Kabinet lonkt naar privégeld in wegen en spoor

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12738
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Kabinet lonkt naar privégeld in wegen en spoor

Berichtdoor Wubbo » za 25 okt 2008, 12:10

vr 24 okt 2008, 17:09
Kabinet lonkt naar privégeld in wegen en spoor

DEN HAAG - Het kabinet ziet het wel zitten als pensioenfondsen vaker meebetalen aan asfalt en spoor. Volgens verkeersminister Camiel Eurlings heeft het kabinet vrijdag op hoofdlijnen aanbevelingen daartoe overgenomen.

Het gaat om een advies dat een commissie onder leiding van oud-minister Onno Ruding in juli uitbracht. Eurlings installeerde die een jaar geleden, op zoek naar meer privégeld om aanleg en onderhoud te helpen financieren. Hij won tegelijk advies in over snellere besluitvorming over de aanleg van infrastructuur.

Het is de bedoeling dat veel meer en ook regionale infraprojecten in aanmerking komen voor zogenoemde publiek-private samenwerking (pps). De grens voor te selecteren projecten gaat daartoe omlaag van 112,5 miljoen naar 60 miljoen euro.

Een voorstel voor een regionaal pps-fonds wordt de komende tijd eerst op zijn voors en tegens onderzocht. Institutionele beleggers („de ABP's van deze wereld“) en provincies en gemeenten worden daarbij betrokken.

Eurlings wuifde zorgen weg dat de kredietcrisis spelbreker kan zijn en beleggers de lust ontnemen om geld in infra te steken. Infrastructurele projecten kunnen volgens hem extra veilige investeringen zijn.

Bron: De Telegraaf

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten