Dagboek van een vertraagde treinreiziger

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 43726
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Dagboek van een vertraagde treinreiziger

Berichtdoor Suus » wo 29 dec 2010, 11:21

De hetze is natuurlijk niet compleet zonder persoonlijke verhalen.
Dagboek van een vertraagde treinreiziger
Forensen met de trein in Nederland is puur gokken. Want wie of wat geloof je als het treinverkeer spaak loopt en je binnentreedt in het casino dat De Alternatieve Reisroute heet? Een treinreiziger - Breda - Amsterdam - blikt terug op 2010.

Dinsdag 9 februari: 'De NS zet bussen in'
'Nee, daar mag u beslist niet komen.' Paniek in Den Bosch. Wat is er aan de hand, vragen treinreizigers elkaar. 'De NS zei net op het nieuws dat er een explosief in een stilstaande trein ligt. Volgens mij hebben ze die het station uitgesleept.' 'Nee joh, die trein is daar neergezet omdat alle toiletten waren overgestroomd en nu staat hij in de weg.' 'Welnee, ik hoor net van thuis dat een man in een jurk een paar mensen in die trein heeft gegijzeld.'

Ik ben gestrand op station 's-Hertogenbosch, mijn vaste overstapstation. Terug naar Breda mag niet, door naar Amsterdam ook niet. Waarom niet? NS-personeel houdt het erop dat er 'iets aan de hand is'. Op de vertrekborden staat: let op de omroepberichten. De stationsomroeper verschuilt zich achter een andere organisatie: 'Op last van de brandweer rijden er geen treinen van en naar dit station.'

De massa op de overvolle perrons kent zijn eigen dynamiek. Iemand belt met thuis, doet luidkeels verslag van dat gesprek, waarna een deel van de kluwen zich in beweging zet. Als de groep stuit op een vrouw in NS-uniform, verandert de massa van richting als een school vissen.

'De NS zet bussen in', klinkt het na een paar uur. Een paar mensen hebben kennelijk superieure informatie over waar die bussen stoppen. Als ze trappen af rennen, volgen er meer gestrande treinreizigers. Veel meer. Uiteindelijk staat er een man of duizend voor een dicht hek, met daarachter twee touringcars - de wegens de calamiteit extra ingezette bussen. Oorzaak van alle misverstanden: een verwarde man die zichzelf dreigt op te blazen.
Bron: De Volkskrant
Rame à l'approche

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten