Banen van honderd NS’ers op de tocht

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34233
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Banen van honderd NS’ers op de tocht

Berichtdoor Daniel » ma 19 jan 2009, 06:21

Banen van honderd NS’ers op de tocht
Door HANS BOTMAN

UTRECHT - Ongeveer honderd conducteurs bij de Nederlandse Spoorwegen dreigen hun baan te verliezen, omdat ze niet geschikt zijn bevonden voor de veiligheidsteams die sinds begin 2008 actief zijn.

Ze kunnen door hun achtergrond of capaciteiten niet worden opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar met geweldsbevoegdheid.

Enkele tientallen verontruste conducteurs overhandigen vandaag een petitie aan de NS-directie. Voor een groep van 200 conducteurs is wel ander werk gevonden, bijvoorbeeld als servicemedewerker.

,,Er bestaat een werkgarantie tot eind 2010, maar daarna kan het moeilijk worden,’’ zegt Jerry Piqué van de vakbond CNV. Zijn collega Roel Berghuis van FNV Bondgenoten: ,,Het gaat in veel gevallen om mensen die soms al 25 jaar of langer bij NS werken.’’

De vakbondsvertegenwoordigers willen de positie van de groep NS’ers vandaag bespreken tijdens het reguliere overleg met de directie.

De Nederlandse Spoorwegen zegt in een reactie geen garanties voor werkgelegenheid te kunnen geven. ,,Maar we hebben nog bijna twee jaar de tijd en vermoedelijk komt er alsnog een oplossing voor deze groep,’’ aldus John Krijgsman.

Bron: Algemeen Dagblad
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Raymond
Berichten: 1171
Lid geworden op: ma 11 aug 2008, 21:29

Re: Banen van honderd NS’ers op de tocht

Berichtdoor Raymond » ma 19 jan 2009, 17:16

Als je niet in een veiligheidsteam past kan je toch nog wel gewoon HC zijn zoals ze daarvoor ook zijn geweest? Dan snap ik het probleem namelijk niet, want HC's zijn nog steeds hard nodig als ik me niet vergis.

Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12728
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Banen van honderd NS’ers op de tocht

Berichtdoor Wubbo » ma 19 jan 2009, 17:20

Er zijn veel mensen uit de voormalige PBTs (Proces Bijzondere Taken) die geen HC waren maar alleen als tweede man dienst konden doen (vertrekassistenten). Een deel daarvan doet nu de opleiding voor de S&V-teams, een ander deel gaat naar T&S (waar ook een aantal vertrekassistentdiensten terechtkomen), een derde deel wordt gewoon HC, en een ander deel kan geen van drieën worden en valt dus buiten de boot... Het zal lastig vinden om voor die groep vervangend werk te vinden, denk ik.


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten