Pagina 1 van 1

Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 20:18
door Suus
In Amsterdam en Diemen mag je met de strippenkaart met de trein reizen. Morgen moet ik op het hoofdkantoor van het GVB zijn, en aangezien dat vlakbij Sloterdijk is, ga ik met de trein. Omdat ik nog een strippenkaart heb die op moet dacht ik geld te kunnen besparen door de strippenkaart te gebruiken. Maarrrrr, in welke zone ligt Sloterdijk eigenlijk :P De GVB-netkaart is rondom Sloterdijk niet helemaal duidelijk. Er is een overlappend gebied, waar het cirkeltje van het station ook deels invalt. Maar bijvoorbeeld de tram valt er zichtbaar buiten. Kortom, kan ik met 3 strippen (Oost en Centrum) naar Sloterdijk, of moet ik er vier stempelen op het perron (Oost, Centrum en West)? Ik weet, het lijkt een beetje mierenneuken, maar ik heb nog maar 7 strippen :mrgreen:

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 20:19
door JWM
Het hoofdkantoor van het GVB, toemaar :lol:.

Maar Sloterdijk valt toch in ieder geval niet onder de zone centrum? Volgensmij is het een combinatie van de zones West, Coentunnel en Westpoort.

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 20:53
door Suus
Dan zit er dus ook een fout in de GVB-kaart, aangezien de zonegrens tussen Coentunnel en Centrum dus niet volledig wordt weergeven. Hmm, ze hebben er weer een klacht bij bij de supertrage klantenservice van ze. Iig weet ik genoeg :pos:

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 20:58
door tsov
't Is niet helemaal duidelijk, maar als je goed kijkt zie je dat die grens door de Oostzaanstraat loopt, over het traject van lijn 22.

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 21:08
door Suus
Niet helemaal duidelijk, zeg maar gewoon niet zichtbaar :neg: Het is met het blote oog amper te onderscheiden, maar een pincettool van Fireworks geeft inderdaad ook aan dat er een geel randje zou moeten zijn. Lekker duidelijk weer :|

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 21:48
door Caspar
Knappe HC die dat dan nog weet of je genoeg strippen hebt afgestempeld :D

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: do 23 jul 2009, 22:47
door Geert
Meld het gelijk even als je morgen toch op het hoofdkantoor van het GVB bent :lol:

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: vr 24 jul 2009, 02:06
door Ruben
Niet dat je dit op tijd leest, maar als ze dan toch bezig zijn willen we een Utrechtboog op de metrokaart erbij hebben, zo na 3 jaar wel eens tijd. :P

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: vr 24 jul 2009, 03:08
door Ennes
Ass ligt idd in meerdere zones: 5712, 5713 en 5722

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: vr 24 jul 2009, 08:53
door Suus
Blijkbaar zijn er gelukkig toch NS-medewerkers beter op de hoogte van de strippenkaartregeling dan verwacht/gemiddeld, de meeste conducteurs kijken je even wazig aan en zeggen vervolgens dat het goed is :?

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: vr 24 jul 2009, 15:06
door midnet
vanaf Diemen is het 3 zones=4 strippen. dat gaat je heel wat meer kosten als de strip-krt voor dit gaat worden afgeschaft.
het maakt zolang er zones zijn niet uit welke reisweg je neemt-je kan ook, als je dat zou willen ter variatie-vanaf Diemen Zuid (kijk je uit dat je niet beroofd wordt?)-tot Zuid/WTC en dan de ringlijn=ook 3 zones.
HEEL, heel lang geleden-toen tram 9 nog bij Ajax/Betondorp eindigde-kon het net voor 2 zones-omdat Sloterdijk toen destijds aan knoopunt net zoals Amstel nog is was-ook nog net in zone 5700=centrum.
Overigens gebruiken de meeste reizigers Diemen-Ams C de stripkaart-omdat het nog goedkoper uitkomt als enkeltje met korting-en zeker als je nog een stukje met GVB verder moet

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: vr 24 jul 2009, 15:44
door Suus
Ik weet niet meer welk Diemen Zuid jij kent, maar ik kon daar al een jaar zeer regelmatig omdat een vriendin daar een container heeft, maar iets van criminaliteit is mij nooit opgevallen. En vanaf Diemen Zuid maakt het kwa zones niet uit naar Sloterdijk. Diemen en Diemen Zuid liggen in de zone 5715 (Oost), en je moet of door Centrum of door Zuid om naar zone West te kunnen. Dat is dus altijd 4 strippen.

Re: Strippenkaart in de trein

Geplaatst: zo 26 jul 2009, 07:19
door Oud forumgebruiker
Ik maak regelmatig gebruik van tram 12 Sloterdijk - Centrum (of andersom, als ik wegga), en bij mij stempelen ze em altijd onder 5713 af :wink: (scheelt weer, als ik in bij de W. de Zwijgerlaan er uit ga, hoef ik één zone minder te betalen :twisted:)