Vervanging CTA's door TBP's #2

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11126
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Meltrain » Zo 22 Jul 2012, 11:43

Weet iemand of er een proef met (digitale) CTA's is geweest in Emmen?
Op Wikipedia kwam ik namelijk deze foto tegen uit 2001, met daarop een SM '90 en op de achtergrond een CTA, die zo te zien digitaal is. Dat laatste weet ik niet zeker, maar hij lijkt niet op een gewone CTA.
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Daan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 2963
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:50

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Daan » Zo 22 Jul 2012, 12:59

Het lijkt mij een gewone CTA met een andere ombouw. Verder geen idee...

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 11002
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 19:07

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Vinny » Zo 22 Jul 2012, 13:19

Er zijn wel experimenten geweest maar die hebben het nooit verder dan de tekentafel gebracht volgens mij, en zagen er totaal anders uit: lange rechtopstaande rechthoeken die er een beetje uitzien als de routelijsten op de ov-wiki...
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11929
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Geert » Zo 22 Jul 2012, 13:37

Lijkt haast een gehalveerde CTA, met slechts één kolom flapjes in plaats van 2. Verder geen idee :)

Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 9546
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Wubbo » Zo 22 Jul 2012, 14:56

Zwolle - Emmen heeft een tijd afwijkende CTA's gehad. Daarvan kende het bestemmingsdeel maar 2 smaken: de stations van de sneltrein of van de stoptrein (de derde optie was blanco). Daar zaten ook geen boekjes in, maar driehoeken. Zal eens kijken of ik daar nog ergens een betere foto van heb.

Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 9546
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Wubbo » Zo 22 Jul 2012, 15:16

Gevonden:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11126
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Meltrain » Zo 22 Jul 2012, 17:06

Oke, dan zal dat het geweest zijn. Weer wat geleerd. :D
Bedankt voor het antwoord.
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 3728
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Z2N » Zo 21 Okt 2012, 20:25

Het einde van de CTA's komen nu echt in zicht, deze stond op YouTube:
Le personnel d'accompagnement des CFF vous souhaitent un agréable voyage!

Flickr!

2016 (9-7): trein: 34137,1 km; bus: 1008,1 km; boot: 249,5 km, metro: 30,3 km; tram: 16,8 km; - 2015: 31646,7 km - 2014: 16486 km

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor VIRM » Ma 22 Okt 2012, 10:18

Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?
Beul van de blindegeleidelijn

Nylan
Berichten: 49
Lid geworden op: Vr 20 Jul 2012, 20:18
Locatie: Arnhem

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Nylan » Ma 22 Okt 2012, 15:16

VIRM schreef:Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?


Op Arnhem Zuid (Ahz) staat er nog altijd 1 op perron 1! Er staat alleen nooit wat op. Het lijkt wel alsof prorail hem vergeten is.

Frank
OVNL-beheerder
Berichten: 1273
Lid geworden op: Za 31 Mei 2008, 12:44

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Frank » Ma 22 Okt 2012, 16:50

Uhuh, aan de andere kant heeft trouwens nooit een CTA gehangen dus het is altijd al een eenling geweest.

Gebruikersavatar
R-Flow
Berichten: 2000
Lid geworden op: Do 03 Nov 2011, 13:30
Locatie: Amsterdam

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor R-Flow » Ma 22 Okt 2012, 21:58

VIRM schreef:Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?

Amsterdam Centraal toch, of zijn ze daar inmiddels al vervangen?

hauptbahnhof
Berichten: 2893
Lid geworden op: Wo 20 Okt 2010, 22:00

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor hauptbahnhof » Ma 22 Okt 2012, 21:58

Long long time ago...

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31477
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Suus » Ma 22 Okt 2012, 22:01

Je hoor het, alleen op Arnhem Zuid dus :P
Rame à l'approche

Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: Za 23 Jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Edwin » Di 23 Okt 2012, 10:38

Vrijdag was ik op Schiphol en de TBPs waren voor de helft gevuld met "De ... rijdt vandaag niet". Er stond een aardige man van de NS, die overigens vroeg bij welke gedeelte van NS ik werkte, maar ik moest hem helaas teleurstellen dat ik geen collega was, die ik vroeg hoe de TBPs gaan functioneren.
Hij zei: Wanneer bekend wordt of de trein op spoor 1 of 2 (zelfde voor 5-6) aankomt komt de trein op de TBPs en veranderd het spoor ook op de andere digitale borden met eerstkomende treinen. Wanneer de trein weg is wordt het scherm wit en blijven er eventueel alleen de regels staan met treinen die niet rijden/van een ander spoor vertrekken.

Gekke was wel dat de (70)t2634 afgelopen vrijdag van de borden verdween en stilletjes op spoor 3 aankwam, de Hilversum/Utrecht stond op spoor 2 dus niemand zag die trein, alleen een regeltje op TBP dat die IC van spoor 3 vertrok. Hij stond niet op het bord met de eerste 6(?) vertrekken treinen. Ik neem aan/hoop dat dat enkel gebeurde vanwege de werkzaamheden tussen Leiden en Hoofddorp.
Remember to check-out with your ov-chipcard.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7692
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor webguy » Di 23 Okt 2012, 10:43

De situatie waar een trein van een DVM spoor naar een niet-DVM spoor gaat is inderdaad lastig. Het wel/niet tonen van meldingen op de goeie plekken is wel getest. Weet niet of ze er al hangen, maar als het goed is komt er ook een "perronverwijzer"-achtig scherm ipv de DVM schermen met waar welke trein vertrekt - daar zie je dan misschien wel die melding over een ander spoor.
Reisinformatie/nerd

Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: Za 23 Jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Edwin » Di 23 Okt 2012, 10:55

Kon niet zo snel een goeie foto vinden maar deze schermen hangen nu bij elke (rol)trap(?)
Afbeelding
Alleen op spoor 1-2 geeft het scherm alleen de treinen van spoor 1-2 aan. De trein naar Sloterdijk stond er eerst wel op maar verdween van dat scherm af.

Die schermen met de eerste 2 vertrekkende treinen hangen er namelijk al niet meer.
Remember to check-out with your ov-chipcard.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7692
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor webguy » Di 23 Okt 2012, 10:56

Die schermen bij de roltrap zijn de vervangers ervan. Hardware is dus een TB7 maar functioneel gezien een TB4.
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Fles » Di 23 Okt 2012, 11:52

lekker kansloos ook, dat watermerk eroverheen. Alsof het iets heel bijzonders is wat bovendien van hen zelf is. Geen van beide is het geval natuurlijk.

Dexter
Berichten: 3912
Lid geworden op: Di 05 Mei 2009, 20:57

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Dexter » Di 23 Okt 2012, 15:52

InfoPlus is soms wel héél erg eerlijk:

Afbeelding

Toen de hc voor wie deze eervolle vermelding was bestemd aan kwam lopen, dook hij snel diep weg in zijn kraag. :lol:

(Deze boodschap verschijnt op de TBP's van het desbetreffende spoor, de T14 én de halaanwijzers)
Vallend blad maakt rails glad.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7692
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor webguy » Di 23 Okt 2012, 16:32

Je wil niet weten wat er daar allemaal kan staan... (onder andere 'wateroverlast door bouwwerkzaamheden' of 'WO-II bom', maar die worden wel weer vertaald naar iets vriendelijkers geloof ik...)
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 6588
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:37

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor Caspar » Di 23 Okt 2012, 16:40

Volgens mij is dat dezelfde lijst met oorzaken, als wat een treindienstleider kan opgeven als hij (de reden van) een vertraging moet verklaren?

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor VIRM » Do 08 Nov 2012, 14:03

Gisteren stapte ik op Schiphol over van de s3300 naar de s3700. De laatstgenoemde vertrok van spoor 5-6.
Was ik heel erg scheel aan het kijken, of hebben ze dat digitale scherm met de eerst volgende twee treinen (met bijbehorende pijltjes) die sowieso aan de oostkant van spoor 5-6 hangt gewoon weggehaald? -o-
Beul van de blindegeleidelijn

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7692
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor webguy » Do 08 Nov 2012, 14:05

Niet "gewoon" - maar dat werkt niet met infoplus. In plaats daarvan hangt er een TB7 of een perronverwijzer met dezelfde functie.
Reisinformatie/nerd

VIRM
Berichten: 3400
Lid geworden op: Zo 02 Mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Berichtdoor VIRM » Do 08 Nov 2012, 14:08

webguy schreef:Niet "gewoon" - maar dat werkt niet met infoplus. In plaats daarvan hangt er een TB7 of een perronverwijzer met dezelfde functie.


Hangt hij onderaan de roltrap? Ik heb gisteren niks kunnen vinden.
Beul van de blindegeleidelijn


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 1 gast