Verkortingen in de NS-reisplanner

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor deadlock » Do 26 Jan 2012, 14:58

De reisplanner pakt nog steeds afkortingen bij mij.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
reisthijs
Berichten: 3997
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor reisthijs » Do 26 Jan 2012, 15:17

Wat is voor jou "de reisplanner"? Die van de gewone NS-site snapt geen verkortingen meer maar de mobiele versie pakt ze wel.
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."

Gebruikersavatar
Mark
Berichten: 1964
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen
Contact:

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Mark » Do 26 Jan 2012, 16:20

Eerste drie letters intikken en je hebt de stationsnaam toch ook gewoon?
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 11135
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Meltrain » Do 26 Jan 2012, 16:29

Bij de grote steden is dat nog steeds scrollwerk hoor.
Echt, serieus, waarom kent de NS reisplanner tegenwoordig geen stationsafkortingen meer? :?
Elke werkdag: Rotterdam Lombardijen - Amersfoort vv.

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Fles » Do 26 Jan 2012, 18:37

Meltrain schreef:Bij de grote steden is dat nog steeds scrollwerk hoor.
Echt, serieus, waarom kent de NS reisplanner tegenwoordig geen stationsafkortingen meer? :?

Dat is makkelijker voor de gebruiker denk ik :')

Tariefafstanden worden ook niet meer gegeven. Bastards.

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Thom91 » Do 26 Jan 2012, 18:43

Al paar keer gemeld bij de ns en ze zouden er naar kijken.,, (naar die afkortingen)
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31491
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Suus » Do 26 Jan 2012, 19:03

Meltrain schreef:Bij de grote steden is dat nog steeds scrollwerk hoor.
Echt, serieus, waarom kent de NS reisplanner tegenwoordig geen stationsafkortingen meer? :?

Behalve als het zuid, noord, oost en west is, kan je in de meeste gevallen gewoon het tweede deel van de stationsnaam intypen, bijvoorbeeld alexander, overvecht, schothorst of randwijck, en de site geeft dan automatisch de juiste suggestie.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Fles » Do 26 Jan 2012, 19:20

ja. En toch is het in de meeste gevallen gewoon handiger en efficienter om gewoon "Dv TAB Asd Enter" te rammen dan om steeds weer in dat lijstje te kijken of je wel de goede hebt en welke je dan wel moet hebben en daar dan weer heen te scrollen. Het is ECHT een verslechtering voor mensen zoals wij.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25110
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Daniel » Do 26 Jan 2012, 19:32

Er zit trouwens ook een soort van rare inconsequentie in. Zo krijg ik de stations in Amersfoort al als ik "Am" intik te zien ik het keuzelijstje, maar als ik bv. begin met het intypen van Vathorst dan krijg ik pas de mogelijkheid Amersfoort Vathorst te kiezen nadat ik "Vat" getypt heb, bij "Va" staat 'ie er nog niet bij (Overigens staat dan Valence TGV bovenaan, op alfabet sorteren is voor dit soort dingen natuurlijk niet altijd zaligmakend)

Amersfoort Schothorst en Capelle Schollevaar krijg je bij intypen van het tweede deel pas nadat je "Scho" getypt hebt, maar dan wordt de lijst ook nog vervuild met Bischofshofen, Voorschoten, Winschoten en Roodeschool. Reizigers die die stations zoeken zullen echt niet "Scho" invoeren lijkt me :P
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor Fles » Do 26 Jan 2012, 21:14

Dv leidt standaard tot Zandvoort aan Zee.

Echt, die idioot die die optie eruit gehaald heeft moet een klap tegen z'n kop aan hebben.

robert55
Berichten: 776
Lid geworden op: Za 20 Feb 2010, 19:27

Re: Treinserie 1900 naar Gilze-Rijen?

Berichtdoor robert55 » Do 26 Jan 2012, 22:24

ik vind het wel een verbetering: drie aaneensluitende letters en je hebt een redelijk kort rijtje
Dus met SLO krijg je Beek Elsoo en amsterdam Sloterdijk. Voor > 99% van NL is dat handiger dat de traditionalistische afko's
en met HS krijg ik het station dat de oudjes onder ons Gv wensen te noemen,

Gebruikersavatar
reisthijs
Berichten: 3997
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor reisthijs » Do 26 Jan 2012, 22:57

Wat is er mis mee om gewoon beide manieren van zoeken mogelijk te maken? Dat hoeft elkaar niet in de weg te zitten.

Dat je Beek-Elsloo te zien krijgt als je SLO intikt is voor > 99% van NL zinloos. Het is al veel logischer om ELS in te tikken als je het station van Elsloo zoekt, maar als je dat doet krijg je weer alleen maar Elst te zien... Nogal inconsequent systeem dus.

(Al geeft LST een leuk lijstje: Elst, IJlst, Olst, het is toch echt geen logische manier van zoeken.)
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Fles » Vr 27 Jan 2012, 14:27

reisthijs schreef:Wat is er mis mee om gewoon beide manieren van zoeken mogelijk te maken? Dat hoeft elkaar niet in de weg te zitten.

Dat je Beek-Elsloo te zien krijgt als je SLO intikt is voor > 99% van NL zinloos. Het is al veel logischer om ELS in te tikken als je het station van Elsloo zoekt, maar als je dat doet krijg je weer alleen maar Elst te zien... Nogal inconsequent systeem dus.

precies. Dan zou je ook "Zetten-Andelst" willen zien. Maar die krijg je niet. Maar die krijg je weer wel als je "LST" zoekt. Overigens ook weer NIET als je "ELST" zoekt.

Het is gewoon onzinnig zo.

Milco
Berichten: 3568
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Milco » Do 02 Feb 2012, 16:31

Op ns.nl werken de verkortingen weer!! Ze zijn eindelijk wakker geworden! :D
Opleiding Planner Wegtransport behaald.
Oud-stagiair bij Connexxion Tours.
Administratief medewerker USG People.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 26-11-2016
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 26-11-2016

TheKnitter
Berichten: 766
Lid geworden op: Vr 02 Jul 2010, 11:06
Locatie: Zwijndrecht

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor TheKnitter » Do 02 Feb 2012, 16:49

deadlock schreef:De reisplanner pakt nog steeds afkortingen bij mij.

Door een update aan het systeem, heeft die knaak daar achter de knoppen deze functie niet meer ingebouwd. Er word weer gewerkt aan een update waar deze functie weer ingebakken zit.
Reden van het verwijderen was dat er te weinig gebruik van gemaakt werd op ns.nl. Inmiddels zou deze update weer uitgevoerd moeten zijn, en weer verkortingen in kunnen voeren. Dit is sinds vannacht 04:00 mogelijk, toen de update ook geïmplementeerd werd.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7693
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor webguy » Do 02 Feb 2012, 17:42

Ach zolang Nijverdal West al 1 (of alweer 2?) geen actuele vertrektijden heeft en ze er pas achterkwamen toen iemand het melde deze week...
Reisinformatie/nerd

Hageneis
Berichten: 207
Lid geworden op: Di 09 Aug 2011, 16:39

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Hageneis » Wo 08 Feb 2012, 14:16

Milco1995 schreef:Op ns.nl werken de verkortingen weer!! Ze zijn eindelijk wakker geworden! :D

Alleen bij invoer op de homepage en niet op de pagina van de reisplanner zelf (http://www.ns.nl/reisplanner-v2). En dan wordt de verkorting niet eens bovenaan omgezet (wat op zich wel weer grappig is om te zien: gvc -> ztm).

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9086
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Michael » Do 09 Feb 2012, 12:13

Bij mij werken de verkortingen niet hoor. Als ik de verkorting van station Breda invul geeft ie doodleuk Obdam als suggestie
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Ennes
Berichten: 2545
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 10:20

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Ennes » Do 09 Feb 2012, 12:26

het werkt wel, maar niet zoals het zou moeten, als je bv gvc intikt gevolgd door enter dan geeft ie melding niet alle verplichte velden zijn ingevuld, vervolgens moet je dan met je muis de cursor op de bestemming zetten en daar de afkorting invoeren, en dan geeft ie wel de gevraagde route. niet echt handig dus.
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.

RoelZ1
Berichten: 474
Lid geworden op: Za 18 Jun 2011, 15:58

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor RoelZ1 » Do 09 Feb 2012, 21:03

Twee keer op tab drukken en je bent er ;).

Gebruikersavatar
Ennes
Berichten: 2545
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 10:20

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor Ennes » Do 09 Feb 2012, 23:38

RoelZ1 schreef:Twee keer op tab drukken en je bent er ;).

niet als je afkortingen gebruikt.
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.

RoelZ1
Berichten: 474
Lid geworden op: Za 18 Jun 2011, 15:58

Re: Verkortingen in de NS-reisplanner

Berichtdoor RoelZ1 » Vr 10 Feb 2012, 14:09

Ah, ik zie het. Bij mij werkte het wel omdat ik sneller typte dan mijn internetverbinding de suggesties laadt. Voordat er suggesties staan werkt het wel, maar zodra hij ze geladen heeft krijg je inderdaad de bovenste.


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten