Aantal gewonde treinreizigers gehalveerd

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34131
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Aantal gewonde treinreizigers gehalveerd

Berichtdoor Daniel » wo 04 jun 2008, 23:36

Aantal gewonde treinreizigers gehalveerd
Op het spoor zijn vorig jaar 85 reizigers gewond geraakt. In 2006 vielen er nog 182 gewonden, blijkt woensdag uit een analyse van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Vorig jaar werd het laagste aantal gewonde treinreizigers van de afgelopen vijf jaar geregistreerd. Twee reizigers raakten zwaargewond.

Er zijn volgens de inspectie onder andere minder gewonde reizigers omdat het aantal botsingen na het passeren van een rood sein is afgenomen. Die daalden van vijf in 2006 naar twee vorig jaar. Bij deze aanrijdingen vallen doorgaans veel lichtgewonden. Meer verklaringen kan de IVW nog niet geven voor de cijfers.

Vorig jaar liepen 25 mensen in de trein letsel op. Bij het in- en uitstappen vielen 28 gewonden, van wie twee ernstig. De doelstelling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat is maximaal 51 gewonden in 2010. Geen enkele reiziger of medewerker aan het spoor overleed aan een spoorgerelateerd ongeluk. Het hoge aantal gewonden in 2006 was volgens de inspectie te wijten aan twee ongelukken bij Maastricht en Arnhem. Daarbij raakten in totaal 68 passagiers gewond.

Bij twee treinongelukken liepen vorig jaar meerdere reizigers verwondingen op. In september botste een reizigerstrein tegen een kraan bij de Amsterdamse Riekerpolder. Daarbij raakten twee reizigers lichtgewond. Eind december botste een trein tegen een stootjuk in Maastricht. De machinist en acht reizigers liepen hierbij lichte verwondingen op.

De inspectie keek ook naar ongelukken met werknemers aan het spoor, zoals baanwerkers, rangeerders, machinisten en conducteurs. Vorig jaar raakte één medewerker zwaargewond als gevolg van een botsing. De baanwerker liep het letsel op na de botsing bij Amsterdam. Negen personeelsleden raakten vorig jaar lichtgewond. Het ging om zeven machinisten, een baanwerker en een andere werknemer. Dit is het laagste aantal in de periode 1998 tot vorig jaar.

Er kwamen vorig jaar negentien weggebruikers om het leven door overwegongelukken. De doelstelling van maximaal 24 doden per jaar wordt daarmee gehaald. Het aantal zelfmoorden op het spoor kwam vorig jaar uit op 193. Dit aantal is al enkele jaren ongeveer stabiel.

Er ontspoorden één reizigerstrein en vijf goederentreinen, waarvan er vier gevaarlijke stoffen vervoerden. Deze stoffen kwamen niet vrij bij de ontsporing. Geen enkele goederentrein raakte betrokken bij een botsing.

Bron: Novum via htmfoto.net
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

waldo79
Berichten: 5146
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Aantal gewonde treinreizigers gehalveerd

Berichtdoor waldo79 » do 05 jun 2008, 09:46

Weinig opzienbarend nieuws aangezien 2007 met 2006 is vergeleken. Ik kan uit dit artikel geen trendbreuk herleiden :o
Forumpauze


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten