BP en Shell bereid Betuweroute te gebruiken voor vervoer LPG

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12506
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

BP en Shell bereid Betuweroute te gebruiken voor vervoer LPG

Berichtdoor Geert » do 10 apr 2008, 16:00

BP en Shell bereid Betuweroute te gebruiken voor vervoer LPG
10-04-2008

De oliebedrijven Shell en BP zijn bereid de Betuweroute te gebruiken voor hun LPG-transporten van Vlissingen naar het Duitse achterland. Minister Cramer heeft vandaag in een brief de Tweede Kamer hiervan op de hoogte gesteld.

Shell president-directeur De Wit liet in een brief van 11 maart dit jaar de ministers Cramer (VROM) en Eurlings (V en W) weten bereid te zijn de Betuwelijn te gebruiken. Eind december 2007 had de directie van British Petroleum (BP) Eurlings ook al laten weten geen bezwaren te hebben de Betuweroute te gebruiken voor hun LPG-vervoer. Nu gebruiken beide bedrijven slechts op beperkte schaal de Betuwelijn, het is de bedoeling dat dit vervoer snel uitbreidt.

Het is een belangrijke stap naar een veiliger vervoer van gevaarlijke stoffen. De inzet van het kabinet was om zo veel mogelijk transporten van chemische stoffen via de binnenlandse vaarroutes te laten plaatsvinden. Veel afnemers van het LPG dat BP en Shell vervoeren, bevinden zich echter ver van de vaarroutes vandaan in het Duitse achterland. Een extra transport over de Duitse spoorbanen zou nodig zijn en dat maakt het voor beide concerns te duur.

Uit het onderzoek van VROM, V&W en de twee olieconcerns dat aan het schrijven van beide brieven voorafging, blijkt verder dat de opening van de Betuweroute voor gevaarlijke stoffen en maatregelen op het spoor (bijvoorbeeld bloktreinen) een positief effect hebben op het oplossen van knelpunten. Het is de bedoeling zo veel mogelijk de treinroute door Brabant te ontzien; deze leidt langs veel steden in tegenstelling tot de Betuwelijn.

Bron: Ministerie van VROM

timtrein
Berichten: 276
Lid geworden op: di 18 mar 2008, 23:33

Re: BP en Shell bereid Betuweroute te gebruiken voor vervoer LPG

Berichtdoor timtrein » do 10 apr 2008, 17:09

Dus in plaats van via Roosendaal, Breda, Tilburg, Eindhoven, Venlo gaan we nu via Roosendaal, Dordrecht, Betuweroute, Zevenaar en dan de grens over? Wauw, scheelt weer drie steden... en hoe zit het in Duitsland?

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34254
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: BP en Shell bereid Betuweroute te gebruiken voor vervoer LPG

Berichtdoor Daniel » do 10 apr 2008, 18:21

Ze zullen er in Zwijndrecht vast ook niet blij mij zijn dat ze er nog wat kopmakende goederentreinen op de Kijfhoek bij krijgen... over de milieuvergunning van dat rangeerterrein is momenteel al genoeg te doen.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten