Vervanging CTA's door TBP's

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4450
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Daantje » Ma 31 Okt 2011, 21:00

Het viel me vandaag op dat er op Blaak zowel oude als nieuwe borden hangen. Langs spoor 3 hangen nieuwe, langs spoor 4 nog oude.
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25073
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Daniel » Ma 31 Okt 2011, 21:14

Hing daar niet op elk perron een mix van oude en nieuwe borden... lijkt me althans niet dat ze weer een CTA teruggehangen hebben op spoor 4 :P

Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
Afbeelding
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4450
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Daantje » Ma 31 Okt 2011, 21:24

Dat zou ook nog kunnen, heb niet het hele perron afgelopen om te zien wat er nog meer hing.
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11920
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Geert » Ma 31 Okt 2011, 21:49

Daniel schreef:Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
http://img836.imageshack.us/img836/3037/bluescreenc.jpg

Wel overduidelijk gefotoshopt als je het mij vraagt, maar ik moest glimlachen ;)

Overigens draaien alle TBP's en varianten onder Linux. Zal een hoop licentiekosten bespaard hebben ten opzichte van Windows :)

Gebruikersavatar
Justin
Berichten: 4164
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 23:14

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Justin » Ma 31 Okt 2011, 21:56

De CTA's op Rtb zijn op non-actief gesteld. Herkenbaar aan het licht wat uit staat en de permanente zwarte kruizen

Er zijn cta's op elk perron overigens...
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31441
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Suus » Ma 31 Okt 2011, 23:34

Geert schreef:
Daniel schreef:Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
http://img836.imageshack.us/img836/3037/bluescreenc.jpg

Wel overduidelijk gefotoshopt als je het mij vraagt, maar ik moest glimlachen ;)

Overigens draaien alle TBP's en varianten onder Linux. Zal een hoop licentiekosten bespaard hebben ten opzichte van Windows :)

En dit is het blauwe scherm van Windows 95/98/ME :P
Rame à l'approche

Klaasje
Berichten: 5982
Lid geworden op: Do 30 Jul 2009, 23:01
Locatie: Groningen

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Klaasje » Di 01 Nov 2011, 12:14

Op Almere Muziekwijk hangen nu TPB's en op Almere Centrum zijn ze bezig.
Laatst gewijzigd door Klaasje op Di 01 Nov 2011, 19:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Mark
Berichten: 1964
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Mark » Di 01 Nov 2011, 13:05

Op de TBP's van Schiedam Centrum werd de sprinter naar Vlaardingen van 00:19 gisteravond aangekondigd als "Speciale Trein"
Geen idee wat er zo speciaal aan was alleen... :P
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.

Thom69
Berichten: 630
Lid geworden op: Do 31 Dec 2009, 15:42

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Thom69 » Di 01 Nov 2011, 19:31

Mark schreef:Op de TBP's van Schiedam Centrum werd de sprinter naar Vlaardingen van 00:19 gisteravond aangekondigd als "Speciale Trein"
Geen idee wat er zo speciaal aan was alleen... :P


Gebeurde zondag ook bij de IC Ut - Gvc van .14 en .44:

Den Haag Centraal Speciale trein
via Gouda

Blijkbaar een extra ingelegde (verkeerd geprogrammeerde in dit geval) of omgeleide trein tegenwoordig?
Regelmatig te vinden in bussen in de omgeving Leiden en in de trein | Ledn - Asd |

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Thom91 » Wo 02 Nov 2011, 08:23

Was omgeleid via Delft / Alexander vanwege werkzaamheden. Zag hem er ook al opstaan als speciale trein, je kan beter de standaard laten staan en die omleiden maar dat kan niet ofzo :S
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
Ennes
Berichten: 2545
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 10:20

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Ennes » Wo 02 Nov 2011, 13:15

Ik vind de term "speciale trein" ook niet zo heel duidelijk gekozen, maar inderdaad bij treinen welke een gepland een aangepast nummer krijgen door bv werkzaamheden bv de 69xxxx nummers, dat de term speciale trein wordt weergegeven, wellicht dat dat aangepast zal worden als die convertor er tussenuit gehaald is, maar misschien kan Caspar daar meer over vertellen.
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.

KM46
Berichten: 8036
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor KM46 » Wo 02 Nov 2011, 15:04

Daantje schreef:Het viel me vandaag op dat er op Blaak zowel oude als nieuwe borden hangen. Langs spoor 3 hangen nieuwe, langs spoor 4 nog oude.

Dat was afgelopen vrijdag op station Gd ook het geval. En beide waren ook nog tegelijk op spoor 3 en 5 ingebruik.

@ Daantje: Was dit op Rtb ook het geval?

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4450
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Daantje » Wo 02 Nov 2011, 16:44

Dat weet ik eigenlijk niet, heb er niet op gelet. Bedacht me ook pas later dat het raar was wat ik gezien had.
Interrail Frankrijk 2007
(Bijna) dagelijks Rotterdam Centraal - Delft vv

MdJ
Berichten: 3801
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:47
Locatie: Maartensdijk

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor MdJ » Wo 02 Nov 2011, 20:33

Ik vind hebt nogsteeds bloedirritant dat op de TBP's van Amf/Apd niet staat dat er in Dv een treindeel afgaat... En bij voorkeur: hoeveel treinstellen (kon wel op de CTA's getoond worden)
Bij twijfel: gebruik beton.

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor VIRM » Do 03 Nov 2011, 11:27

Op Amsterdam Sloterdijk valt het inmiddels op dat men een deel vand e CTA's heeft vervangen, en het daarbij heeft gelaten. Die Perronaanwijzer TBP's zijn wel bloedirritant klein. Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? -o-

Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.
Beul van de blindegeleidelijn

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 10999
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 19:07

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Vinny » Do 03 Nov 2011, 12:45

Op Amsterdam Sloterdijk valt het inmiddels op dat men een deel vand e CTA's heeft vervangen, en het daarbij heeft gelaten. Die Perronaanwijzer TBP's zijn wel bloedirritant klein. Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? -o-
Ik vind die perronaanwijzers prima te lezen hoor. Ik mis alleen een overzicht van vertrekkende treinen, die borden staan ergens ver weg verstopt, maar niet in de centrale hal...
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Thom91 » Do 03 Nov 2011, 19:38

VIRM schreef:
Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.

Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ic's van 4 vertrekken, waar dus ook de IC naar Maastricht en Heerlen komt. Die dus een A en een B heeft. De ic's zijn daarbij ook nog een stuk langer ;)
Komt wel goed schatje.

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor VIRM » Do 03 Nov 2011, 22:21

Thom91 schreef:
VIRM schreef:
Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.

Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ic's van 4 vertrekken, waar dus ook de IC naar Maastricht en Heerlen komt. Die dus een A en een B heeft. De ic's zijn daarbij ook nog een stuk langer ;)


Maar de s800 wil ook nog met enige regelmaat van spoor 5 vertrekken.
En is er echt een A en een B-zijde aangegeven? Ik zal volgende keer even goed opletten.
Beul van de blindegeleidelijn

ThisRulez
Berichten: 45
Lid geworden op: Ma 26 Sep 2011, 11:37

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor ThisRulez » Ma 07 Nov 2011, 07:45

Ik mis het ratelende geluid als de CTA z'n nieuwe bestemming aan ging geven :(

microshit
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 02 Feb 2011, 17:53
Locatie: Culemborg
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor microshit » Ma 07 Nov 2011, 13:55

Nog wel een slordigheidje in de TBP's: mededelingen als "achterste treinstel blijft in Utrecht" en "vooraan instappen" worden niet getoond, terwijl deze wel op de CTA staan.

Gebruikersavatar
R-Flow
Berichten: 2000
Lid geworden op: Do 03 Nov 2011, 13:30
Locatie: Amsterdam

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor R-Flow » Ma 07 Nov 2011, 15:41

Bee schreef:En dit is het blauwe scherm van Windows 95/98/ME :P

En NT4 zoals je 'm nog wel eens in het Duits tegenkomt in de Amsterdamse Combino's.

Gebruikersavatar
reisthijs
Berichten: 3990
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor reisthijs » Wo 09 Nov 2011, 11:12

Het werd gisteren al omgeroepen dan NS en Prorail werken aan verbetering van de reisinformatie, maar vandaag is nu dus ook Amsterdam Amstel aan de beurt! De nog ingepakte TBP voor spoor 1 stond vanochtend beneden in de gang klaar.

Ik ben wel benieuwd of we hier nu ook ineens een onderscheid in een fictieve A- en B-zijde krijgen.
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."

Raymond
Berichten: 1054
Lid geworden op: Ma 11 Aug 2008, 21:29

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Raymond » Wo 09 Nov 2011, 13:43

Ze zullen wel moeten, wil de informatie over de s800 nog kloppen.

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor VIRM » Do 10 Nov 2011, 10:13

Geen idee of iemand het al heeft gezegd, maar ik zag gisteren in Hoofddorp op spoor 3 een TBP hangen.
Beul van de blindegeleidelijn

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Berichtdoor Thom91 » Do 10 Nov 2011, 10:45

Ze hangen op Asa, ziet er goed uit en de info van de 800 lijkt ook te kloppen! ;)
Komt wel goed schatje.


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten