Pagina 1 van 1

Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen

Geplaatst: vr 21 nov 2008, 21:12
door Daniel
Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen
UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen hebben al de hele vrijdag last van bomen op de rails als gevolg van de harde wind.

In de ochtenduren hinderden omgewaaide bomen het treinverkeer bij Nieuw Vennep, Den Haag en in de buurt van Maastricht. ’s Middags gebeurde dat tussen Den Dolder en Bilthoven en tussen Arnhem en Zutphen, liet ProRail weten.

Treinreizigers moeten op de trajecten rekening houden met vertraging doordat treinen niet of minder vaak rijden. Op het spoor bij Oudewater waren bouwmaterialen, waaronder een hek, op het spoor gewaaid. Hierdoor was het treinverkeer tussen Utrecht en Rotterdam ontregeld.

ProRail verwacht dat op de getroffen trajecten de dienstregeling gedurende de rest van de dag gestoord zal blijven. Er wordt nog meer zwaar weer verwacht.

Bron: Algemeen Dagblad

Re: Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen

Geplaatst: vr 21 nov 2008, 21:13
door Daniel
Treinverkeer in avondspits overal mogelijk

(Novum) - Op alle spoortrajecten is vrijdag in de avondspits treinverkeer mogelijk. Wel moeten mensen rekening houden met vertragingen en uitval van treinen als gevolg van rukwinden. Dit meldt spoorbeheerder ProRail vrijdagmiddag. ProRail had vrijdag door de rukwinden te kampen met bomen en bouwmateriaal op het spoor en met kapotte bovenleidingen.

Rond 16.00 uur lagen er nog bomen op het spoor tussen Arnhem en Dieren en op het spoor tussen Amersfoort en Utrecht. Daarnaast dreigt neonreclame van Essent van het station van Arnhem te waaien, waardoor enkele sporen buiten gebruik zijn. Tussen Amersfoort en Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en Arnhem en Nijmegen is door de problemen minder treinverkeer mogelijk.

Bron: Nieuws.nl

Re: Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen

Geplaatst: vr 21 nov 2008, 22:05
door Wubbo
Nou, om half zes was er in Utrecht anders nog steeds geen treinverkeer naar Amersfoort mogelijk, dus 'op alle trajecten' lijkt mij niet helemaal juist...

Re: Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen

Geplaatst: vr 21 nov 2008, 22:27
door Geert
Het was ook erg chaotisch te Utrecht: NoordOost reed Rtd/Gvc - Ut, s2800 + s5500 volledig opgeheven. s5600 opgeheven Utrecht - Amersfoort v.v. Eerder waren s4900 + s5700 opgeheven. Op een gegeven moment vertrok de s5700 van 16.08 (om 16.30). De volgende twee werden allebei opgeheven (de s4900 reed wel). Erg jammer dus voor de wat oudere dame die naar Hollandsche Rading moest: eerst vertelde een chagerijnige PLP'er haar dat de s5700 van 16.08 (+20) niet stopte op Hor, waardoor ze dus besloot te wachten op de volgende. De eerste die ze weer had kunnen hebben was uiteindelijk die van 16.38 (als die wel reed)...

Sowieso erg veel drukke treinen. Omreisadvies naar Amf was via Asd of Dvd, naar Zl en Apd/Dv via Arnhem. De s3000 en s800 stopten extra op Duivendrecht en zaten bomvol: overal staanplaatsen en er paste niemand meer bij.

Re: Omgewaaide bomen hinderen spoorwegen

Geplaatst: zo 23 nov 2008, 17:50
door Daantje
Omdat er bij Hoofddorp een boom op het spoor lag reed mijn trein vrijdag (de s2100 richting het noorden) niet verder dan Rotterdam Centraal omdat Den Haag al bomvol stond.