Connexxion daagt NS om intercity's

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12732
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Connexxion daagt NS om intercity's

Berichtdoor Wubbo » za 03 mei 2008, 18:30

Connexxion daagt NS om intercity's

(Novum) - Connexxion sleept de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor de rechter om te voorkomen dat zij meedoen aan aanbestedingen voor streekbusvervoer. De spoorwegen schermen hun spoor af, waardoor Connexxion geen intercity's kan laten rijden, en de spoorwegen mogen daarom niet meedingen met aanbestedingen in andere vormen van openbaar vervoer. Dat stelt een woordvoerder van Connexxion zaterdag.

Connexxion wil intercity's inzetten maar de NS heeft tot 2015 een contract met de staat voor de inzet van deze treinen voor de lange afstand. De staat bezit tevens alle aandelen van de NS en zou bijvoorbeeld al eerder kunnen besluiten om het spoor in de aanbesteding te doen, licht de woordvoerder van Connexxion toe. "De NS richt nu een busbedrijf op om streekbussen te laten rijden. Regelgeving verhindert echter dat bedrijven die hun eigen markt afschermen meedoen aan aanbestedingen in een andere markt", zegt de woordvoerder. "Wij vinden het prima als zij een eigen busbedrijf oprichten, maar dan willen wij ook intercity's op het spoor kunnen laten rijden."

Connexxion stapt ook naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Wanneer de rechtszaak dient, is nog onbekend. De NS was zaterdag was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Trouw

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34247
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Connexxion daagt NS om intercity's

Berichtdoor Daniel » ma 05 mei 2008, 00:06

NS beschuldigt Connexxion van Calimero-gedrag

Vervoerder Connexxion maakt geen kans in een aangekondigde rechtszaak tegen de Nederlandse Spoorwegen over de aanbestedingen in het streekvervoer. "Ik denk niet dat die rechtszaak er komt, maar als dat wel zo is hebben we het volste vertrouwen in een goede afloop", zegt een woordvoerder van de NS.

Connexxion liet zaterdag weten naar de rechter te stappen om te voorkomen dat de NS meedoet aan de aanbestedingen in het streekvervoer. De NS zou het spoor afschermen, waardoor een bedrijf als Connexxion geen intercity's kan laten rijden.

Volgens de NS-zegsman vergelijkt Connexxion appels met peren. De concessies voor het streekvervoer in sommige regio's lopen af, waardoor iedereen mee mag bieden. Ondertussen duurt het nog tot 2015 voordat de concessie voor het hoofdrailnet, de intercity's, opnieuw wordt aanbesteed. "Er is dus helemaal geen sprake van dat we het treinverkeer afschermen."

Connexxion sprak van regelgeving die zou verhinderen dat bedrijven die hun eigen markt afschermen niet mogen meedoen aan aanbestedingen in andere markten. Volgens de NS is daarvan geen sprake. Er wordt niets afgeschermd, maar er is gewoon nog een concessie.

De NS-woordvoerder stoort zich aan het beeld dat Connexxion schetst van de NS als groot en rijk bedrijf. "Ik heb het nog even nagegaan, maar Connexxion is voor 66 procent in handen van het Franse Transdev en de Bank Nederlandse Gemeenten, waarmee er meer geld in Connexxion zit dan in de NS. Ze moeten ophouden Calimero te spelen."

Bron: Novum via htmfoto.net
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9305
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Connexxion daagt NS om intercity's

Berichtdoor deadlock » do 08 mei 2008, 16:42

De NS heeft toch al Syntus? Daar kunnen ze mee inschrijven?
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

waldo79
Berichten: 5161
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Connexxion daagt NS om intercity's

Berichtdoor waldo79 » do 08 mei 2008, 17:25

Voor de concessies in Limburg heeft NS 2 jaar geleden ook een maatschappij (Limlink) opgericht...Met weinig succes :wink:
Forumpauze

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34247
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Connexxion daagt NS om intercity's

Berichtdoor Daniel » do 08 mei 2008, 21:03

En ze probeerden het ook al in DAV met RegioLinq... nog minder succes, heb ooit documenten gezien waarin ze op kwaliteit en kwantiteit op de laatste plaats eindigden...
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten