Pagina 1 van 1

Connexxion dagkaart bij andere vervoerders op gedeelde lijne

Geplaatst: do 09 dec 2010, 18:42
door fogeltje
Ik heb een vraag over de Connexxion geschenkdagkaart. Deze is de hele dag geldig op bussen van Connexxion, GVU, Hermes en Novio. Tot zover duidelijk, niet bij andere vervoerders. Maar hoe zit het met lijnen die door Connexxion gezamenlijk met andere vervoerders gereden worden (zoals lijn 99 Nijmegen - Uden, gezamenlijk met Arriva)? Staat de andere vervoerder deze kaart dan toch toe omdat het om een lijn gaat waar ook Connexxion op rijdt? Of moet ik mijn reis dusdanig plannen dat ik een Connexxion/Novio bus op die lijn tegenkom?

(ik gebruik nu lijn 99 als voorbeeld, maar mijn vraag geldt voor het algemene geval, een lijn waarop zowel bussen van Connexxion of dochters rijden en een andere vervoerder; vandaar dat ik de vraag hier plaats en niet onder Oost-Nederland)

Re: Connexxion dagkaart bij andere vervoerders op gedeelde l

Geplaatst: do 09 dec 2010, 18:43
door Geert
Lijkt me dat alleen op de CXX-voertuigen zo'n kaartje geldig is, of worden ook andere kaartjes geaccepteerd die normaal alleen bij CXX geldig zijn?

(Off-topic, kaartje van de klantenservice gekregen? :lol:)

Re: Connexxion dagkaart bij andere vervoerders op gedeelde l

Geplaatst: do 09 dec 2010, 19:09
door fogeltje
Ik had er nog drie liggen, heb er twee inmiddels gebruikt. Maar voor mijn specifieke situatie zijn we wat onhandig omdat ik ook met lijn 99 moet en die wordt gedeeld door Arriva en Novio. En om 16:41 gaat in Nijmegen de laatste Novio bus op lijn 99 naar Uden waarmee ik een redelijke aansluiting heb op een 121 (zonder 30 of 45 minuten in de kou te hoeven wachten; vanaf 17:56 zijn de doorgaande ritten alleen nog maar van Arriva).

En ik weet dus niet hoe ze daarmee omgaan, daarom stel ik de vraag hier. Ik weet niet of er verder kaarten zijn die alleen bij Connexxion geldig zijn. Wellicht die Buzzer, maar die heb ik nooit gezien.

Re: Connexxion dagkaart bij andere vervoerders op gedeelde l

Geplaatst: do 09 dec 2010, 21:13
door Milco
Diezelfde vraag heb ik over de Buzzer: is deze bij lijnen die gedeeltelijk door Connexxion en gedeeltelijk voor een andere vervoerder worden gereden, op beide vervoerders geldig, of moet je als je met een Buzzer reist, hopen dat er een Connexxionbus voor komt rijden?
(Onder Connexxion versta ik ook de vervoerders waarop de Buzzer ook geldig is: GVU, Breng, Veolia Zeeuws-Vlaanderen.)

Re: Connexxion dagkaart bij andere vervoerders op gedeelde l

Geplaatst: vr 10 dec 2010, 15:04
door midnet
Maakt geen verschil tusen BZR of die dgkrt: ENKEL en alleen in Cxx en aanverwante bedrijven.
Net als je hier in Amsterdam op heel wat trajecten kan kiezen tussen GVB en Cxx-maar toch met je dagkaart enkel de uitgevende vervoerder mag benutten. Overigens dacht ik dat de BZR niet bij Hermes/regio Eindhoven geldig was?
(OPmerkelijk: de BZR is nog steeds te koop-of zou dat moeten zijn-in de verchipte gebieden, behalve Voorne-Putte). Als je met 2 bent en samen een retour doet, ben je dus al voordeliger uit bij een enkele reis van 3,01 of meer. Schiphol-Ams/Bijlmer met 300 kost al 2,70.