Minder vrachtvervoer per spoor door crisis

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34254
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Minder vrachtvervoer per spoor door crisis

Berichtdoor Daniel » wo 26 nov 2008, 22:57

Minder vrachtvervoer per spoor door crisis

AMSTERDAM (AFN) - De economische crisis raakt ook de vrachtvervoerders op het Nederlandse spoor. Ze merken een duidelijke teruggang van de volumes en overwegen daarom minder ritten te maken. Ook zal het personeel rond de feestdagen mogelijk langer met verlof worden gestuurd.

Dat blijkt uit een rondvraag woensdag langs de grootste railgoederenvervoerders van Nederland.

“Wij merken beslist dat de economie aan het afkoelen is”, zegt woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker, voorheen Railion. De marktleider op het Nederlandse railgoederenvervoer heeft vooral last van de productiebeperkingen in de Duitse auto- en staalindustrie omdat bestellingen worden afgezegd.

Minder treinen

Om in te spelen op het verslechterende klimaat overweegt het bedrijf minder treinen te laten rijden en zijn werknemers met kerst en Oud & Nieuw langer met verlof te sturen, aldus Rebbers. Ontslagen zijn niet aan de orde.

DB Schenker is een dochterbedrijf van Deutsche Bahn, het grootste spoorbedrijf van Europa. DB-topman Hartmut Mehdorn liet dinsdagavond weten rekening te houden met een afname van het goederenvervoer met 40 procent. Hij sloot ontslagen niet uit.

ERS Railways

Bij containervervoerder ERS Railways uit Rotterdam ondervinden ze ook hinder van de economische malaise. “We houden rekening met een afname van 20 procent de komende maanden”, aldus manager Erik Tenfeld van ERS, een dochterbedrijf van het Deense Moller-Maersk. ERS merkt vooral dat het vervoer in aanloop naar de kerst dit jaar stukken lager uitvalt dan in voorgaande jaren.

Het bedrijf wil de afzwakkende vraag opvangen door ook minder ritten te rijden en de goederentreinen beter in te richten. Dat leidt er wel toe dat minder machinisten zullen worden ingehuurd, zegt Tenfeld.

Veolia Cargo blijft evenmin buiten schot. “In de logistiek merk je de gevolgen van de afzwakkende economie altijd als eerste”, aldus zegsman Raymond Broere van Veolia. “Minder bezetting op de treinen en lagere vrachtvolumes.” Ontslagen sluit hij uit, maar er wordt wel gekeken naar manieren om de teruglopende vraag op te vangen. In het Nederlandse railgoederenvervoer zijn ongeveer tienduizend mensen werkzaam.

Bron: De Telegraaf
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Stefan
Berichten: 3900
Lid geworden op: ma 03 nov 2008, 11:56
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Minder vrachtvervoer per spoor door crisis

Berichtdoor Stefan » do 27 nov 2008, 07:42

Niet alleen deze sector merkt het uiteraard, wij, ik loop stage in de scheepvaart, merken ook dat we toch een aardige terugloop in containers hebben.
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.

Karl
Berichten: 3972
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: Minder vrachtvervoer per spoor door crisis

Berichtdoor Karl » do 27 nov 2008, 15:51

Dat is toch ook logistiek of niet?
Het is een spectrum.


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten