De beste en leukste buschauffeurs van Nederland

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 33673
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

De beste en leukste buschauffeurs van Nederland

Berichtdoor Daniel » zo 19 sep 2010, 16:37

De beste en leukste buschauffeurs van Nederland
Geplaatst op: zondag 19 september 2010 16:35
Laatst bijgewerkt: zondag 19 september 2010 16:37


Persbericht
Buschauffeurs Pieter Littooij en Mia Alting zijn respectievelijk de Mr. & Mrs. Bus 2010. Dat is vrijdag 17 september bekend gemaakt tijdens de feestelijke finale in Utrecht.

De werknemers van respectievelijk Connexxion en Arriva mogen zich vanaf vandaag de beste buschauffeurs van Nederland noemen. Ze zijn door een onafhankelijke jury geselecteerd uit honderden genomineerde buschauffeurs uit heel het land.

‘Met deze man wil je een wereldreis maken! Ik vind het vaak jammer om uit te stappen.’ Pieter Littooij wordt geroemd om zijn klantvriendelijkheid en humor. ‘Hij is nooit te beroerd om eventjes te wachten als hij ziet dat iemand komt aangesprint. En als de bus vol is, heeft hij staanplaatsen in de aanbieding. Elke rit is een rit vol plezier!’

Mia Alting is een echte OV-ambassadeur: ze helpt graag klanten die niet gewend zijn om met de bus te reizen en ze geeft goede informatie geeft over openbaar vervoer. ‘Ik weet zeker dat deze mensen vaker de bus zullen nemen. Mia trekt hen wel over de streep.’ Raddraaiers kan ze prima aan. ‘De stoerste buschauffeur die er is. Ze heeft haar woordje altijd klaar. Dat vind ik een groot pluspunt want veel chauffeurs durven nergens iets van te zeggen.’ Tegelijk wordt ze geroemd om haar vriendelijkheid en vrolijkheid.

Beide chauffeurs ontvingen een mooie prijs en de titel Mr. of Mrs. Bus 2009. De jury bestond uit André Testa (voormalig directeur van vervoersbedrijven GVB en NZH), Janneke Zomervrucht (Landelijk Overleg Autoloze Zondag LOAZ) en Ineke van der Werf (reizersvereniging ROVER) en werd geleid door OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven. Meer dan 1000 reizigers reageerde op de oproep om buschauffeurs te nomineren of om op genomineerden te stemmen. Vakbewaamheid, klantvriendelijkheid en passie voor het vak zijn criteria waar de jury naar heeft gekeken.

De Mr. & Mrs. Bus verkiezing is een feestelijk evenement om buschauffeurs en het openbaar vervoer in het zonnetje te zetten. Het openbaar vervoer is onmisbaar, maar nog veel meer mensen zouden er gebruik van kunnen maken. De Europese Mobiliteitsweek gelooft dat een goede buschauffeur mensen de bus in kan krijgen én houden. Mr. en Mrs. Bus 2010, Pieter Littooij en Mia Alting, zijn hiervan het levende bewijs.

De deelnemende busmaatschappijen zijn HTM, Hermes, Novio, Arriva, RET, Qbuzz. Syntus, Connexxion, TCR, Veolia Transport en GVU. Reizigersvereniging ROVER is mede-organisator.

Europese Mobiliteitsweek
De Mr. En Mrs. Busverkiezing is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek, de grootste publiekscampagne op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland. Talloze overheden, organisaties, bedrijven en bewoners organiseren in de Europese Mobiliteitsweek activiteiten om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, alternatieve brandstoffen, slim reizen en anders omgaan met mobiliteit te promoten en te bevorderen. De Europese Mobiliteitsweek wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door de ministeries van VenW en VROM.
Lees verder
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 33673
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: De beste en leukste buschauffeurs van Nederland

Berichtdoor Daniel » ma 20 sep 2010, 21:43

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nlN70knwVgI&feature=player_embedded[/youtube]
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten