Grote 'uitjesdatabase' op nieuwe NS-site

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12506
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Grote 'uitjesdatabase' op nieuwe NS-site

Berichtdoor Geert » do 05 jun 2008, 08:43

Grote 'uitjesdatabase' op nieuwe NS-site
Van onze redactie
gepubliceerd op 04 juni 2008 15:08, bijgewerkt op 4 juni 2008 15:11


AMSTERDAM - Het internet leidde tot de ondergang van de ooit populaire Eropuit-gids van de Nederlandse Spoorwegen. De uitgave maakt nu een herstart, op het internet: Eropuit.nl.

De site moet de papieren gids met ‘dagjes uit’ doen vergeten. De opening van de website gaat gepaard met de Nationale Uitjestest. Nederlanders kunnen een vragenlijst invullen over een of meer door hen ondernomen uitjes, waarmee een ‘objectieve’ uitjesdatabase moet ontstaan.

In de hoogtijdagen ging de ‘Eropuit’ 600.000 keer over de toonbank. NS-leden konden het boekje vanaf 1984 gratis krijgen aan het loket, andere reizigers moesten er een klein bedrag voor neertellen. Vorig jaar werden er nog maar 160.000 exemplaren van verspreid.

Inspiratie
Consumenten zoeken en vinden hun uittips steeds vaker online, verklaart de NS. Gewoon via google of specialistische uitgaanssites. Woordvoerder Hudepohl van NS Reizigers erkent dat de concurrentie van andere sites en informatiebronnen hevig is. Desondanks denkt ze dat Eropuit.nl voorziet in een behoefte. ‘De markt voor dagtrips is erg groot. Het CBS heeft berekend dat Nederlanders vorig jaar 13 miljard uitgaven aan recreatieve uitstapjes. Die mensen hebben soms inspiratie nodig en die kunnen ze vinden op deze site.’

Op de nieuwe site kunnen bezoekers zoeken naar het uitje van hun keuze, maar ook hun route plannen en in sommige gevallen via de site kaartjes met korting krijgen. Ook kunnen in een zoekprofiel voorkeuren worden aangegeven. Gaat het om een uitstapje met kinderen, vrienden of collega’s? En is er behoefte aan een evenement in de openlucht of juist een activiteit die leuk is als het slecht weer is?

Deelnemers aan de Nationale Uitjestest maken ondertussen kans op 4000 euro zakgeld en – als de werkgever het toelaat - een maand vrij van hun werk.

Bron: Volkskrant

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 12642
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Grote 'uitjesdatabase' op nieuwe NS-site

Berichtdoor Vinny » do 05 jun 2008, 22:37

Re: Grote 'uitjesdatabase' op nieuwe NS-site
Mag ik er augurken bij? ;)
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten