Buschauffeurs op de middenstip

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
tsov
Berichten: 3870
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:07
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Buschauffeurs op de middenstip

Berichtdoor tsov » do 25 sep 2008, 18:28

Buschauffeurs op de middenstip
REGIO - In de Amsterdam ArenA vindt op zaterdag 27 september een groots evenement plaats om werkzoekenden te interesseren voor het vak van buschauffeur. Randstad Transport lanceert hiermee een actie om meer mensen te interesseren voor het vak van chauffeur.

Het personenvervoer is toe aan een nieuwe generatie (bus)chauffeurs. Reden voor Randstad Transport het initiatief te nemen voor een grootschalige selectiedag, die voor iedereen toegankelijk is in de Amsterdam ArenA. Negen grote personenvervoerders nemen deel aan het evenement; Arriva, Beuk, GVB, GVU, OAD, Oostenrijk, Qbuzz, Robatax, en TCR zijn aanwezig in de ArenA.

Chauffeur in één dag
De selectiedag duurt van 10.00 tot 15.00 uur en begint met een ontvangst op het evenementenplatform. Vervolgens krijgen kandidaten op de business-seats van de Amsterdam ArenA een presentatie over het selectietraject, de opleidingsmogelijkheden en de deelnemende vervoerders. Willem de Vries, directeur van Randstad Transport: 'Direct daarna start het selectietraject: een gesprek met een intercedent van Randstad Transport, een verkorte geschiktheidstest en een rijtest die plaatsvindt op het bekende ArenA-dek en rondom de ArenA. Heel bijzonder is ook dat de medische keuring plaats vindt in de voormalige 'dressing room' van Madonna.'

Mbo-diploma
Iedereen die het selectietraject heeft doorlopen, weet aan het eind van de dag of hij/zij kan starten met de opleiding tot buschauffeur. Aan het einde van de dag gaat de chauffeur in spe naar huis met een uitnodiging voor een uitgebreide geschiktheidstest en een intentieverklaring. Díe kandidaten die alle onderdelen met succes doorlopen biedt Randstad Transport de opleiding mét baangarantie. De mbo-opleiding tot buschauffeur duurt 18 maanden. Na rijlessen op de bus en de benodigde theorielessen ontvangt de chauffeur het vernieuwde vakbekwaamheidsdiploma en kan hij/zij direct bij de vervoerder aan de slag. De overige lesstof wordt aangeboden als de chauffeur aan de slag is zodat het geleerde gelijk in praktijk gebracht kan worden.

Babet Hendriks, directeur HRM van Arriva: 'Wij zijn erg enthousiast over het idee. En ook onze collega-vervoerders willen graag participeren. Dat heeft geresulteerd in maar liefst negen grote personenvervoerders die aan het evenement deelnemen. Naast Arriva zijn Beuk, GVB, GVU, OAD, Oostenrijk, Qbuzz, Robatax, en TCR aanwezig in de ArenA. En niet te vergeten de werkgeversorganisatie Koninklijk Vervoer Nederland (KNV). De aanwezigheid van al die vervoersbedrijven op één plek is heel handig. De kandidaat kan met alle bedrijven in gesprek en zo een weloverwogen keuze maken welk type vervoer het beste bij hem of haar past.'

Mooi beroep
Buschauffeurs zijn heel enthousiast over hun beroep. Willem de Vries vervolgt: 'De chauffeurs die voor ons rijden, waarderen vooral de combinatie van veel vrijheid en de sociale contacten die je opdoet. En wat te denken van de kick van het kunnen manoeuvreren met zo'n groot gevaarte! Ook geven zij aan dat het beroep verre van saai is. Er valt altijd wat te zien en te beleven.' De diversiteit in banen is groot. De deelnemende bedrijven komen uit onder andere het besloten en openbaar busvervoer. De functies variëren van buschauffeur in het stads- of streekvervoer tot chauffeur van verzorgde vakantiereizen. Degenen die het liever kleiner aanpakken maar wel graag in het personenvervoer werken, kunnen met een B-rijbewijs aan de slag in het gespecialiseerd vervoer van kleine groepen.
Meer informatie; de open dag in Amsterdam ArenA vindt plaats op zaterdag 27 september. Iedereen die interesse heeft om buschauffeur te worden, is welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. Meer informatie? Kijk op http://www.randstad.nl/chauffeur.

Bron: Noord-Amsterdams Nieuwsblad, 23 september 2008, papieren editie, pagina 15
Mijn foto's
This user loves deadlines. He loves the whooshing sound they make as they go by.

Raymond
Berichten: 1171
Lid geworden op: ma 11 aug 2008, 21:29

Re: Buschauffeurs op de middenstip

Berichtdoor Raymond » do 25 sep 2008, 19:26

Opvallend dat Connexxion en Veolia blijkbaar niet willen meedoen..

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 12661
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Buschauffeurs op de middenstip

Berichtdoor Vinny » do 25 sep 2008, 20:44

Veolia vertrekt uit de regio Utrecht Noord-West...
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 36 gasten