Comfort 1 en Comfort 2. In beide klassen vindt u:
• comfortabele stoelen
• stiltezones
• catering op de zitplaats
• 1 rijtuig met zitplaatsreservering

Bovendien zijn de zitplaatsen in Comfort 1 breder en voorzien van een stopcontact, voor bijvoorbeeld uw laptop of mobiele telefoon.
Van en naar hartje centrum, ontspannen of nog even werken, met drankjes of versnaperingen die tot aan uw zitplaats worden gebracht: reizen met Albatros is comfortabel reizen.
NS Hispeed Lounges
Eersteklas reizigers kunnen in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS Hispeed Lounge voor gratis koffie, thee of een drankje. Ook kunnen reizigers hier tv-kijken, een dagblad of tijdschrift lezen, vergaderen of nog even verder werken aan de aanwezige werkplekken met pc-aansluiting.

Bron: NS-Hispeed, 7 september 2008 via OV Nieuwsbrief 719
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten