Pagina 1 van 1

Reizigers vinden streekvervoer het veiligst

Geplaatst: za 30 mei 2009, 10:36
door |Pim|
DEN HAAG - Reizigers zijn tevredener over de veiligheid in het openbaar vervoer dan een jaar geleden. Ze geven een 7,9 voor de sociale veiligheid, net iets meer dan de 7,8 in 2008. Het personeel in het openbaar vervoer was vaker de dupe van incidenten.

http://www.nu.nl/algemeen/1971605/reizi ... ligst.html

Bron. http://www.nu.nl


Hoe veilig vinden jullie je in het ov?

Ik voel me opzich best wel veilig behalve als ik in een bus vol met van die hardcore hooligans ofzo. Niet dat ik daar iets tegen heb maar die vind ik zelf meer aggresief dan een stel mensen van rond de 40.

Re: Reizigers vinden streekvervoer het veiligst

Geplaatst: za 30 mei 2009, 16:09
door Daan
Pimz0r schreef:Hoe veilig vinden jullie je in het ov?
Ik heb mij hier in het Noorden nog nooit onveilig gevoeld eigenlijk. In de Randstad ook niet trouwens, als ik daar een keer ben.

Re: Reizigers vinden streekvervoer het veiligst

Geplaatst: za 30 mei 2009, 16:23
door Raymond
Een enkele keer. Dat was name als er volk zit uit een school waar de politie al jaren een eigen kantoortje heeft, dus dat zegt waarschijnlijk genoeg..
Voor de rest gaat het erg goed hier en voel ik me veilig. En over het algemeen ook wel in andere regio's al ben ik in de Randstad wel wat meer op m'n hoede.

Re: Reizigers vinden streekvervoer het veiligst

Geplaatst: za 30 mei 2009, 18:16
door IC3
In de bussen van Veolia in West-Brabant, die ik meerdere keren per week gebruik, heb ik me nog nooit onveilig gevoeld. In de trein soms wel, voornamelijk in veel te lange, uitgestorven treinen tijdens de late avonduren. De metro van Rotterdam is overigens ook niet een plek waar ik me erg prettig voel...

Kortom, in mijn geval klopt het zeker, in het streekvervoer voel ik me het veiligst. Waarschijnlijk omdat je bij een probleem de chauffeur altijd nog kan aanspreken en het in de trein regelmatig onmogelijk is om spoorwegpersoneel te vinden.